Arcicorsa píše:Neříkejte že jste se nikdy nikoho nezeptali v začátcích jak to udělat, nebo vám zkušenější modelář nepomohl s nastavením rádia..
Ne, nikdy. Prvni muj vysilac byl hitec optic 6 a to je proti dnesnim soupravam na nastaveni docela peklo - diky absolutne titernemu displeji a nepochopitelnym zkratkam. Presto jsem k nemu dostal MANUAL. Uz v te dobe byl v kazdem manualu popsan zpusob, jak nastavit vetrone, akrobata a svete div se, dokonce i vrtulnik.
Pokud jsem nevedel, co znamena kolektiv, nebo cyklika, byl jsem zvykly HLEDAT, az potom se ptat lidi kolem sebe. A internet uz je deset let plny informaci pro zacatecniky, staci jenom chtit a ne jen natahovat ruku a okradat lidi o cas kvuli sve neochote dat svemu konicku trochu casu.
Navic, jaky je rozdil mezi nastavenim do vysilace - ktere navic dotycnemu musis udelat ty??? Proc, kdyz on chce letat a je to jeho model??? Rozumim kontrole, jestli ma vse spravne, ale tohle moc nechapu a nepodporuju. Nebo manualem na netu, kde je popis funkci a ktera funkce je stezejni a jak ji ladit? Bez toho si stejne ten zacatecnik ani nezmeni vychylky, trimy, atd. Bude mu to sice litat, ale na hov-o a nebude vedet co s tim. Ve finale bude studovat, nebo s tim sekne do kouta. Jenom pripravil x lidi kolem sebe o cas, misto aby se neco naucil.
Takze transfer z SD a na SD ja povazuju spise jako funkci pri zmene vysilace, nebo kdyz chci nekomu pujcit SVUJ model, aby nemusel jako pako vsechno pipat rucne. A protoze z toho dneska lezou celkem hezky formatovane xml soubory, da se to hodit treba i na web jako info pro jine, jak mam co nastavene, aby se dalo srovnavat - krivky, atd. Ale to udelam i na radiu bez toho

Nevšim jsem si, že by téměř všichni jezdili v medvědech nebo rolsech. A jsou docela spokojení i s málem.
Panove, od kdy medved dnesniho data vyroby je drahe, nedej boze kvalitni auto?

Ta doba uz je asi 10 let za nami. A nemusim prece hned mit rollse, staci nekupovat auta na f. Ford, fiat a Fsechny francouze