Jakou tískárnu?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
hipa
Kontaktovat uživatele:

Jakou tískárnu?

#1 Příspěvek od hipa »

Ahoj , jakou si mám koupit tiskárnu , když potřebuju sem tam si vytisknout plánek? Laser nebo inkoust.Jinak ji vlastně vubec nepotřebuju. Koukal sem na rady jak si vybrat,ale neporadili.Když si koupim inkoustovku tak mi to v těch tryskách zaschne , nejspíš.A laserová nevim jestli by šliy ty plány obtisknou na balsu.A cena tak do 1500kč. Díky Petr
jio

Re: Jakou tískárnu?

#2 Příspěvek od jio »

Žádnou. Zajdi do nejbližšího copycentra a nechej si to vytisknout v daném měřítku.

Když to budeš doma tisknout na inkoustu nebo laseru, tak v dané cenové relaci jen na A4. Pak to musíš slepovat. Navíc laciné tiskárny ne vždy zcela přesně zachovávají měřítko a pak ti to při slepování nemusí na sebe lícovat.
petrfm

#3 Příspěvek od petrfm »

Na takove obcasne pouziti urcite laser, inkoust zaschne.
Dnes se daji koupit levne lasery, dokonce barevne.
Ale osobne bych si planek u nekoho vytiskl, na tiskarne A3. Dneska to taky neni draha vec, ale jsou to inkoustovky.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
hipa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hipa »

U nás právě žádný copycentum neni a v týdnu pracuju dlouho do večera a to už maji zavříno.Taky se mi nechce kupovat
b.o.b.o

#5 Příspěvek od b.o.b.o »

No stejným způsobem používám tiskárnu a už jsem tak odrovnal 2 inkoustovky a vyřešila to až levná černobílá laser...stejně semtam potřebudu vytisknout běžný dokument a i ten plánek se dá vytisknout přesně, když si doladíš měřítko.... a repase ,,kartridže do lejzru,, není taková raketa jako kdysi...
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

Na kousek plánu (žebra, přepážky) laserovku a přežehlit. Na celý plán třeba memberlist.php?mode=viewprofile&u=12998 - umí to vytisknout v přesných rozměrech, ne jako copycentrum kde jim je to fuk (natažené/smrsknuté).
jyrry.webnode.cz
Kamikaze591

#7 Příspěvek od Kamikaze591 »

V copy centru jim měřítko většinou opravdu bývá fuk. Pokud se na to ale upozorní (v mém případě mapy), většinou jsou schopni to vytisknout v měřítku. Jen jednou se mi stalo že ne. Nicméně to jsem neplatil, protože jsem na to upozorňoval předem.
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Vašek1948 »

b.o.b.o píše:No stejným způsobem používám tiskárnu a už jsem tak odrovnal 2 inkoustovky a vyřešila to až levná černobílá laser...stejně semtam potřebudu vytisknout běžný dokument a i ten plánek se dá vytisknout přesně, když si doladíš měřítko.... a repase ,,kartridže do lejzru,, není taková raketa jako kdysi...

Tak jsem dopadl i já, jenže po 2 letech kdy jsem potřeboval doplnit toner, tak pouze výměna za nový a ten by stál víc jak nová leserovka. Takže jsem si pořídil lacinější inkouskovku a občas jí musím prohnat.
srabsrab

#9 Příspěvek od srabsrab »

Hlavne ne levnej HP inkoust .... mam tu 3 na mechanicke nahradni dily a co ja vim jeste... po zaruce, cca pulrok, zadna komunikace s pc ... zbude spousta repas inkoustu i nejake ty nerozbalene origo naplne (nyni k nicemu :( )

Mam jiz hodne let epson laserovku za par susni a zatim musim zaklepat zadny problem.... taky pouzivam jen obcas
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zdendys »

Kup starší laserovku na Aukru, repasovaný toner stojí relativně pár korun, a pokud tiskneš občas,
tak Ti ti vydrží léta.
Inkoustovku jen pokud tiskneš často, ne pokud ji jen občas proženeš...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
hipa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od hipa »

No právě , mám doma inkoustovku a zřejmě zaschla.Náplň sem kupoval asi loni (teda předloni :-) ),netisk sem ani jednou a nefunguje..... Takže laser
pepin

#12 Příspěvek od pepin »

s tim zasychánim to zase až takový zásadní problém není, já mám nějakého levného inkoustového canona, když mi to zaschlo, poradil mi kámoš co opravuje kopírky tu hlavu vycvaknout a promejt zaschlé trysky vodou injekční stříkačkou, to funguje, bohužel problém je cena těch inkoustu a používání neoriginálních kapslí, nebo doplnění inkoustu do puvodních se vubec nelíbí reklamačnímu servisu, mě odešla hlava pár dní před koncem záruky, hlavu vyměnili, ale s reklamační zprávou, že pokud nebudu používat originální náplně, at už to příště reklamovat vubec nezkouším.

prý se dá ale dnes už koupit za rozumný peníz i barevná laserovka, kde je ten tisk pak podstatně ekonomičtější.

ten obyč inkoustový canon vcelku ještě jde, ale třeba epson mě docela poléčil díky čipu na těch náplních, když se ta tiskárna zblázní , označí i origo novou nápln za prázdnou a nejde potom tu nápln už použít ani v jiném novém funkčním epsonu.

to tiskání samozřejmě nějakou kačku stojí, ale kdybych měl kuli kde jaké krávovině sednout do auta a jet někam něco kopírovat, taky by to nějakou korunu stálo a už si vubec neumím představit, jak bych tam s nima třeba řešil ruzné velikosti budíku do era.

PS:když jsem toho canona dával na záruční opravu- netisknul modrou barvu a nepomohlo ani to promytí vycvaknuté hlavy vodou, byla vyměněna hlava za novou, po opravě jsem ho zapnul poprvé asi po pul roce, opět netisknul modrou barvu, ale páč už bylo po záruce, tak jsem neměl co ztratit a zkusil z té vycvaknuté hlavy vyšroubovat tu destičku a teprve tu pořádně prostříknout----to zafungovalo a tiskárna jede, jednoznačně ty inkoustovky ale oprqavdu s delší odstávkou zasychají.

no prostě z té tiskárny co máš doma nejdřív zkus vycvaknout hlavu--na to tam bude nějaká páčka, pak vyšroubuj tu elektronickou hlavu--asi dva šroubky, tu namoč na chvíli do vody, pak na injekční stříkačku nasad třeba silikonovou hadičku prostříkni ty polštářky a nech někde uschnout--mám pocit, že tam jsou i nějaký elektronický součástky, možná ji zase rozhejbeš, pokud jde opravdu pouze o zaschlou barvu, já to vymejval v záchodový míse,je z toho bordel a dá se tím inkoustem přebarvit celý byt, příště bych si na to asi vzal i gumový rukavice :lol:
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 04.01.2015 19:10, celkem upraveno 1 x.
blembondo

#13 Příspěvek od blembondo »

Laserovka A4 na plánky není moc vhodná.Toner se musí teplem zažehlit což znamená že třeba plánek křídla na 10ks A4 je pěkně ujetý=natažený.Já hlasuji jedině za plotter. 8)
coro

#14 Příspěvek od coro »

Pred časom som si začal s OKI led tlačkami (je to ako laser ale nie je to jeden laser ale neviemkoľko drobných led nad papierom.. princíp aj výsledok by mal byť ten istý).. a zatiaľ neľutujem. Uchýlil som sa k nim kvoli štandardnému PCL jazyku a cene.
GDI tlačku prehovoriť aby tlačila, keď si originál ovládač nerozumie s hocičím okolo, býva pôrod až nemožnosť, preto na PCL trvám (jo aj postscript môže byť ale..).
Farebnú mám ale len veľkú "kravu", dnes už by možno mohli byť menšie, a tie čb mi pripadajú tak normálne.

Atrament od Epson mi zaschol rovnako ako od HP, ak nie horšie (zaschnutý ešte v originál balení som u HP ešte nevidel, a u Epsonu mi zaschla celá sada čo teda ležala dlho v poličke že ak ju raz bude treba.. a keď to prišlo tak trt.)..
Takže atrament už nikdy viac, ďakujem.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od hipa »

pepin píše:s tim zasychánim to zase až takový zásadní problém není, já mám nějakého levného inkoustového canona, když mi to zaschlo, poradil mi kámoš co opravuje kopírky tu hlavu vycvaknout a promejt zaschlé trysky vodou injekční stříkačkou, to funguje, bohužel problém je cena těch inkoustu a používání neoriginálních kapslí, nebo doplnění inkoustu do puvodních se vubec nelíbí reklamačnímu servisu, mě odešla hlava pár dní před koncem záruky, hlavu vyměnili, ale s reklamační zprávou, že pokud nebudu používat originální náplně, at už to příště reklamovat vubec nezkouším.

prý se dá ale dnes už koupit za rozumný peníz i barevná laserovka, kde je ten tisk pak podstatně ekonomičtější.

ten obyč inkoustový canon vcelku ještě jde, ale třeba epson mě docela poléčil díky čipu na těch náplních, když se ta tiskárna zblázní , označí i origo novou nápln za prázdnou a nejde potom tu nápln už použít ani v jiném novém funkčním epsonu.

to tiskání samozřejmě nějakou kačku stojí, ale kdybych měl kuli kde jaké krávovině sednout do auta a jet někam něco kopírovat, taky by to nějakou korunu stálo a už si vubec neumím představit, jak bych tam s nima třeba řešil ruzné velikosti budíku do era.

PS:když jsem toho canona dával na záruční opravu- netisknul modrou barvu a nepomohlo ani to promytí vycvaknuté hlavy vodou, byla vyměněna hlava za novou, po opravě jsem ho zapnul poprvé asi po pul roce, opět netisknul modrou barvu, ale páč už bylo po záruce, tak jsem neměl co ztratit a zkusil z té vycvaknuté hlavy vyšroubovat tu destičku a teprve tu pořádně prostříknout----to zafungovalo a tiskárna jede, jednoznačně ty inkoustovky ale oprqavdu s delší odstávkou zasychají.

no prostě z té tiskárny co máš doma nejdřív zkus vycvaknout hlavu--na to tam bude nějaká páčka, pak vyšroubuj tu elektronickou hlavu--asi dva šroubky, tu namoč na chvíli do vody, pak na injekční stříkačku nasad třeba silikonovou hadičku prostříkni ty polštářky a nech někde uschnout--mám pocit, že tam jsou i nějaký elektronický součástky, možná ji zase rozhejbeš, pokud jde opravdu pouze o zaschlou barvu, já to vymejval v záchodový míse,je z toho bordel a dá se tím inkoustem přebarvit celý byt, příště bych si na to asi vzal i gumový rukavice :lol:

Zkusim to teda umejt,ale nevim.Vono ldyž to otevřu,tak tam začne jezdit tta hlava sem atam ane ane se zastavit. Žije si to svym vlastním životem 8O
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“