Jake letadlo pro uplneho začatečníka?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Hop
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Hop »

Dotaz na Lada B. Kam chodíš lítat.
Já občas na jetelové pole za Čimice (K Mlýnu)
Futaba 6EXP 2,4 GHz
Modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=899
kady1

#47 Příspěvek od kady1 »

Dawie píše:
Pezza píše:Co vím, tak kluci aji z KM jezdí lítat do Chropyně... Loni jsem se tam dostal jen jednou...

jj, jsem se tam potkali :-) Doufám, že ne naposled.

Ale teď v zimě se tam asi moc dostat nedá - nezpevněná komunikace=auto obalené blátem :-( To už raději KM.
V Holešově jsem byl jednou i normálně lítat se známým a žádná extra pravidla jsem nepozoroval. Výhodou je, že se vpodstatě vůbec nemusí slézt z asfaltu a bahnit se travou (myšleno na současné počasí). Ale jak to tam přesně fungije, nevím.

Juju chtělo by tu potkat nějkeho Holešovjaka.Co ví jak to tam chodí.
Pezza

#48 Příspěvek od Pezza »

Dawie píše:jj, jsem se tam potkali :-) Doufám, že ne naposled.

Ale teď v zimě se tam asi moc dostat nedá - nezpevněná komunikace=auto obalené blátem :-( To už raději KM.
V Holešově jsem byl jednou i normálně lítat se známým a žádná extra pravidla jsem nepozoroval. Výhodou je, že se vpodstatě vůbec nemusí slézt z asfaltu a bahnit se travou (myšleno na současné počasí). Ale jak to tam přesně fungije, nevím.

Tak tak, no i já doufám, že jsme se v Chropyni nepotkaly naposled. O tom Holešově pořádně nevím co a jak proto, že když jsme tam byly s rodinkou na akci místního klubu, lítaly tam aji sportovní letadla.

Ale jinak o té Chropyni je to pravda, kousek se jede polňačkou a v tomto počasí to není moc vhodné tam jezdit. Měl bych obavu, abych tam někde nezapadl. Jinak je to opravdu super letiště :wink:
kady1

ahojky

#49 Příspěvek od kady1 »

Ahojky tak jsem si skoro objednal Easy Stara a chtěl jsem ten set kterej se dá už koupit za 5.5tis jenže jsem se stavil u nas na louce kde se leta a každej mi ho rozmluvil ad si to raděi poskladam a koupím pořadnou vysilačku.Jenže to pak cena stoupne o dvojnasobek a celkem my byla zhaněna i tlačna vrtule a že mám jit rovnou raději do Easy Gildera tak jsem ted ztoho zmatenej a nevím jak se ted rozhodnout.
MZ

Re: ahojky

#50 Příspěvek od MZ »

kady1 píše:Ahojky tak jsem si skoro objednal Easy Stara a chtěl jsem ten set kterej se dá už koupit za 5.5tis jenže jsem se stavil u nas na louce kde se leta a každej mi ho rozmluvil ad si to raděi poskladam a koupím pořadnou vysilačku.Jenže to pak cena stoupne o dvojnasobek a celkem my byla zhaněna i tlačna vrtule a že mám jit rovnou raději do Easy Gildera tak jsem ted ztoho zmatenej a nevím jak se ted rozhodnout.

já to vyřešil tak, že jsem koupil Wild Hawka za 3000 i se čtyřkanálovou vysílačku. Na naučení se lítat je to myslim ideální, hlavně cenově. Chce to dokoupit jen nějaké náhradní akumulátory a lepší nabíječku(ta se hodí i v budoucnu). až se to naučíš a když tě to chytne, pak si můžeš vybrat další letadlo a vybavení jaké budeš chtít. Doporučuju přečíst si tady zkušenosti ostatních s WH, já se s tím naučil lítat úplně sám bez jakýchkoliv zkušeností s jiným letadlem
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
safi

#51 Příspěvek od safi »

Ja to taky tak udělal a sem rad jenon sem tam dal silnější motor a větší vrtuli a je to supr letadlo.
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
volmar
Kontaktovat uživatele:

v2

#52 Příspěvek od volmar »

cau ja nevim proc vsichni chtej neco maliho na elektriku ja si teda osobne myslim ze njelsepsi je na nauceni nejakej vetron kategorie rcv2 special (smerovka vyskovka) je pravda ze easy star je takrka nerozbytnej.
ja sem se napr naucil litat na upravenym lionovy kterej mel navic ovladanou vejskovku oproti originalu.Ale je pravda ze neska uz moc tovyhleho vetrone nekoupis takze se to musi postavit a to dneska uz moc lidi nedela ja jsem si napr postavil V2 podle vvlastniho navrhu a jak lita takze ja bych zacal s vetronem a vubec je nejlepsi mit kabel ucitel /zak :)
robotmz

#53 Příspěvek od robotmz »

pokial nema zbytocne peniaze, najlepsi pomer cena/vykon jednoznacne wildhawk so 4-kanalovou RC. da za to 3000 Czk a ked mu to bude v buducnosti aj lezat na skrini, tak je to myslim zanedbatelna suma oproti tomu co da za lepsie vybavenie. a povedal by som ze si s nim rad zalieta vzdy.

ci da potom za lepsie lietadlo s novou nabijackou a rc supravou 20000 alebo ho to vyjde 23000 /s WH na skrini/ je myslim ze dost zanedbatelne.
a to hovorim o komplete, pretoze v tom komplete je ta vysielacka a nabijacka a vsetka elektronika takmer zadarmo.
ak si kupi elektroniku osobitne + RC supravu, vobec neusetri 3000 ale podstatne menej o tu sumu aku zaplati za samostatne lietadlo, takze asi tak... takze vlastne ho to vyjde skoro rovnako v buducnosti a to bude mat o jedno kompletne lietadlo s RC naviac... /matematika nepusti/
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Dawie »

Pánové, já to s ním konzultuju na ICQ, takže trochu vím...
Je samo o penězích :-( A souhlasím se výše zmíněným příspěvkem Robotmz.
Taky mu nadím pro začátek, kdy chce vyzkoušet, jak mu to půjde a zda ho to vůbec bude bavit, koupit set WH. Za 3000 komplet si mysláím vpohodě. On původně chtěl ES v setu (což je za 5,4tKč). Osobně jsemnázoru, že WH je za tu cenu lepší volba. Sice čína, ale má to aspoň 4-kanál a lehce dodělatelná křidélka (tuším jsou naznačená). A popkud selže čínská elektronika, tak za cenový rozdíl oproti setovému ES pořídí lehce novou "značkovou".
Druhá možnost je koupit hnet vše samostatně. Je to sice fajň, že bude mít dobrou výbavu, jako ero zvolit třeba nový EGE PRO....ALE!!!....cena bude někde kolem 15 tisísc, což víc jak dvakrát tolik, kolik má nachystáno :-(
Takže já jsem taky pro WH. Pokud bude chtít pokračovat, může tunit (křidélka, motor...) nebo ho prodat dalšímu začátečníklovi a pořídit lepší výbavu....
robotmz

#55 Příspěvek od robotmz »

aby som upresnil moj prispevok.

1. kupi elektroniku komplet za 15000
2. kupi k tomu lietadlo pre zaciatocnika /epp napr. easystar/ za 2000 Czk
3. casom prejde na nieco ine, teda elektronika zostava + nove lietadlo.
4. kolko usetril ? podla mna iba 1000 Czk a to nepocitam ze ked bude chciet ist na iny level, tak ta elektronika co stala 15000 dnes bude za 1-2 roky lacnejsia a modernejsia !!!

-ak kupi WH, nech hned prepoji napevno /obide/ ten vypinac, lebo ked som letel s nim, skubalo mi motorom, servami a bola havaria. hned sme to prepojili na pevno /je tam aj tak este to poistne tlacidlo proti roztoceniu vrtule/ a odvtedy proste klud. kolega mi hovoril ze cez tento spinac nemoze pretekat tolko prudu bez problemov...

edit: este som chcel dodat na margo "wildhawk vs easystar" - zaujimave ze nikto tu akosi nepisal este o tom, ze wildhawk ma nielen o 1 cm vacsie kridlo,je dlhsi, ale je o celych 100 g lahsi ako easystar co myslim ze je velke plus v prospech neho.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“