Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
No jo, ale kdo má pořád měnit vrtule na těch 250tkách, když se začneš vášnit
. Ale jinak je to děsná magořina a já se těším na novou sezonu jako malej.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Vrtule jsou sranda, to je spotřebák a ten nejlepší slabý článek co se dá vymyslet. Mnohem horší jsou hřídelky nebo prasklý rám. Já už se pár dnů přesvědčuji, abych na prckovi vyměnil ramena za o chlup kratší ( ty staré delší půjdou na novější projekt) a nemám na to sílu.
. Teď v zimě je to s lítáním slabší, ty moje staré baterky už v chladu ztrácí tu správnou šťávu. Větší coptery jsou na tom líp.
Mám spoustu věcí na vyzkoušení, ale u nás na horách je pořád mlha, vítr jako sviň a neustále prší. Už je to docela na depku.
Ale na novou sezonu mám nový stroj ve výstavbě ( nám odzkoušeny SunnySky 2204 s ESC SPIDER 12A a GF 5x3 a naprostý blaho jak to frčí ), a těším se na DOMINATOR HD. 
Tie Spider chcem aj ja kupovat to ma potesilo ze si s nimi spokojny su to tieto ? http://www.banggood.com/ZTW-Spider-Series-12A-OPTO-ESC-With-SimonK-Program-p-946402.html
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Jo jsou o oni. Kluci se pochlapili a poslali o jeden navíc.
Jinak zajímavý poznatek z kalibrace regulátoru. Pokud neodpojíte červený + pin tak kalibrace neproběhne . Jsou tam N-FETy a SimonK fw. Naprosto hladká regulace s motory SunnySky 2204. I ty motory jsou krásně bez vibrací . Já su spokojenej.
OK pojdem do nich ked su bezproblemove chcel som rotorgeek ale akosi niesu financie
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
ST píše:Jo jsou o oni. Kluci se pochlapili a poslali o jeden navíc.Jinak zajímavý poznatek z kalibrace regulátoru. Pokud neodpojíte červený + pin tak kalibrace neproběhne . Jsou tam N-FETy a SimonK fw. Naprosto hladká regulace s motory SunnySky 2204. I ty motory jsou krásně bez vibrací . Já su spokojenej.
Tak mně už to balíček nestihl. Přeci jen byl odeslán 3.12 a v tom blázinci,je někde ..bůhví kde. Taky v něm jsou tyto regulátory, ale 30A verze.
PS..Stando ty pújdeš do Dominátorů HD ? (teda až konečně vyplodí finální verzi).
Přikládám pár fotek svojí 250-tky. Tentokrát i s FPV výbavou. Váha se nakonec vyšplhala na 375g i s 1300mAh 3S lipolkou...
Šiki
Šiki
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
siki píše:Přikládám pár fotek svojí 250-tky. Tentokrát i s FPV výbavou. Váha se nakonec vyšplhala na 375g i s 1300mAh 3S lipolkou...
Šiki
Hodně luxusní váha!
Líbí se mi tento styl, nemáš někde data (ideálně v .dxf) na ty uhlíkové části?
Jsem to tu už prezentoval pár stránek dozadu (asi takových 40
), tenkrát ještě bez FPV. Jsou to plata k rámu vrtulníku HK-550GT.
Tady můj post: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=62529&start=30
a tady původní inspirace
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1965226
tohle jsou všechno takové počátky 250-tek
teď už jsou ty rámy trochu někde jinde
Ale tvůrčí činnosti se meze nekladou 
Šiki
a tady původní inspirace
tohle jsou všechno takové počátky 250-tek
Šiki
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
siki píše:Jsem to tu už prezentoval pár stránek dozadu (asi takových 40), tenkrát ještě bez FPV. Jsou to plata k rámu vrtulníku HK-550GT.
a tady původní inspiracehttp://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1965226
tohle jsou všechno takové počátky 250-tekteď už jsou ty rámy trochu někde jinde
Ale tvůrčí činnosti se meze nekladou
Šiki
Díky! Sice jsou někde jinde, ale na naučení tohle je paráádní!
Edit: Koukám na ty plata z HK a doma si to udělám levněji
Tloušťka je 1,5mm. Ale ruku do ohně za to, že je to čistokrevnej uhlík teda nedám
. Spíš bych tipoval nahoře uhlík, dole uhlík, vevnitř sklo 
Šiki
Šiki
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
siki píše:Tloušťka je 1,5mm. Ale ruku do ohně za to, že je to čistokrevnej uhlík teda nedám. Spíš bych tipoval nahoře uhlík, dole uhlík, vevnitř sklo
Šiki
To poznáš hrozně jednoduše, podívej se na to pod světlem z boku, pokud budou okraje černo černé (nebo spíš šedé...) tak je to uhlík, pokud budou do tmavě zelena, tak tam je sklo
... a nevadi ty ridici desce, ze neni v ose YAW ??
Ja tam ted mam CC3D a tam se myslim neda nastavit odchylka v osach, pouze pootoceni v ose Z.
Dalsi otazka, nebo spis postreh. Zda se mi to hodne nechraneny. Myslim, ze az to hodi par kotrmelcu, tak asi nevyvaznes jem s vokousanejma vrtulema ...
Ta vaha 375g. je super, ale podle toho co tam mas "naskladano" bych spis typoval, ze ti "keca" vazidlo
Ja tam ted mam CC3D a tam se myslim neda nastavit odchylka v osach, pouze pootoceni v ose Z.
Dalsi otazka, nebo spis postreh. Zda se mi to hodne nechraneny. Myslim, ze az to hodi par kotrmelcu, tak asi nevyvaznes jem s vokousanejma vrtulema ...
Ta vaha 375g. je super, ale podle toho co tam mas "naskladano" bych spis typoval, ze ti "keca" vazidlo
Deska umístění trochu dopředu zvládá v pohodě, aspoň mám ten pocit. Zatím si teda nijak nestěžovala. Ale tak nějak pocitově bych ji chtěl mít taky ve středu
Plánuju tam dát místo NanoWii Naze32 Acro (i když je o malinko težší) a trochu to tím přeskládat, tak uvidíme, kam se nakonec usídlí 
Vršek je trošku kotrmelcům vystaven, to se mi taky nelíbí. Ale zase je to taková pěkná kabrio light verze
Možná tam dám v budoucnu ještě nějaké zkrácené platíčko nahoru...
Co se váhy týče. Měřeno na ručičkové váze, takže přesnost dána nejen přesností váhy, ale i přesností očí
K váhové rozvaze (+- nějaký ten gram):
- veškerá elektronika (kromě aku): 120g
- aku: 100g
- zbytek: 160g - rám, vrtule, pásky, suché zipy...
Šiki
Vršek je trošku kotrmelcům vystaven, to se mi taky nelíbí. Ale zase je to taková pěkná kabrio light verze
Co se váhy týče. Měřeno na ručičkové váze, takže přesnost dána nejen přesností váhy, ale i přesností očí
K váhové rozvaze (+- nějaký ten gram):
- veškerá elektronika (kromě aku): 120g
- aku: 100g
- zbytek: 160g - rám, vrtule, pásky, suché zipy...
Šiki