Ivory89 píše:Jasne,to je logicke:) spis jsem to myslel tak,zda se da neco neroztresenyho natocit i bez Gimbalu:)
jde to, ale chce to velice jemné manipulování s kopterou v letu
Ivory89 píše:Jasne,to je logicke:) spis jsem to myslel tak,zda se da neco neroztresenyho natocit i bez Gimbalu:)
DJIvison píše:Ivory 89 : Jasne,to je logicke:) spis jsem to myslel tak,zda se da neco neroztresenyho natocit i bez Gimbalu:)
jde to, ale chce to velice jemné manipulování s kopterou v letu
Pokud opravdu chceš natáčet video a fotit, a nedělat jen nejake pokusy, tak se bez gimbalu samozřejmě neobejdes, ať už Ti jiní radí jinak.Ivory89 píše:Dobry den,
rad bych si poridil quadrokpteru k nataceni videa a foceni jen tak pro osobni ucely. ... Je nutne poridit Gimbal?...
Woita píše:
Noooo... v podstatě nejde................
miro5 píše:V těchto pár slovech je řečeno vše !!!! je to jako točení hoby kamerou v ruce za chůze, švejkuje to horedole vpavovlevo u koptery i šikmo, z prvního videa nadšení že něco je ale postupem času rozčarování jak to švejkuje a třese apod., na slušné video gimbal nutnost.
JosefSvejk píše:Víš co, nechej si ty blbý narážky!
To tedy je, zvláště když se zde zase opakovaně projevují názory, mající k realitě dost daleko, a opět to přechází k nějakému polarizováníTroll píše:No, to je zase debata.Pokud chceš videa z reálného letu, tak jak ten stroj letí a jak manévruje, tak se samozřejmě bez gimbalu obejdeš. V tomto případě gimbal naopak škodí. Jenom to chce dobře nastavený stroj aby se to netřepalo ve vzduchu jako ratlík a taky citlivou pilotáž aby se dalo aspoň něco rozeznat. Pokud chceš točit dokumenty tak zase gimbal potřebuješ. takže si napřed musíš ujasnit, co chceš těmi záběry za letu ukázat. Zda krásu hradu, či krásu letu. Gimbalisti ( a těch je tady většina) samozřejmě preferují ty hrady, tak Ti ani nic jiného doporučovat nebudou. Ale neznamená to, že je to to jediné správné. Takže používej především vlastní hlavu .
gardenroute píše:ŽÁDNÁ sebelépe nastavená koptéra nedá kvalitní video a možná i foto bez kvalitní stabilizace kamery, a to min. 2-osé. To je prostě fakt, a nemá smysl tady rozvíjet teorie o tom, že na něco možná ne, a na něco možná ano a blablabla...