flyingwood ...

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
HLA
Kontaktovat uživatele:

flyingwood ...

#1 Příspěvek od HLA »

Máte prosím někdo info o budoucnosti flyingwood ?

Na jejich stránkách je pouze:

Výroba sad frézovaných dílů byla ukončena.

Vybrané modely bude možno zakoupit v nejbližší době na http://www.modelservis.cz/

tým Flyingwood
LibcaR1100S

Re: flyingwood ...

#2 Příspěvek od LibcaR1100S »

Flyingwood skončil, co já vím, tak pan Hubený byl dost zklamaný nezájmem o výřezy,
tak se rozhodl se vším skončit a jde do práce. Bohužel v dnešní době tuto činnost
provozovat pouze jako jediný příjem asi nejde. Jen mě trošku děsí, že to předal firmě
Modelservis, to už asi výřezy nikdy nebudou.. :lol: :lol:
Mc quack

#3 Příspěvek od Mc quack »

OK vyjádřím se tedy sám .
Výrobu jsem ukončil opravdu z důvodu nezájmu o mé výrobky . Prostě se nedá investovat tolik času , práce , energie a financí do vývoje nových modelů když se modely neprodávají . Modelařinu jako takovou mám rád a baví mě , tedy jsem se nechal zaměstnat a jsem po 19 letech profesionální modelařiny opět pouze řadový modelář . Firmě modelservis.cz jsem nabídl modely jako kompletní projekty , něco si p. Žák vybral a bude to vyrábět on .
MH
Dolfi

#4 Příspěvek od Dolfi »

Zdravim p. Hubeny.
A to mne vzdycky odrovnal. Bud jsem naivni blbec a nebo je tady u nas v republice neco spatne.
Proc??? Protoze se mi nechce vzdycky verit,ze by se nedalo takovouhle sluzbou pro modelare uzivit. Opak je pravdou...teda asi...bohuzel.
Pritom vase vyrezy a stavebnice byly za hubicku. Sam jsem se s bratrem chystal koupit od vas dva ruzne modely. Ja chtel tu velkou katanu a bracha toho velkeho Rascala.
Tak to uz asi neprodavate. Je mi lito ze jste musel cinnost ukoncit.
At se vam v novem roce dari. Take je to tim ze lidi mene stavi. Neumi stavet.Radsi si koupi jiz hotovy model nezli by stavel.No...je mi to lito.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Pokud výrobce nebude "napojen" na prodej i do zahraničí, zřejmě bude mít s uživením se opravdu potíž. Kolik z vás si takovou stavebnici koupí a kolik jich je třeba vyvinout, vyrobit a prodat na zajištění rozumného výdělku. Navíc se spousta lidí snaží věci různě ošulit, jen si prohlédněte např. vlákno download a koupím, kolik tam je např. požadavků na koupi kopií plánků, přesto, že je nabízejí modelářské časopisy ve svých plánkových servisech (chápu to u plánků, které na trhu prostě nejsou, ale ne u těch, které se běžně prodávají). A těch poptávek, nejen na plánky, je na různých bazarech spousty. Je mi také líto každého končícího výrobce, ale bohužel rozumím jeho důvodům. Tak můžu jen popřát hodně úspěchů v nové práci a ať nám to lítá.

P.S. to hipa, nebýt toho zasr... kapitalismu, neměl bys možná ani pořádné rádio a na (chlupatou) balsu by se stály fronty v Domě hrůzy.
Hitec Aurora 9X
kocour
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kocour »

Na Vaše stránky jsem se rád díval. Taky mi připadá nepochopitelné že nemáte odbyt. Já se zajímám o polomakety historických větroňů. V tom se Vaše produkce dost podobá firmě Island Models, existující v Irsku. Otázka je, kolik je třeba o tenhle typ stavebnic v Česku zájemců. Když jsem chodil na srazy těch historických větroňů (Raná, Rokycany, srazy Retroklání), účastníci se počítali na desítky a když se pokusím o odhad, kolik modelářů se tomuhle typu modelů věnuje v ČR celkem, bude podle mne tak kolem 100 maximálně. V kategorii motoráků apod. to bude asi lepší, ale taky nic moc. Tu masovou potřebu eroplánů pro sranda lítání pokryjí producenti pěnoletů, tedy nejspíš z Číny. Asi by to chtělo rozšířit odbyt mimo ČR. Stránky Retroplane, RC Groups a asi i jiné jsou plné fotek ze stavby podobných větroňů. Znám firmu HVP (její majitel byl dlouholetým náčelníkem našeho klubu) a pamatuji se, že její situace nebyla taky nejlepší. Začal spolupracovat s Francouzi a vyrábí náročné a drahé kompozitové modely, převážně s pohonem turbinou. Domácí prodej bude asi nepatrný až nulový, ale HVP rozšířil výrobu a přestěhoval se do daleko větších prostor. Mne osobně Vaše problémy mrzí, mám historické větroně rád. Rád bych věděl, kam a v jakém počtu prodává modely p. Horký (H-model), p. Vagenknecht, p. Valenta atd. Když koukám na stránky RC groups, usuzuji, že se toho asi většina prodá do Západní Evropy a do USA. Vím, že píšu hraběcí rady, ale myslím to dobře.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kocour »

Čína vyrábí s daleko menšími náklady na pracovní sílu, kašle na autorská práva atd. Je ale vystavena tlaku konkurence a mezinárodních institucí a postupně se rozdíly vyrovnávají. Ale velmi pomalu, může to trvat desítky let. Dost lidí to v Evropě a USA to zatím odskáče svou existencí. Já, jako starší, se pamatuji, že tak před 50 lety bylo v podobné situaci Japonsko. Ti byli tehdy mistry světa v kopírování a kvalita taky nic moc. Jenomže Japonců nebylo 1,3 miliardy. Ale k odbytu toho, co vyráběl Flying Wood - český trh je moc malý, těch, co se uživí frézováním a vypalováním je tak na prsty jedné ruky. Podle mne se tím dá přivydělat, ale ne uživit.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od corsair »

LV píše:Pokial sa vsetko bude kupovavat v cine, tak tu sa budu porucat male firmy, potom vacsie... No a mozno prave ty prides o pracu. Tos tak.
Neřekl bych, že se vše kupuje v Číně-myšleno celkově nejen modelařina.
Já spíš tvůj názor beru tak,že je někdo modelář a má tu smůlu že pracuje v nějaké montovně za plat blízký minimální mzdě protože jinou práci i přes svoji erudici prostě nesežene. Potom by jeho koníček začal být luxusem při 100 procentním clu na indiv. dovoz no a modelařina by se posunula někam do roku 1975 kdy pár serv a vysílač s přijímačem byl snem mnoho modelářů ale málokdo to měl . Pak bychom zase dělali V2 s časovačem a modely na gumu. Samozřejmě se jedná o nadsázku, žádný flame rozpoutat nechci.
ok-glider

#9 Příspěvek od ok-glider »

Za sebe jsem si myslel,že flyingwood je za vodou a v pohodě.Prostě krásný stavebnice a cena doslova za hubičku.
Asi není pro výrobce kitů v Čechách dostatečně velký trh.
:cry:
Doufám,že aspoň LAZER MODELY vydrží,kam bych se chodil kochat.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od hipa »

DAF píše:Pokud výrobce nebude "napojen" na prodej i do zahraničí, zřejmě bude mít s uživením se opravdu potíž. Kolik z vás si takovou stavebnici koupí a kolik jich je třeba vyvinout, vyrobit a prodat na zajištění rozumného výdělku. Navíc se spousta lidí snaží věci různě ošulit, jen si prohlédněte např. vlákno download a koupím, kolik tam je např. požadavků na koupi kopií plánků, přesto, že je nabízejí modelářské časopisy ve svých plánkových servisech (chápu to u plánků, které na trhu prostě nejsou, ale ne u těch, které se běžně prodávají). A těch poptávek, nejen na plánky, je na různých bazarech spousty. Je mi také líto každého končícího výrobce, ale bohužel rozumím jeho důvodům. Tak můžu jen popřát hodně úspěchů v nové práci a ať nám to lítá.

P.S. to hipa, nebýt toho zasr... kapitalismu, neměl bys možná ani pořádné rádio a na (chlupatou) balsu by se stály fronty v Domě hrůzy.

Beru zpět poznámku o kapitalismu ale stejně je něco špatně ! :(
HLA
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od HLA »

Mc quack
Měl jsi dát svoje know how do nějaké firmy a jet dál ... třeba jako vedlejšák.
Mám tvoje 4 modely.
Mc quack

#12 Příspěvek od Mc quack »

Dát do nějaké firmy a jet dál?? Jako kam dál? Když se neprodává není kam jet
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

Musím přiznat že blbinky mi třeba před Vánoci přinesly řádově víc než rozsypy a díly modelů...
jyrry.webnode.cz
ok-glider

#14 Příspěvek od ok-glider »

to Jyrry
Pěkné věci,hezká práce a zároveň je mi smutno.
Modelářina v útlumu.
beginner99

#15 Příspěvek od beginner99 »

Myslím si, že je to obecně princip dnešní doby, prostě se všechno kupuje hotové. Mrzí mě to, protože modely z Vašeho obchodu jsem chtěl pokračovat po vyzkoušení si stavby s kompletním příslušenstvím. To třeba mi bránilo v koupi. Z asi 20 modelářů, co znám, stavěla vůbec někdy tak půlka a už na to prostě nemají čas. Vydatně staví jenom jeden důchodce. Tak to je a jinak to už asi nebude. Lidi si neumějí udělat věci sami a u modelů by to mělo být přesně naopak. No a ten zbytek nemůže přece ještě s konkurencí pokrýt živnost.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“