PayPal
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Re: PayPal
Myslím si, že opatrnosti není nikdy dost, tak jsem si vyřídil u banky, která má vše zdarma, účet a debetní kartu.
(Fakt je, že letos kartu zadarmo od 1.3. podmínili platbou z ní, min. 500,- měsíčně, jinak 29,- což taky není nic moc)
Nenechávám tam moc, semotamo to doplním a z toho kupuju na netu přes PayPal, kde jsem kartu zaregistroval.
Nechce se mi nikde zadávat údaje o kartě k účtu, kde mám všechny ty svoje miliony....
(Fakt je, že letos kartu zadarmo od 1.3. podmínili platbou z ní, min. 500,- měsíčně, jinak 29,- což taky není nic moc)
Nenechávám tam moc, semotamo to doplním a z toho kupuju na netu přes PayPal, kde jsem kartu zaregistroval.
Nechce se mi nikde zadávat údaje o kartě k účtu, kde mám všechny ty svoje miliony....
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
jardah62 píše:... A údaje z karty ví jen paypal a není třeba je troubit každému obchodníkovi, který si o ně řekne.
jen tak mimochodem...
http://www.csas.cz/banka/content/inet/b ... e_2319.xml
jyrry.webnode.cz
- JosefSvejk
jyrry píše:jen tak mimochodem...
http://www.csas.cz/banka/content/inet/b ... e_2319.xml
To je výborná věc, při ztrátě karty v podstatě není možné z ní na internetu zaplatit. Ale pozor, tím se stává vlastně PP míň bezpečný než přímé placení kartou. Při platbě přes PP esemesku zadávat nemusíš.
Výhoda PP bude pořád v té možnosti řešení sporů s vrácením peněz např. když zásilka nedorazí apod. Při platbě jen kartou i když se zabezpečením 3D secure ovšem bez ochrany kupujících jako má PP je zákazník v případě když třeba nic nedostane odkázaný pouze na dobrou vůli prodejce a když je prodejce podvodník třeba z druhého konce světa tak má smůlu.
Jak je to, pokud je PP spřažen s kartou podporující 3D secure? Musí se zadávat kód z SMSky?
Tipuju, že ano. Ale má to někdo ověřené.
Jinak platba kartou (i přes Paypal) je bez bankovních poplatků.
A Paypal je oproti samotné platební kartě někde i se slevou (např. Hobbyking).
Tipuju, že ano. Ale má to někdo ověřené.
Jinak platba kartou (i přes Paypal) je bez bankovních poplatků.
A Paypal je oproti samotné platební kartě někde i se slevou (např. Hobbyking).
- JosefSvejk
Nečteš, co se píše před tebou?
JosefSvejk píše:
Při platbě přes PP esemesku zadávat nemusíš.
Drondys píše:... Při platbě jen kartou i když se zabezpečením 3D secure ovšem bez ochrany kupujících jako má PP je zákazník v případě když třeba nic nedostane odkázaný pouze na dobrou vůli prodejce ....
jen tak mimochodem...
http://www.csas.cz/banka/appmanager/por ... _11883.xml
jyrry.webnode.cz
Mají to tam sice popsáno hezky, ale oproti PP s tím zatím pokud jde o reklamace jako na PP přes Českou spořitelnu není mnoho zkušeností. Teprve čas ukáže jak to bude v reálu a jestli to bude v řadě případů opravdu tak rychlé a úspěšné jako u PP. Troufám si odhadovat, že pro nějakého prodejce z druhé strany zeměkoule bude větší autoritou spíš PP než nějaká Česká spořitelna a otázkou bude i to až ponese Česká spořitelna náklady vrácení peněz jen na vlastní vrub jak to po čase s touto na první pohled skvělou nabídkou dopadne.
Drondys píše:... pro nějakého prodejce z druhé strany zeměkoule ...
bude rozumnější použít PP
To od ČS předpokládám využitelné v rámci ČR.
jyrry.webnode.cz
JosefSvejk píše:Nečteš, co se píše před tebou?
Čtu. Ale tam nebylo zmíněné, jestli platba proběhne u PP přes spřaženou platební kartu a nebo přes kredit převedený z účtu.
U té karty by mi bylo podezřelé, že by PP dokázal 3D secure obejít.
jyrry píše:To od ČS předpokládám využitelné v rámci ČR.
3D secure je technologie společeností Visa, MasterCard apod. Použitelnost bude spíš celosvětová.
Naposledy upravil(a) Grugh dne ned 04.01.2015 11:10, celkem upraveno 1 x.
Grugh píše:... U té karty by mi bylo podezřelé, že by PP dokázal 3D secure obejít.
Na to jsem taky zvědav; letos
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Tak platba přes PayPal proběhla jako dříve, žádné 3D Secure...
Máš už službu 3D Secure aktivovanou a nakupoval jsi v zabezpečeném eshopu, který tuto službu podporuje ?
Zdroj: viz tento odkaz
Od 1. ledna 2015 již bude pro všechny držitele platebních karet České spořitelny povinné. Bez aktivace této služby poté nebude možné dokončit platbu v zabezpečeném internetovém obchodě...
Zaplatit s 3D Secure je možné u těch prodejců, kteří tuto technologii podporují (v České republice je to téměř 100 % internetových obchodníků). Zabezpečené internetové obchodníky lze poznat podle loga Verified by Visa nebo MasterCard SecureCode...
Většina prodejců zejména z Číny a na eBay obecně má jen běžný Paypal režim, který 3D Secure nepodporuje a tudíž by mělo jít dokončit platbu i bez 3D Secure jinak by zákazníci České spořitelny u většiny prodejců, kteří to nepodporují vůbec nemohli nakupovat, a to by se zákazníkům jistě nelíbilo. Takže předpokládám, že platbu u prodejců, kteří to nepodporují bude možné dokončit i bez 3D secure.