PayPal

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: PayPal

#31 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Aktivováno.

Ještě záleží na tom, jestli prodejce, u kterého jsi nakupoval podporuje 3D Secure. Pokud ne tak to zřejmě probíhá pořád postaru bez 3D Secure.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jyrry »

Nákup na HK.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#33 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Nákup na HK.

Hobbyking nemá v eshopu vůbec uvedeno logo, které by vyjadřovalo podporu 3D Secure viz obrázek.

Obrázek

Mají tam jen obecné logo VISA a MC bez 3D secure.

Napiš dotaz na podporu Hobbyking jestli vůbec podporují platby s využitím 3D Secure a pokud ano tak jestli je to jen při platbách přímo kartou nebo i při platbách přes Paypal.

U prodejců mimo území USA myslím Paypal pro podporu verifikace 3D Secure vyžaduje speciální registraci prodejce a pokud ji Hobbyking nemá tak se při platbě přes Paypal verifikace 3D Secure nepoužije a platba se zrealizuje tak jako by prodejce 3D Secure vůbec nepodporoval.
milaro

#34 Příspěvek od milaro »

V prvé řadě promiňte, že jsem trošku mimo téma, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno a s paypalem to trochu souvisí...

Jak mi doporučíte nejlépe postupovat v tomto případě:
na ebay jsem koupil náhradní díl a platil jsem paypalem, po doručení zboží jsem díl vyzkoušel (šlo to i bez přímé montáře, jen jsem jej připojil k elektronice) a zjistil, že nefunguje. Do konce zaslání feedbacku na ebay mám ještě cca 30 dnů. Mám oslovit prodejce přes ebay nebo doporučujete raději rovnou otevřít spor přes paypal?
Spektrum DX8, T-REX 500 (MB),Tarot 450pro, Home made airbrush kabinky: http://milaro.rajce.idnes.cz/
Drondys

#35 Příspěvek od Drondys »

milaro píše:...na ebay jsem koupil náhradní díl a platil jsem paypalem, po doručení zboží jsem díl vyzkoušel (šlo to i bez přímé montáře, jen jsem jej připojil k elektronice) a zjistil, že nefunguje. Do konce zaslání feedbacku na ebay mám ještě cca 30 dnů. Mám oslovit prodejce přes ebay nebo doporučujete raději rovnou otevřít spor přes paypal?

Řeš to přes eBay.

eBay píše:If you received an item that’s incomplete, damaged, counterfeit or otherwise not as described, request a return from My eBay. We will track the resolution and help if you ask us to step in.

Poškozený/nefukční/vadný kus odpovídá na eBay události jako když dodané zboží neodpovídá popisu prodejce.

Co nejdříve kontaktuj prodejce přes eBay v rámci té položky zboží by měla být nějaká volba pro otevření reklamace nefunkčnosti Item not as described nebo tak podobně s volbou, že požaduješ náhradu.

Pokud se s prodejcem nedohodneš na náhradě třeba na zaslání nového kusu nebo vrácení peněz tak to postup k řešení na eBay ochranu kupujících viz tento odkaz a tam viz popis za nadpisem When an item doesn't match the listing description další info k tomu je viz tento odkaz a tam viz sekce Item not as described.
Jiri

#36 Příspěvek od Jiri »

Co se týče účtu v mBank, pro placení na internetu je lepší řešení zřídit si zdarma ještě účet eMax a k němu za jenorázovou platbu 100,- kartu. U téhle karty není žádná podmínka obratu (jako u základni těch 500) a obnova už je zdarma. Na tom eMax účtu normálně nechat zůstatek 0 a peníze převést hned před platbou (to je zdarma a okamžitě). Tím, že na účtu k debetní kartě normálně nejsou peníze, neprojde žádná blokace a ani u "rizikovějších" webů tě nelze okrást.
Druhá poznámka k PayPal a 3d, respektive další autorizační vrstvy: Máte-li kartu, která normálně pro internetové transakce vyžaduje dodatečnou autorizaci (např. přes SMS jako Citibank), u Paypalu se neuplatní - použije se pouze autorizace PayPal. PayPal ale funguje sám jako 3d - obchodník nedostává vaše údaje (karty), tím prostředníkem mezi ním a bankou je právě PP.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
zdekar

#37 Příspěvek od zdekar »

V podstatě to chápu tak, že někde třeba na ebay nebo v číně kliknu na zaplatit přes PP -> přihlásím se na stránky PP a klinutím potvrdím platbu -> PP ze svého účtu pošle peníze obchodníkovi a zároveň si je strhne z mé karty (podle převodního kursu PP) a připíše na svůj účet (u UniCreditBank?). Platba se tváří jako by byla v rámci ČR, tedy bez poplatků do zahraničí. Pro platby na internetu je dobrá nějaká virtuální karta (jen číslo) a klasickou třeba nechat jen pro kamenné obchody. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Jiri

#38 Příspěvek od Jiri »

V podstatě máš pravdu. Chová se to jako normální platba kartou, kde nikdy (ani v zahraničí) při platbě poplatky neplatíš. Vyhrazená (např. virtuální) karta je obecně na internetové nákupy (nejen PayPal) ideální. U PayPal navíc můžeš zvolit, zda kurs přepočítává PayPal nebo tvoje banka - pokud má např. hodně nevýhodné kursy, je lepší přepočet PayPal. To je třeba mBank nebo CityBank, naopak třeba Unicredit je většinou výhodnější. A zabezpečení PayPalu bude určitě řádově lepší než nějakých čínských shopů, proto je fajn, že tě od nich PP izoluje a navíc garantuje případné vrácení peněz.
Drondys

#39 Příspěvek od Drondys »

Jiri píše:V podstatě máš pravdu. Chová se to jako normální platba kartou, kde nikdy (ani v zahraničí) při platbě poplatky neplatíš...

Ono záleží jak kde. Při platbě kartou mimo Paypal třeba Hobbyking účtuje +2.93% navíc.
Jiri

#40 Příspěvek od Jiri »

Drondys píše:Ono záleží jak kde. Při platbě kartou mimo Paypal třeba Hobbyking účtuje +2.93% navíc.

To právě nepovažuji za normální platbu kartou. Případný poplatek/příplatek požadovaný při platbě katrou nad rámec deklarovanmé ceny není daný tím, že jde o platbu zahraniční, ale že obchodník má (dle něj nevýhodnou) smlouvu s bankou. Tyto příplatky za platbu kartou požadují i některé české shopy - naposledy jsem se s tím setkal třeba v kamenné prodejně zahradní techniky NAMIR.CZ v Praze. Dle zákona to smí, ale musí tě na to upozornit, a je to docela ojedinělé.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jyrry »

Jiri píše:... Chová se to jako normální platba kartou, kde nikdy (ani v zahraničí) při platbě poplatky neplatíš. ...

Drondys píše:... Při platbě kartou mimo Paypal třeba Hobbyking účtuje +2.93% navíc.

Chápu to tak že Jiri termínem "to" myslí právě platbu PayPalem... což chápu jako taky kartou ale přes PayPal.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#42 Příspěvek od Drondys »

Drondys píše:... Při platbě kartou mimo Paypal třeba Hobbyking účtuje +2.93% navíc.
jyrry píše:Chápu to tak že Jiri termínem "to" myslí právě platbu PayPalem... což chápu jako taky kartou ale přes PayPal.

Podle toho jak to Jiri vysvětlil viz citace

Jiri píše:Případný poplatek/příplatek požadovaný při platbě kartou nad rámec deklarovanmé ceny není daný tím, že jde o platbu zahraniční, ale že obchodník má (dle něj nevýhodnou) smlouvu s bankou. Tyto příplatky za platbu kartou požadují i některé české shopy...

tím dle mého názoru Jiri myslí platbu kartou mimo Payapal ovšem u obchodníků, kteří i když se jedná o platbu kartou mimo Paypal tak i přesto nepožadují žádné % ani poplatek navíc mimo ceny, která je u nich stejná ať už je to přes Paypal nebo mimo Paypal.
bzukyn

#43 Příspěvek od bzukyn »

Jak přinutit (nastavit)Paypal k tomu,aby ode mne požadoval Eura a ne CZK.Mám konto v eurech,nastavil jsem Euro jako primární mněnu, a Paypal stejně odečetl CZK.Takže platim konverzi do CZK a pak zpátky na Euro....
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Celeron »

Teď jsme soukr s Drondysem řešili problém s převodem korun z český banky na PayPal. Nechtělo to makat, na vině byl prohlížeč, prostě v Chrome a Maxthonu to nechodí, v IE bez problému.
Jirka
bzukyn

#45 Příspěvek od bzukyn »

Vubec nerozumím.Paypal mi převede nákup na CZK,a.... .Kde tohle nastavit,nebo v prohlížeči něco nevidím_?
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“