Taranis pro začátečníka ano či ne?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardaxx

Re: Taranis pro začátečníka ano či ne?

#106 Příspěvek od Jardaxx »

ddano007 píše:Ja ju napriklad kludne doporucim, ale len so vsetkymi komentarmi, ktore som tu uz x-krat pisal. Lenze otazka znela ci je TARANIS vhodny pre zaciatocnika. TG9x sa riesi v inom vlakne...
Takze moja odpoved je: ano, Taranis je vhodny pre zaciatocnika.

Ano souhlasím.Taranis je vhodný pro začátečníka.Jsem začátečník a dost v pokročilém věku. Vše je tu pro mne jedna neznámá.Ale,na taranis jsem si už napojil jak pomalé letadlo.Na kterém se učím.Tak samokřídlo ,které je divoch a párkrát jsem snim pěkně praštil o zem.(Ne zrovna vhodné pro začátečníka) A i vrtulník.A myslím že do budoucna na něm přibydou ještě další modely.Zrovna tak je to s telemetrii,I když začátečník ,ale už jsem si na vrťase zapojil aspoň hlídání napětí.Což není vůbec naškodu.Tak proč utrácet peníze za další jiné vysilače? Taranis mi určitě vydrží pár let.A kdybych se dnes rozhodoval znovu o vysilači,šel bych zase do Taranise.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od RCStudio »

jyrry píše: k tematu "Taranis pro začátečníka ano či ne" ....
Tak ano či ne? :roll:

Ekonomickou rozvahu necht si kazdy udela sam, z hlediska ceny a vykonu jak jiz bylo receno je to vynikajici.
Uzivatelsky interface je dle mych zakazniku pochopitelny jak pro novacka tak pro prechazejiciho i drive narozenenho.
Skala nabizenych prijimacu a senzoru se stale rozsiruje...
Zatim jsem nezaznamenal informaci ze by Taranis nekomu nestacil,takze je z dlouhodobeho hlediska uzitny.
Takze za me prekvapive ano.

Pro rytce podotykam ze jsem mel T9X s DIY modulem, telemetrii, podsvicenim a dalsi blbustky. Vsichni me rikali nevrtej se v tom, tak se litat nenaucis (pred tim auta a pauza). Poridil jsem Tranise a litam, stavim a nevrtam se v radiu. Mel jsem Taranise 8 mesicu nez jsem je zacal prodavat.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
BoŠ

#108 Příspěvek od BoŠ »

... a stejně většina lidí dospěje k pravdivému, roky ověřenému závěru, že "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci". Minimálně u mě to platí stoprocentně.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Arcicorsa »

Pročetl jsem to snad všechno ale jedna podstatná informace mi tu nějak chybí.. Taranis je vhodný pro začátečníka třeba proto že kdokoliv kdo Tranise má (vlastně ho ani mít nemusí jen musí mít umět s Open TX) tak může vzdáleně naprogramovat tomu začátečníkovi rádio a oba můžou být na různých stranách republiky.. Doma to ve svém odladím a pak to začátečníkovi pošlu mailem, ten si to do rádia nahraje, doladí limity a může jít na start 8) .. Už jsem to takto párkrát praktikoval a začátečník byl naprosto ohromen a spokojen.. U jakého rádia do 6000,- se dá tento postup praktikovat (t9x mě jen napadá)? Není toto podstatná funkce pro začátečníka??
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
DJIvison

#110 Příspěvek od DJIvison »

Taranis pro začátečníka ano či ne?
a proč by ne ?
každý má jiné priority, možnosti
někomu stačí devo jinému taranis
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
petrfm

#111 Příspěvek od petrfm »

Arcicorsa píše:tak může vzdáleně naprogramovat tomu začátečníkovi rádio a oba můžou být na různých stranách republiky.. Doma to ve svém odladím a pak to začátečníkovi pošlu mailem, ten si to do rádia nahraje, doladí limity a může jít na start 8)

Kdyz pominu, ze tohle se da udelat u vsech vysilacek, ktere maji SD kartu, tak si nemyslim, ze je to nejaka vyhoda, kor pro zacatecnika. Myslim, ze zacatecnik by mel v prve rade vedet, co dela. Jestlize si neumi nastavit vysilacku (fakt jako nevim, co je na tom tak priserne sloziteho) tak nema s modelem ve vzduchu co delat. Je to jako posadit do auta nekoho, komu jsem odbrzdil rucni brzdu, zaradil jednicku a rekl - slapej na plyn a toc volantem.

Pak se objevuji takove prispevky, ze to nekomu nelita, ze to nekomu nejde a nedovede absolutne pojmenovat, v cem je problem. Potom cteme takove skvosty, ze mu nejde na vrtulniku udelat krecci kolecko, nebo ze kdyz na vrtulniku prida pakou plynu, tak mu to neleti dopredu a kdesi cosi.
Myslim, ze naucit se ovladat svou vysilacku a nastavit si do ni SAM svuj model je zakladnim predpokladem k tomu, abych pochopil, jak co funguje, abych si sam dokazal zmenit nastaveni, kdyz neco nevyhovuje a abych mohl byt opravdu modelar a ne uzivatel hracek.
Ale nekdy mam pocit, ze tady roste generace modelaru, kteri si koupi model (idealne na hypoteku), nekdo jim to napipa a nekdo dalsi jim s tim pak lita. A oni se divaji a sni o tom, ze to jednou taky budou umet, ale dneska jeste ne, dneska mi to udela Franta, nebo Pepa z letiste.

P.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
semi
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od semi »

Dnes už to není jenom vysílačka, ale je třeba zvažovat celý arzenál souvislostí, celý sytém - přijímače, telemetrie, čidla, SBus nebo ne, propojení všeho se vším, typy modelů, kvalita software jak v tx tak na PC pro update, síla a invence firmy, snaha a rychlost řešení problémů atd. Protože změna systému je sakra drahá záležitost.
Proto říkám Taranis - Ano, obzvlášť pro začátečníka. Otázka je co se z toho začátečníka vyklube, jestli modelář, tak nebude litovat. Pokud si jenom pohraje a přestane ho to bavit, tak to bude trochu dražší, ale může to prodat bez velkých ztrát.
Naposledy upravil(a) semi dne pát 19.12.2014 14:13, celkem upraveno 1 x.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od jyrry »

petrfm pát 19. pro, 2014 14:53 píše:...

Jako bych to napsal já... Tentokrát bez výhrad :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Shorty

#114 Příspěvek od Shorty »

jyrry píše:Jako bych to napsal já... Tentokrát bez výhrad :mrgreen:

Můžu se přidat?

BoŠ píše:... a stejně většina lidí dospěje k pravdivému, roky ověřenému závěru, že "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci". Minimálně u mě to platí stoprocentně.

Nevšim jsem si, že by téměř všichni jezdili v medvědech nebo rolsech. A jsou docela spokojení i s málem.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Arcicorsa »

petrfm píše:Kdyz pominu, ze tohle se da udelat u vsech vysilacek, ktere maji SD kartu, tak si nemyslim, ze je to nejaka vyhoda, kor pro zacatecnika. Myslim, ze zacatecnik by mel v prve rade vedet, co dela. Jestlize si neumi nastavit vysilacku (fakt jako nevim, co je na tom tak priserne sloziteho) tak nema s modelem ve vzduchu co delat. Je to jako posadit do auta nekoho, komu jsem odbrzdil rucni brzdu, zaradil jednicku a rekl - slapej na plyn a toc volantem.
P.

Která RC souprava do 6k má SD kartu? Přirovnávat to k autu je trochu bokem ale budiž.. Nesouhlasím s tímto názorem, stačilo jim jednou poslat konfiguraci a už jsem o nich nikdy neslyšel a to proto že z toho pochopili jak a co udělat :wink: a dále si to už vše dělají sami.. Ono dostat se do programování Taranise není zrovna jednoduché a nějaký ten příklad přijde vhod a u heli to platí dvojnásob.. Neříkejte že jste se nikdy nikoho nezeptali v začátcích jak to udělat, nebo vám zkušenější modelář nepomohl s nastavením rádia.. A pokud vím tak začátečníkům se běžně radí běž za někým na letiště a on ti s tím pomůže.. Nebo je i toto špatně?? Rádio s SD kartou to jen ulehčilo nemusí se jezdit na letiště a odladí (poradí a ukáže) se to pěkně doma v teple a ty lidi se nemusejí vidět.. Je to úplně to samé jako když někomu poradím na letišti 8) .. To považuji za výhodu pro začátečníka..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
kozlik327

#116 Příspěvek od kozlik327 »

možná se dočkáme toho,že Orange bude dělat levné přijímače kompatibilní s FrSky Taranisem ze svých origo.součástek, já bych uvítal přijímače za 200-250,- a což teprve začátečník?To by se potom prodával lépe i samotný Taranis! :)
petrfm

#117 Příspěvek od petrfm »

Arcicorsa píše:Neříkejte že jste se nikdy nikoho nezeptali v začátcích jak to udělat, nebo vám zkušenější modelář nepomohl s nastavením rádia..

Ne, nikdy. Prvni muj vysilac byl hitec optic 6 a to je proti dnesnim soupravam na nastaveni docela peklo - diky absolutne titernemu displeji a nepochopitelnym zkratkam. Presto jsem k nemu dostal MANUAL. Uz v te dobe byl v kazdem manualu popsan zpusob, jak nastavit vetrone, akrobata a svete div se, dokonce i vrtulnik.
Pokud jsem nevedel, co znamena kolektiv, nebo cyklika, byl jsem zvykly HLEDAT, az potom se ptat lidi kolem sebe. A internet uz je deset let plny informaci pro zacatecniky, staci jenom chtit a ne jen natahovat ruku a okradat lidi o cas kvuli sve neochote dat svemu konicku trochu casu.

Navic, jaky je rozdil mezi nastavenim do vysilace - ktere navic dotycnemu musis udelat ty??? Proc, kdyz on chce letat a je to jeho model??? Rozumim kontrole, jestli ma vse spravne, ale tohle moc nechapu a nepodporuju. Nebo manualem na netu, kde je popis funkci a ktera funkce je stezejni a jak ji ladit? Bez toho si stejne ten zacatecnik ani nezmeni vychylky, trimy, atd. Bude mu to sice litat, ale na hov-o a nebude vedet co s tim. Ve finale bude studovat, nebo s tim sekne do kouta. Jenom pripravil x lidi kolem sebe o cas, misto aby se neco naucil.
Takze transfer z SD a na SD ja povazuju spise jako funkci pri zmene vysilace, nebo kdyz chci nekomu pujcit SVUJ model, aby nemusel jako pako vsechno pipat rucne. A protoze z toho dneska lezou celkem hezky formatovane xml soubory, da se to hodit treba i na web jako info pro jine, jak mam co nastavene, aby se dalo srovnavat - krivky, atd. Ale to udelam i na radiu bez toho :-)

Nevšim jsem si, že by téměř všichni jezdili v medvědech nebo rolsech. A jsou docela spokojení i s málem.

Panove, od kdy medved dnesniho data vyroby je drahe, nedej boze kvalitni auto? :lol: Ta doba uz je asi 10 let za nami. A nemusim prece hned mit rollse, staci nekupovat auta na f. Ford, fiat a Fsechny francouze :lol:
petrfm

#118 Příspěvek od petrfm »

Ja myslim, ze by stacil levny VF modul Orange do taranise. Asi malo kteremu zacatecnikovi do houboletu nestaci R165X a potrebuje telemetrii. Navic by se mu tim vyrazne zjednodusila orientace v pro zacatecnika zbytecnych pojmech jako je telemtrie, sbus, apod. Uz tak se toho musi dost naucit. Staci mu vedet, ze to tam do budoucna ma a netrapit se tim.
Ja si ale osobne myslim, ze za rok, dva tu mame taranise III a stejne vsichni budou pordavat a kupovat novejsi radio, ze ten efekt koupim tedka a dalsich 10 let nemusim menit tady nebude :) Ale je to jenom muj nazor a domnenka.

kozlik327 píše:možná se dočkáme toho,že Orange bude dělat levné přijímače kompatibilní s FrSky Taranisem ze svých origo.součástek, já bych uvítal přijímače za 200-250,- a což teprve začátečník?To by se potom prodával lépe i samotný Taranis! :)
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od Arcicorsa »

petrfm píše:Ne, nikdy. Prvni muj vysilac byl hitec optic 6 a to je proti dnesnim soupravam na nastaveni docela peklo - diky absolutne titernemu displeji a nepochopitelnym zkratkam. Presto jsem k nemu dostal MANUAL. Uz v te dobe byl v kazdem manualu popsan zpusob, jak nastavit vetrone, akrobata a svete div se, dokonce i vrtulnik.

No vidíš já měl první rádio DX6i a model Ricco, vše jsem si nastavil, složil, seřídil sám a sám se to i naučil ale myslím že když někomu poradím tak mu mohu dost ulehčit začátek a popřípadě mu i ušetřit spoustu peněz a času v případě špatného nastavení a hlavně zklamání z nezdaru které většinou končí tím že se daná osoba na tento krásný koníček vyprdne protože mu to ZE ZAČÁTKU přijde moc složité.. Myslím že je spousta lidí kteří třeba postaví krásný model sami doma ale s elektronikou už si nerozumí tak by rád radu.. Vlastně je to fuk, tak nebudeme nikomu radit, každého pošleme do oněch míst ať si to dělá jak chce i když špatně a že informací je všude dost. To je opravdu perfektní příklad jak radit začátečníkům.. Ovšem takto by to vypadat nemělo :? .. Díky bohu že nejsou všichni modeláři takový, jelikož by nás byla možná ani ne polovina.......
Lark

#120 Příspěvek od Lark »

Nemám nic proti tomu někomu poradit, nebo pomoci. Nakonec je to myslím vidět i z mých příspěvků. Někteří jedinci ale jsou líní a pohodlní i otevřít manuál, nebo zkusit sami najít nějaké informace na internetu a radši se na každou maličkost budou týden ptát na fóru, co mají jak udělat. Proč by se namáhal, nebo nad tím trávil svůj drahocenný čas, když mu to někdo naservíruje až pod nos. Připadá mi, že takových lidí přibývá a taky to nehodlám podporovat. Ať si o mě myslí kdo chce, co chce.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“