Sky Surfer 1400 motor

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Wirkstoff

Sky Surfer 1400 motor

#1 Příspěvek od Wirkstoff »

Zdravím mám dotaz ohledně motoru sky surferu. Narovinu vám řeknu, že jsem naprostý začátečník a nadělil jsem si sky surfera z kinga, ale hned po rozbalení mě zaskočil motor, který je vyosený do strany a celý se vyklá. Koupil jsem RTF set a o fixaci motoru v návodu nikde nic nevidím :( k tématu přikládám fotky....... Prosím o rady dřív než bych se obracel na prodejnu. Děkuji
Přílohy
motor.jpg
michaltucek

Re: Sky Surfer 1400 motor

#2 Příspěvek od michaltucek »

No, pokud je vyosen cely motor, tak je to ok, motor byt vyosen z osy musi aby se eliminovali klopive momenty atd... Pokud je ake jen ohnuta hridel, tak je to spatne. A sty vule na motoru, jak jsou velke? Drzi to na preklizkove motorove prepazce, ktera je vlepena do EPP, takze si myslim, ze trosku gumove to bude vzdy ale na funkci to nebude mit vliv. Pokud je to hodne, nezbyva nez rozpulit pylon a zkontrolovat uchyceni.
Wirkstoff

#3 Příspěvek od Wirkstoff »

Ohnutá hřídel není. A ty vůle jsou asi 0,5 cm max 1cm do stran a jde to zlehka. Dokonce jde s motorem pohybovat i ven z trupu. Jakoby vevnitř nebyl uchycen.
vbalko

#4 Příspěvek od vbalko »

Ja jsem si ho nadělil taky a ty vůle v uchycení motoru mám také. A už mi stihla počas letu odtrhnout vrtulka. Resp. Listy vrtule. Náboj zůstal na hridelce.
honzaop

#5 Příspěvek od honzaop »

Vyosení motoru by mělo být ok a viklat by se asi neměl.
Tento typ sice nemám, ale tipnul bych si, že jsou nedotažené šrouby, které drží motor. Jde se k nim nějak dostat a dotáhnout to? To by zřejmě vyřešilo problém
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
michaltucek

#6 Příspěvek od michaltucek »

Bojim se, ze budes muset rozriznout ten pylon, dotahnout a pak pylon zase slepit.
pheek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pheek »

Me se podaril bez rozriznuti motor dotahnout.Takze si myslim ze rezani nebude potreba.Ale mozna je uz davno jina konstrukce.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
dodoph
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dodoph »

Mám novější typ X8 s 3listou vrtulí, ale vůle tam není....motor sedí jak má, ale vyosený je( což je v pořádku). Určitě zkusit dotáhnout.
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
Wirkstoff

#9 Příspěvek od Wirkstoff »

Především vám chci poděkovat za rady :) koukal jsem na to a nikde jsem nenašel možnost dotažení. Z venku je vidět jen nějaká plastová konstrukce, která se celá hýbe s motorem. Upřímně na řezání se moc necítím a asi by mě toho bylo i líto, když je to nový :( kupoval jsem to teď v pátek a letadlo je jen rozbalený z krabice..... Nikde ani kapka lepidla.
Přílohy
20141225_104933.jpg
pheek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pheek »

Takové uchycení motoru nemám :) pokud chceš aby se to nehýbalo tak řezat musíš. Asi to bude jen přelepená nějaká plastová konstrukce. Vypadá to jako plastový kříž. Na tom pylonu musí být dělící rovna, není?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Wirkstoff

#11 Příspěvek od Wirkstoff »

A neměl bych to spíše řešit jako reklamační záležitost? Když od vás modelářů čtu slovo řezat, tak si to nedokážu představit. Nemám žádné zkušenosti s lepením a ,,ůpravou modelů,, třeba se toho jen zbytečne bojím a lepení EPP neni nic těžkého, ale zatím je to pro mě jako operace bypassu :) a pod dělící rovinou si nedokážu nic představit :(
sechy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od sechy »

Kolega myslel místo, kde jsou poloviny trupu slepeny k sobě.
Odkud jsi?
Wirkstoff

#13 Příspěvek od Wirkstoff »

Tak tedy na Pylonu dělící rovina je :) viz foto. jsem z Plzně
Přílohy
rovina.jpg
bv9
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bv9 »

No při vší úctě ke kolegům modelářům. Něco málo nalepeno, upraveno a opraveno již mám, ale tady bych radil určitě kontaktovat prodejce. Radit úplnému nováčkovi rozřezání fungl nového modelu mi příjde opravdu zcestné.
Je to jenom můj názor a nikomu ho nevnucuju :wink:
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
sechy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od sechy »

Máš dvě možnosti. Buď to rozřežeš a uvidíš co je špatně, nebo počkáš po svátcích, a budeš to reklamovat. Ale vzhledem k tomu, že asi nemáš doma lepidlo, a na létání to stejně nevypadá, tak bych volil druhou možnost
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“