Magister od Multiplexu
Magister od Multiplexu
Najdou se tady na fóru nějací majitelé Magistera od Multiplexu (parametry zde)? Doporučili byste toto éro jako další model pro začátečníka, který se naučil základy létání na Bellance 480? Dostal jsem od kamaráda novou 6ti kanálovou Futabu a tak by se k ní slušelo pořídit i nové éro. Bellancu už jsem vytunil, jak to šlo (střídavý motor, lipolka, křidélka) a rád bych pokročil. Tento model mi přišel jako rozumná volba - materiál (EPP), rozpětí, chování... Co byste doporučovali do tohoto éra za elektroniku? Nerad bych vybral špatně, předem díky za váš názor. [/url]
pozri si tu, mas tam varianty roznych pohonov http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kat ... zbozi=1503 
Já ho mám, respektive švagr, ale já s ním lítám:-) LiPol pětičlánek, motor Hyperion 900w. Létá to pěkně, krásně přistává.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Vše je realita a takto již létá. Má ještě mnoho dalších neuveřitelných vlastností:-) Podívejte se na video ze záletu včetně komentáře majitele k jeho teorii o výběru motoru atp. Je to video z 12.1.2008 na:
http://tomasrc.cz/JoomlaCZ_rc3/index.ph ... &Itemid=39
http://tomasrc.cz/JoomlaCZ_rc3/index.ph ... &Itemid=39
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...
Asi za 2 hodiny to bylo slepené, asi bys to dnes nepoznal. Objednali jsme novou osu motoru. Náklady na opravu byly asi 500,- Navíc si můžeš od Multiplexi objednat náhradní díly, třeba kabinu atp.
Rána to byla strašná, rovnou na čumák, docela v rychlosti, tak ze 7 metrů. Kdyby to byla klasická stavba, tak to rovnou zapálím. Kdyby byl trup z laminátu, tak by se asi dal opravit. Takže EPP vede. Jinak si ale myslím, že takto velké modely z EPP je trochu blbost.
Rána to byla strašná, rovnou na čumák, docela v rychlosti, tak ze 7 metrů. Kdyby to byla klasická stavba, tak to rovnou zapálím. Kdyby byl trup z laminátu, tak by se asi dal opravit. Takže EPP vede. Jinak si ale myslím, že takto velké modely z EPP je trochu blbost.
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...
ten model již ztrácí výhody EPP modelu. Je příliš velký a těžký, takže letí jako normální letadlo, musíš být dost rychlý a přesný na přistání, při ztrátě rychlosti padá, jako klasiké stavby atp. Když spadne tak se rozbije na kaši a už to není jen o slepení vteřińákem a letíš. Musíš opravit výztuhy, dbát na zpevnění zlomených částí atp. Křídla se prohybají při lopingu tak o 20cm, což mi nedělalo dobře u žaludku.... Samozřejmě není tak hezký a je dost drahý.
Od Multiplexi jsem lítal MiniMaga ten je úplně skvělý, s pořádným motorem létá skvěle na vodě, plováky dělá Multiplex, unese 400g fotoaparát atp. nebo bych volil EPP model tak do 1300mm, třeba ten nový motorák od Multiplexu, nebo stíhačku z II. války. Kluci létají tohle: www.epp-letadla.cz
nebo klasickou stavbu, kamarád z letiště létá Pipera na www.tomasrc.cz. Levné a hezké!
Od Multiplexi jsem lítal MiniMaga ten je úplně skvělý, s pořádným motorem létá skvěle na vodě, plováky dělá Multiplex, unese 400g fotoaparát atp. nebo bych volil EPP model tak do 1300mm, třeba ten nový motorák od Multiplexu, nebo stíhačku z II. války. Kluci létají tohle: www.epp-letadla.cz
nebo klasickou stavbu, kamarád z letiště létá Pipera na www.tomasrc.cz. Levné a hezké!
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...