Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Minno

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#316 Příspěvek od Minno »

HitmanR píše:Ahoj, tak jsem se po přečtení všech možných vláken rozhodl také podat svůj dotaz. Rád bych si pořídil taky kvadrokoptéru, pokud by mi někdo pomohl s výběrem, moc vděčný. Nemám žádné zkušenosti s koptérami, vlastním jen elektrovětroně se setovým vysílačem.
Koptéru bych rád využil pro rekreační natáčení videí- okolí baráku, případně na výletě, žádná webová prezentace, jen pro mě a přátele. Cenově by pro mě bylo dostupné do 5000kč, mám omezené finance, takže kolem 3000kč by bylo vůbec nejlepší, ale jsem ochoten připlatit. Ideální, aby to vydrželo lítat aspoň 8-10 minut a šlo k tomu dokoupit náhradní díly. Zprvu jsem se díval po čínských napodobeninách, ale pochopil jsem, že tudy cesta nevede. Nevím o kolik dráž by bylo s FPV, ale není to nutnost. Výběr je opravdu široký, tak budu rád když mi jej někdo zúží.

prepacte mi ale preco vsetci chcu lietat a natacat do 3000 KC ???
za 3tisicky mas kameru.. prihod este aspon 10-15 tisic a lietas...
uvediem moj pripad:

ram - 23 eur
remote radio - 60 euro
baterka do radia - 10 euro
ochranne puzdro - 10 euro
frsky modul s prijimacom - 55 euro
motorky - 60 euro
regulatory - 50 euro
programator - 3 eura
power board - 3 eura
kable + konektory a veci okolo toho - 20 euro
set vrtul - tie najlacnejsie- 15 euro (8ks)
procesor + GPS - 100 euro
baterky 3x - 60 euro
nabijacka bateriek - 35 euro
drobnosti (kabliky,tlmaci material,piny) - 10 euro
voltmenter - pipac - 4 eura
nejaka ta dan za ochyteny balik - 20 euro
-------------------------------------
zatial 538 E = 14 840 KC
v tom nieje kamera ani FPV... a to este riesim kopec reklamacii so zlym (novym) tovarom...
HitmanR

#317 Příspěvek od HitmanR »

To je pro určitě dobrá varianta, dobrý tip. Jen mě zarazilo, při shlédnutí jednoho videa na youtube, že pán, který to prezentoval poukázal to, že při pohybu např.dopředu a vrácení páčky na vysílači do neutrálu visitor dále letí dopředu a musí se udělat protipohyb a nakonec se mu koptéra ve vzduchu hodně rozhýbala a chvíli nevěděl co s tím má dělat...vypadal teda, že už něco nalítáno má, co teprv pak já amatér ?
HitmanR

#318 Příspěvek od HitmanR »

Minno píše:prepacte mi ale preco vsetci chcu lietat a natacat do 3000 KC ???
za 3tisicky mas kameru.. prihod este aspon 10-15 tisic a lietas...
uvediem moj pripad:

Tak jak píšu, jde mi o to natočit si svět z jiného pohledu než jen ze země, videa, která budu mít u sebe v počítači, žádná super kvalita, pro osobní požitek. Nechci točit dokument. A na webu je spousta koptér viz visitor 3 a pod. s cenovou relací do 5000kč, tak proto se ptám, co by z těhle hraček bylo asi tak nejlepší..
Minno

#319 Příspěvek od Minno »

ja ta chapem, tak potom daj aj vediet ci sa ti to podarilo realizovat v danej cenovej relacii..
HitmanR

#320 Příspěvek od HitmanR »

Minno píše:ja ta chapem, tak potom daj aj vediet ci sa ti to podarilo realizovat v danej cenovej relacii..

Koukal jsem na toho visitora 3, je fakt, že video nic moc, ale pro mě by to stačilo. Viděl bych to jako dobrou volbu, jen jak už jsem psal výše, tak by mě zajímalo, jestli je normální ta letová vlastnost, že při pohybu na některou ze stran a posléze páčka v neutrálu visitor dále letí původním směrem a musí se udělat protipohyb aby se ustálil. Jak píšu, nemám s koptérami žádné vlastnosti, proto se nemusím přeučovat a snad by zvyknutí se na tohle řízení nemuselo dělat potíž, co vy na to?
miro5

#321 Příspěvek od miro5 »

http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... i-bnf.html
taková nouzovka za hubičku, a je to i s tzv. pseudofpv, ovládání přes wifi mobilem, velký zápor vidím v pohonu přes převod. Nebo připlať za http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... 75017.html a pověs na to mobius a video bude aspoň trochu koukatelné.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
HitmanR

#322 Příspěvek od HitmanR »

miro5 píše:http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vicerotorove/63933-walkera-qr-w100s-wifi-bnf.html
taková nouzovka za hubičku, a je to i s tzv. pseudofpv, ovládání přes wifi mobilem, velký zápor vidím v pohonu přes převod. Nebo připlať za http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... 75017.html a pověs na to mobius a video bude aspoň trochu koukatelné.

Ta walkera mě odradila z důvodu, že lze nahrávat video jen do mobilu a píšou, že připojení Tx i mobilu najednou nelze, ikdyž jsem viděl nějaké video na youtube, kde to tak chlápek má... no a ten blade by byl určitě super, ale to už je mimo mou cenovou relaci, když vezmu, že zatím ani nevím, jak mě to všechno bude bavit a neskončí to ve skříni. Půjdu nejspíše do toho visitora a když tak ho časem prodám a půjdu výše.

Děkuju za tipy.
Buckym

#323 Příspěvek od Buckym »

Zdravím jakožto začínající quadrista bych poprosil o váš názor na tuhle malou hračku http://www.rcking.eu/cs/rc-vrtulniky-vi ... 00054.html Zkušenosti s RC mám jen s rc autem se spalovákem. Původně jsem uvažoval o letadle nebo vrtulníku ale nakonec mi do oka padla kvadrokoptéra. Doufám že ovládání bude z těch třech variant ke mně nejpřívětivější:) ps: děkuji za názor :D
Troll

#324 Příspěvek od Troll »

HitmanR píše:...jen jak už jsem psal výše, tak by mě zajímalo, jestli je normální ta letová vlastnost, že při pohybu na některou ze stran a posléze páčka v neutrálu visitor dále letí původním směrem a musí se udělat protipohyb aby se ustálil. Jak píšu, nemám s koptérami žádné vlastnosti, proto se nemusím přeučovat a snad by zvyknutí se na tohle řízení nemuselo dělat potíž, co vy na to?

Jo, je to normální. Když se něco hmotného někam hýbe, má to jistou setrvačnost. A proto to v tom pohybu setrvá až do doby, dokud to nějaká další síla neuvede do stavu jiného. Když dáš páčky do neutrálu, tak se ztratí ta síla, která to hnala třeba kupředu.Už to nic dále dopředu nepohání. No ale Ty potřebuješ zase jinou sílu v opačném směru , aby se to zastavilo. TAkže když nedáš páčku z neutrálu dozadu, furt to pojede dopředu až do doby, než to zastaví odpor vzduchu. Jinak to řídit nejde. Zvykej si. Když se dáš na coptery nebo vrtulníky, budeš páčkama kvrdlat neustále.
hanessh4

Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#325 Příspěvek od hanessh4 »

Zdar piloti. Přečet sem to tady celý páč bych se ze světa letadel rád mrknul k vám kolegům kopteristům. Z tohodle vlákna mi vypadla snad nejdůležitější informace, a to, že gardenroute má obdivuhodnou trpělivost a ochotu opakovaně radit.

Aby to nebyl jenom offtopic - nikdo se nezmínil o quadře od flitetest. Je na to komplet návod (pro blbce) a dá se to koupit zhruba do 200$ komplet (myšleno jako reciever ready - bez tx, rx a accu). Flight board tam je sice nějakej obyč, ale zas by se s tím člověk nemusel (snad) na začátek patlat a pak může vyměnit (cena je za pakatel).

linky:
http://flitetest.com/articles/electrohub-build
Rám + bižu
http://store.flitetest.com/electrohub-quadcopter-kit/
elektronika:
http://witespyquad.gostorego.com/flite-test-electrohub-electronic-kit.html

Co vy zkušenější na to? Pro start se mi to jeví nejlépe zatím, lépe než krapet dražší dji f450

Edit: tak po secteni vseho to nakonec vychazi +- 6000,- tak to se už vyplatí koupit f450 v setu s nazou lite.
Ivory89

#326 Příspěvek od Ivory89 »

Dobrý den,

prosím, můžete mi dát nějaký tip na slušný a levný Gimbal pro kvadrokoptéru na kameru SJ4000 (obdoba GoPro)? Nerad bych koupil nějaký šmejd, který nefunguje...

Děkuji !

Honza :)
gardenroute

#327 Příspěvek od gardenroute »

Na gimbaly je tu extra vlákno.
V tomhle bude rada asi tezka, standardem v této oblasti je skutečně GoPro, ale jedině pohledat přes Google. Zkus se podivat na RCG.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
luda

#328 Příspěvek od luda »

Dobry den.
potřeboval bych poradit s Kvadropterou.o vánocím sem pořídil takove menší svím bratrum a docela mě to nadchlo.našel sem SYMA X5C pro sebe.co si o tom myslíte?sem uplný začátečník takže se v tom zatím moc nevyznám.u nás vyjde kolem 2500 kč mohl bych si ji objednat z anglie za zhruba 2000 kč.pokud byste mi doporučili jinou třeba i lepší v ceně kolem 2000 byl bych rad za každou radu.
Ivory89

#329 Příspěvek od Ivory89 »

Dobry den.
potřeboval bych poradit s Kvadropterou.o vánocím sem pořídil takove menší svím bratrum a docela mě to nadchlo.našel sem SYMA X5C pro sebe.co si o tom myslíte?sem uplný začátečník takže se v tom zatím moc nevyznám.u nás vyjde kolem 2500 kč mohl bych si ji objednat z anglie za zhruba 2000 kč.pokud byste mi doporučili jinou třeba i lepší v ceně kolem 2000 byl bych rad za každou radu.

Dobrý den,

jsem také začátečník a pořídil jsem si Galaxy v353. Zvládá celkem slušně vítr a je poměrně rychlá. Takže za 1800 Kč si myslím,že dobrý nákup na začátek :)

http://youtu.be/AHSpn5QNTBo
DOCtom

#330 Příspěvek od DOCtom »

Ahoj. Vyhledávač na foru mě nic nenašel o seraphi. Vlastníte někdo tuto kopteru?
Moje použití by bylo natáčení různých sportovních aktivit. Jde mě o praktické zkušenosti s tímto modelem a jestli popis a parametry odpovídají popisu. Děkuji za názory.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“