ahojky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kady1

ahojky

#1 Příspěvek od kady1 »

Ahojky tak jsem si skoro objednal Easy Stara a chtěl jsem ten set kterej se dá už koupit za 5.5tis jenže jsem se stavil u nas na louce kde se leta a každej mi ho rozmluvil ad si to raděi poskladam a koupím pořadnou vysilačku.Jenže to pak cena stoupne o dvojnasobek a celkem my byla zhaněna i tlačna vrtule a že mám jit rovnou raději do Easy Gildera tak jsem ted ztoho zmatenej a nevím jak se ted rozhodnout.
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

Lítal si někdy??
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Kalda

#3 Příspěvek od Kalda »

I já před rokem řešil, jestli koupit RC set komplet, nebo to poskládat ...
Rozhodl jsem se to poskládat, vyšlo mi to na 11 000,-Kč ( EasyStar, vysílač Optic6, nabíječka ProPeak Sigma atd atd ... ) a dnes toho nelituji. :D
Problém je jinde ... Zda-li tě to bude bavit. Já věděl dopředu, že mi to bavit bude !!! 8O
Hora
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hora »

Jestli chceš chystáme se o víkendu na polítání v Lípě u Zlína a jeden z nás má i EasyStara myslím si, že by byl ochotný jej vzít ukázat a sdělit vlastní zkušenosti. Budou k vidění modely jak s tlačnou, tak s tažnou vrtulí :)
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
miho

#5 Příspěvek od miho »

Já jsem loni koupil pro syna (7 let) Easy Stara, k tomu použitý vysílaš Laser 6, další věci včetně baterek, co byly potřeba, byly nové. Cena cca 7 tis. Kč. Po pár létání už syn létal sám a je pravda, že si rád polétám i já. Letadlo fakt v pohodě. Jestli jsi úplný začátečník, požádej někoho, ať ti pomůže a po krátké době budeš už létat sám.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marek71 »

Je to kopec peňazí, to je fakt. Ale pokiaľ vieš, že ťa to chytí, tak je to jediná správna cesta. Ušetriť možeš, ak kúpiš napr. model z druhej ruky, vysielačku radšej novú. Napr. ja budem asi predávať ES a predpokladám, že za neho dostanem tak polovicu ceny nového. A pritom je v slušnom stave, lieta pekne a začiatočníka naučí lietať tak, ako naučil mňa.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
sturmovik

Easy Star

#7 Příspěvek od sturmovik »

ahoj, ak mozem poradit isiel by som do Easy Glidera, kolega ma uy dvoch, alsi kamos ma obidve verzie. Je to sice trochu drahsie, ale ver mi, to lietadlo stoji za to. Letove vlastnosti a hlavne uzitna hodnota Glidera sa s Easy Sarom neda porovnat, aspon podla mna. Ak by si mal zaujem, na webe www.rcmodely.sk predava jeden modelar Glidera. Povodne som ho staval prenho na zakazku, a mozem povedat ze je lietany len parkrat. Toto nema by reklama, ani ho nemas kupit, len ja by som jednoznacne odporucil Glidera
helbo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od helbo »

keby som začiatočník, tak asi jednoznačne easy glider a dáku tú lepšiu výbavičku...
keď ťa to nechytí tak lahšie predáš EG s lepšiou výbavou, ako s tou klasickou...
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Nakadah »

viz. EG -> To bude radosti az bude rovnat motor v cumaku a schanet nahradni vrtuli po narazu cumakem do zeme :D

Ve WH sem nikdy vrtuli nezlamal, v akrobatovi sem uz zlamal 4 :D Nak
helbo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od helbo »

Nakadah píše:viz. EG -> To bude radosti az bude rovnat motor v cumaku a schanet nahradni vrtuli po narazu cumakem do zeme :D

Ve WH sem nikdy vrtuli nezlamal, v akrobatovi sem uz zlamal 4 :D Nak

čítal som si to už v tom druhom... takže sa nad tvojou reakciou nebudem zamýšlať...

WH keď praskneš, tak sa ti tiež vytrhne motor a neviem čo, myslí, že EG vydrží viac

trošku odlieta na simulátore, trebars aj na klávesnici a FMS... trošku sa to do neho dostane a myslím si, že by to nemal prasknúť...

možno treba začínať ako kedysi, keď som začínal ja, čina nebola a peniaze tiež, tak som si kúpil dáky lacný 4kanál, spravil si dáky vetroň na gumu a lietalo sa...

hold teraz si každý kúpi niečo hotové, nevie sa k tomu správať a ide lietať hop alebo trop... väčšinou sa to luďom potom znechutí, keď sa im nedarí

kady1 nech sa rozhodneš akokolvek, tak oba modely sú dobré, len EG je o niečo lepší, veľa ludí začínalo na ES alebo WH a lietajú s ním ešte aj teraz...

pokial nekúpiš nič typu "ping-pongová loptička, vyfúknuta do formy modelu" tak je dobre.... tým myslím acipiter badius alebo sky lady a im podobné

GL&HF
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
koko
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od koko »

Ja jsem pro ES. Staci jednoduchy radio a s tou plechovkou ( motor Permax) co k tomu davaj jsem s Lipolkou 2 cl. 1700 lital pres 30 min az me bolelo za krkem. A jeste se cumak musel dovazovat. Nikdy jsem nemenil vrtuly a neohnul hridel motoru. A ze jedna poradna cenichovka byla! Cumak se trochu zdrcnul a to bylo vse. Jeste jsem ho velmi dobre prodal a slouzil dal. EG si pak kup jako druhy.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

koko píše:Ja jsem pro ES. Staci jednoduchy radio a s tou plechovkou ( motor Permax) co k tomu davaj jsem s Lipolkou 2 cl. 1700 lital pres 30 min az me bolelo za krkem. A jeste se cumak musel dovazovat. Nikdy jsem nemenil vrtuly a neohnul hridel motoru. A ze jedna poradna cenichovka byla! Cumak se trochu zdrcnul a to bylo vse. Jeste jsem ho velmi dobre prodal a slouzil dal. EG si pak kup jako druhy.

Přesně tak. Dva s tímto modelem učím lítat a je to bez problémů. EG už potřebuje silnější motor a serva do křidélek. Do ES Ti stačí 8články NiHm ze setů po 300Kč a dvě serva na ovládání SOP a VOP.
http://www.hokana.wz.cz/?text=91
http://www.hokana.wz.cz/?text=93
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Nakadah »

helbo píše:WH keď praskneš, tak sa ti tiež vytrhne motor

Ano pane kolego, ale to uz musi byt jo slupka aby tu gondolu urval 8)
Nicmene nebudu se tady dohadovat co je lepsi. Nak
MZ

#14 Příspěvek od MZ »

Nakadah píše:
helbo píše:WH keď praskneš, tak sa ti tiež vytrhne motor

Ano pane kolego, ale to uz musi byt jo slupka aby tu gondolu urval 8)
Nicmene nebudu se tady dohadovat co je lepsi. Nak

já když ten motor ulomil, tak to byla taková pecka, že se vůbec neodvažuju představit si, jak by potom vypadal model s motorem vpředu, ale asi bych to dost těžko dával dohromady Takhle u WH to stačí jen přilepit zpátky a odpoledne se může jít lítat znova.
Já chtěl původně taky úplně jiné letadlo, s motorem vpředu,ale tady na foru jsem zjistil, že WH bude pro mě asi pro začátek to nejlepší.
Wild Hawk 4k, díky lepidlu a skelné pásce pořád ještě drží pohromadě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Nakadah »

mz> vsak ja vim o cem mluvim - o kolmem dopadu pod plnym plynem na asfalt z vysky asi 15m :D to mi taky gondola motoru visela na dratech. Nak
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“