DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
REPDJI

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1276 Příspěvek od REPDJI »

Zdravím všechny,
jsem novacek s DJI -F300 a uz mam problemy , prosim o radu......

první starty bez problemu - naproste okouzleni z ovladani , pred tim jsem trochu letal jen s letadly RC.
ted uz se mi ,ale nedaří nastarovat motory :cry:

vložim baterii
počkam až najde satelity
povedu kalibraci kompasu
pak 1x bliká zelená , tady vše v pořádku (myslím)
provedu start páčky obou kanálů zaráz posunu do levé spodní polohy a... nic motory nenaskočí a bliká 2x zelená.

zkoušel jsem několikrát a pokaždé se stejným výsledkem
( v návodu je napsáno: pokud blikne 2x zelena aniž bychom s modelem pohybovali ,vypněte a zapněte model - ,ale to nepomohlo :cry: )

Po prvních uspěšných letech jsem do zavady , nic na DJI neměnil ani nepřipojoval USB.

to jsem udělal ,až když to nestartovalo - z foram jsem vyčetl , že by mohla pomoci kalibrace ,ale nepomohla....
V DJI NAZAM Assistant_2.20 se ovládáni chová , podle mého názoru v pořádku, všechno vypadá zkalibrováno dobře , test motorů take v pořádku - točí se....

prosim o radu co dělám špatně?
gardenroute

#1277 Příspěvek od gardenroute »

REPDJI píše:...nedaří nastarovat motory :cry:
vložim baterii
počkam až najde satelity
povedu kalibraci kompasu
pak 1x bliká zelená , tady vše v pořádku (myslím)
provedu start páčky obou kanálů zaráz posunu do levé spodní polohy a... nic motory nenaskočí a bliká 2x zelená...V DJI NAZAM Assistant_2.20 se ovládáni chová , podle mého názoru v pořádku, všechno vypadá zkalibrováno dobře , test motorů take v pořádku - točí se....
Zajimave, zda se ne první pohled, ze vse delas OK, jen po "tanecku" bych udelal znovu restart (baterie vyp/zap).
Pises, ze jsi kompletni kalibraci IMU v DJI Assistantovi udelal, výsledek OK ? Pokrocilou ?
Kalibrace RC ovladani také v DJI Assistantovi OK ? Vychylky všech ovladacu jsou plne a vycentrovane?
To vypada, ze z nejakeho duvodu to nereaguje na CSC (mozna reakce na nejakou systémovou chybu), jake firmware mas instalovano ?
Uvodni akusticka sekvence je také OK ?
Jaste bych zkusil nejakou jinou (novejsi) baterii...
Ještě popis konfiguraci, tzn. co vse je na Phantomovi naveseno a zapojeno...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
REPDJI

#1278 Příspěvek od REPDJI »

to bych mohl zkusit po kalibraci kompasu odpojit a pripojit baterii.
Bohužel se zatím neorientuji moc v programu jak se dělá pokročilá kalibrace? udělal jsem asi zakladni - start.
kompletni kalibraci IMU v DJI Assistantovi - tu jsem nedělal ,,bojím se to udělat,, - nevím přesně jak, abych něco nepokazil ještě víc.
Vychylky všech ovladacu jsou plne a vycentrovane? - plyn není úplně přesně (je v zeleném) jde někde ještě doladit?
akusticka sekvence klasicka melodie jako při prvních letech.
Zkoušel jsem i jiné baterie ,ale nic.
Není navěšeno nic , kromě FPV přenosu 5,8 (externi) , ale ten nebyl zapnut.
díky
Naposledy upravil(a) REPDJI dne pon 12.01.2015 17:30, celkem upraveno 1 x.
REPDJI

#1279 Příspěvek od REPDJI »

Změna stavu
- zkusil jsem basic kalibraci IMU , program udával , že je potřeba a motory opět při startu naběhli.
Jak může dojít k rozkalibraci ?
Takže už jen dotaz dá se vycentrovat plyn?
díky
hravec

#1280 Příspěvek od hravec »

Pokročila kalibrace pomohla ale nejspíš nesouvisela s problémem, problémem při nemožnosti nastartovat motory je z 90% vždy rozkalibrovany ovladač... Kalibruje se tlačítkem start, potom levym ovladačem uděláš maximální kruhy, několik a pak levým, tak aby knipl přišel všemi krajními polohami a potvrdíš... Na youtube jsou na všechno videa... Ke ale lepší ty kalibrovat přes asistenta pro ovladač, jak psal gardenroute, tedy ovladač přes usb napojen k PC...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#1281 Příspěvek od hravec »

REPDJI píše:Změna stavu
- zkusil jsem basic kalibraci IMU , program udával , že je potřeba a motory opět při startu naběhli.
Jak může dojít k rozkalibraci ?
Takže už jen dotaz dá se vycentrovat plyn?
díky

Jen basic nestačí, je třeba udělat pokročilou, tedy advanced
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
salamander

#1282 Příspěvek od salamander »

Je spústa videí na internete, ja som sťahoval od Nemca Artura Konze , stačí sa pozerať a reč netreba vedieť všetko som opakoval po ňom .
hravec

#1283 Příspěvek od hravec »

Tak tak, podle videi na youtube jsem se naučil 80 % zbytek zde... Podle videi jsem dělal i různé úpravy...
gardenroute

#1284 Příspěvek od gardenroute »

REPDJI píše:Změna stavu - zkusil jsem basic kalibraci IMU , program udával , že je potřeba a motory opět při startu naběhli. Jak může dojít k rozkalibraci ? Takže už jen dotaz dá se vycentrovat plyn? díky
No vidíš, že to pomohlo, ale určitě jí udělej jak jsem Ti již radil, tj. Advanced. Neboj se toho.
A proč to pomohlo ? Inu tato kalibrace kompletne proveruje IMU jednotku (inercialni stabilizace-navigace), jejíž soucasti jsou nezbytne senzory pro stabilizaci letadla a jeho rizeni fly-by-wire, tj. gyroskopy, akcelerometry, kompas a barometr. Pokud nekterych z techto senzoru daval ridici jednotce při CSC nejake abnormalni hodnoty, nedovolila ridici jednotka odarmovat motory pro let. To je v pořádku. Novou kalibrací jsi senzory proveril a "postavil je do late". Ještě si po Advanced kalibraci zkontroluj hodnoty vracene senzory, a porovnej je s temi, které jsou uvedeny v napovede, aby něco stále nebylo "out".

Vycentrovani plynu - samozrejme, je to soucasti "Command Sticks Calibration". Plyn je u Phantoma od urcite verze firmware při startu soucasti semiautomatickeho startu, chova se při startu jinak, nez muzes byt zvykly, nebo ocekavas... To by jsi ale mel znat jako zaklad pro letani (!)...

Vidim, ze mas zasadni neznalosti, bez kterých by jsi neměl vůbec létat :!: Pokud jsi uplny novacek, prostuduj si NEJDRIVE podrobne manual, zdejsi vlakna o Phantomech, a pote teprve zkus nejaky bezpecny zkusebni let. Letej bez FPV, kamery a dalšího příslušenství, nez to zvladnes.
At ti kdokoliv vykladal cokoliv za hovadiny, toto není hracka, a jsou nezbytne nejake znalosti. V opacnem pripade hrozi uraz ci skoda ...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 12.01.2015 13:11, celkem upraveno 3 x.
hadrák

#1285 Příspěvek od hadrák »

hravec píše:- jediná pasta která to nerozežírá ten plast je tuším od Würth-u nebo BERNER-a ..... zkrátka ta pasta nesmí zůstat v polotekutém stavu, ale musí úplně zaschnout, mít jakoby tvrdou gumovou strukturu (modrou) tak jak je na orig šroubcích patrné

Tak jsem si dopředu,podle doporučení, napatlal zajišťovadlem všechny závity kov/kov a jsem zvědav,jak dlouho to zůstane v tekutém stavu.O Berner-u jsem si toho moc nevygúglil,ale už Würth a všechny možné značky píšou,že vytvrdne jen bez přístupu vzduchu.Času mám dost,než se pustím do rekl.řízení dvojky trupu a připravím si materiál pro rekontrukci jedničky.Může mi tedy někdo napsat,co je tam za materiál(konkrétní-bo mi na těch závitech původního už moc nezbylo a vzhledem k orientaci šroubků a vibracim,nebudu přece kupovat náhradní sadu šroubků,i když cenou srovnatelnou s patladlem,které ale využiju na kolo,hydrofoil i jinde).Ale takový,abych nezasvinil bílé plasty(černým to zjevně nevadí:čas 3.55)[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BqAhJv32vlQ[/youtube]
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
hadrák

#1286 Příspěvek od hadrák »

Všecko setřu a pořídím si tohle:http://www.lepidlatmely.cz/loctite-248-9-g...a nemuseli jste psát o nějakém zasychání,dík.
P.S.Google/translátor byl rychlejší:http://multirotorforums.com/threads/phantom-motor-mount-breaking.11372/
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
REPDJI

#1287 Příspěvek od REPDJI »

gardenroute píše:No vidíš, že to pomohlo, ale určitě jí udělej jak jsem Ti již radil, tj. Advanced. Neboj se toho.
...........................
At ti kdokoliv vykladal cokoliv za hovadiny, toto není hracka, a jsou nezbytne nejake znalosti. V opacnem pripade hrozi uraz ci skoda ...

Díky za rady,
Advanced jsem provedl :)
manuál studuii dokola, je to pro mě něco jiného - nového , forum začínám také studovat
FPV jsem zatím ještě nezapojil pro let, určitě začínat bez něj - jak píšeš.
Je potřeba se zas dotoho dostat, naposledy jsem s RC letadlem letěl před více jak 2 lety....
Jelikož mám za sebou několik ,,leteckých nehod,, tak se snažím létat co nejbezpečněji
Začínám podle Treningové příručky V1.1 :mrgreen:
graup15

#1288 Příspěvek od graup15 »

No já nevím..já začal rovnou na FPV a už jsem toho nalítal dost. Teprve ted se učím kravit bez FPV. Ono když z toho jakoby čumíš ,tak se to řídí o dost líp než na oči.
gardenroute

#1289 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:No já nevím..já začal rovnou na FPV a už jsem toho nalítal dost. Teprve ted se učím kravit bez FPV. Ono když z toho jakoby čumíš ,tak se to řídí o dost líp než na oči.
Otázkou je Dalibore, co Ty považuješ za FPV, pro mě to je létání na brýle (pokud mluvíme o "FPV létání"), které je na (dle mého názoru) rozdíl od létání na monitor skutečně plnohodnotným FPV létáním, přeci jen dost odlišným od létáním na LOS, čemuž je let s monitorem přeci jen blíže.

Já osobně začínal s létáním na LOS, poté jsem přešel na FPV létání s videobrýlemi, a měl jsem pocit (nejen já), že se učím znovu létat. Je to úplně jiná perspektiva, jiný odhad vzdálenosti, a skutečný "kokpit" pocit, takže pro toho, kdo létal předtím jen na LOS to je jistě zásadní změna.
Určitě je možné začít létat přímo na plné FPV, ale nevidím to jako bezpečné, protože pro případ nutného LOS letu může být pilot zmaten, chybí mu odhad orientace a vzdálenosti letadla, neboť éro vidí "zvenčí", což je konkrétně u koptéry se čtvercovým obrysem celkem obtížné. To se naučí jen při letovém tréningu na LOS.

Určitě bych doporučil nejdříve zvládnout letadlo plně na LOS, a poté přejít na plné FPV. Jak ale říkám, pokud si k LOS létání pořídí FPV přenos s monitorem (na který občas mrkne), osobně to nepovažuji za "FPV létání", ale za jen použití FPV technologie...
A tak vlastně znělo i mé původní doporučení, nicméně i tak bych doporučoval nejdříve létat s prázdným Phantomem, je to pro nováčka v koptérách i otázka ochrany investice :D
salamander

#1290 Příspěvek od salamander »

Treba sa poriadne naučiť lietať na dohľad , neučil som sa lietať bokom a do kruhu alebo cúvať a tiež zatáčať do plynulej zatáčky .
Teraz keď je stroj odo mňa 1 km dosť sa natrápim aby to bolo krásne plynulé keď chcem obkrúžiť nejaké objekty – baráky , musím to opakovať a baterka je v háji , trapom domov aby to vôbec doletelo .
Treba to dostať do krvi – podvedomia a nerozmýšľať ktorú páčku kde ťahať , takže tak . :P
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“