DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
.................
Upgrade proběhl naprosto bez komplikací, přes DJI asistenta pro LITE upgrade na 4.02, pak už se hned připojilo k asistentovi pro V2. Dnes jsem to vytáhl jen před barákem, strašně foukalo. Ledka bliká stejně jako na V2, vzlet funguje stejně jako u V2. Do 50% plynu nic, pak se vznese. Už jen to je velký +. Start s LITE verzí je neohrabaný. Dále žádný drift po prvním startu jako LITE. Pozici to drželo, na to že fakt fučelo perfektně. Takže na nějaké závěry je opravdu brzo, ale první pocit super... No a s tim testováním hardwaru nevím, taky se mi nezdá, že by to z linky padalo rovnou do krabice, ale naivní nejsem, takže nevěřím, že probíhají nějaký velký testy. LITE verze by se oproti V2 neměla lišit co se týče letových vlastností, liší se softwarem a konektivitou díky PMU co má V2. Takže že by nějak oddělovali horší kusy a prodávali je jako LITE se mi nezdá...
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Těžko si u čistě digitálního zařízení představit, že by identicky osazená deska fungovala líp nebo hůř než stejná druhá.. Senzory mají sice analogový princip funkce, ale rozhraní digitální. Jejich parametry garantuje výrobce, samotná kalibrace v obvodu je už věcí software. Spousta zařízení se dnes řeší podobně, nasekat v číně 100000 hardwarově stejných výrobků stojí míň, než 5 x 20000 od různých verzí, funkcionalita se stále víc přesunuje od hardware k software a změnit software v porovnání s hw změnou skoro nic nestojí.
OK2WY
Peta1191 píše:Upgrade proběhl naprosto bez komplikací, přes DJI asistenta pro LITE upgrade na 4.02, pak už se hned připojilo k asistentovi pro V2. Dnes jsem to vytáhl jen před barákem, strašně foukalo. Ledka bliká stejně jako na V2, vzlet funguje stejně jako u V2. Do 50% plynu nic, pak se vznese. Už jen to je velký +. Start s LITE verzí je neohrabaný. Dále žádný drift po prvním startu jako LITE. Pozici to drželo, na to že fakt fučelo perfektně. Takže na nějaké závěry je opravdu brzo, ale první pocit super... No a s tim testováním hardwaru nevím, taky se mi nezdá, že by to z linky padalo rovnou do krabice, ale naivní nejsem, takže nevěřím, že probíhají nějaký velký testy. LITE verze by se oproti V2 neměla lišit co se týče letových vlastností, liší se softwarem a konektivitou díky PMU co má V2. Takže že by nějak oddělovali horší kusy a prodávali je jako LITE se mi nezdá...
To jee super. Jen abych trošku zmírnil tvé nadšení. Mám video z lítání ve 10m/s s nárazy a i s Lite verzí mi to nijak moc nedriftuje. Prostě i M-Lite funguje výborně. Jen v nuancích mi taky přijde,že V2 to nějak řídí čistěji.
No byla to jen teorie a pravdou třeba bude že ten jejich softverový kšeft někdo naboural-hecknul a teď dumaj jak to ošetřit, takže kupujte lite a háčkujte dokud to jde, ať vám to lítá pánové 
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
Mě LITE utíká jen při prvním startu a je tak 20-30 s. Pak se to srovná a drží. Tady jsem hned od startu nic nepozoroval...
Koupil jsem jednu samotnou Naza M-Lite (bez GPS). A tu dnes flashnul na fw Naza M-V2.
Je to oprvavdu velmi jednoduché,jen jak mi psal kolega ze slovenska,v návodu chybí jedna důležitá věc.
V naza prostředí musíte být zalogovaný.
Po přehrátí požadovala řídící jednotka IMU advanced kalibraci. Ta proběhla též bez problémů.
Tak již jen zbývá osadit jednotku do poletuchy a testit.
Je to oprvavdu velmi jednoduché,jen jak mi psal kolega ze slovenska,v návodu chybí jedna důležitá věc.
V naza prostředí musíte být zalogovaný.
Po přehrátí požadovala řídící jednotka IMU advanced kalibraci. Ta proběhla též bez problémů.
Tak již jen zbývá osadit jednotku do poletuchy a testit.
Mám taky v LITE firmware z V2 a zatím po prvních testech spokojenost...
Už s ní létáš? Já tomu uvěřím až po letových testech. A to chvilku ještě potrvá...
Zatím jsem provedl asi 3 testovací lety. Hned při zapnutí je vidět změna a to jinak blikající LED než u LITE. Funguje ten poloautomatický start. Při prvním startu po delší době mi vždy ta LITE verze lehce utíkala do boku. To také zmizelo. Přijde mi, že to o dost lépe drží pozici než předtím...
- gardenroute
Nevim tedy, co to vlastne po preflashi je, je to skutecne V2 ? Nekde jsem před casem zahledl info, ze Lite je HW puvodnich V1, které by se jim po prichodu V2 na trh jen spatne prodavali, tak pro ne udelali FW se zjednodusenymi algoritmy a omezenymi funkcemi, a prodavaji je jako Lite. Nicmene V2 je malinko jiné HW nez V1.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ale V1 má také firmware 4.02, stejně jako V2, nemýlím li se?
Já mám V1 s fw. 4.02 a mám v tom připojený PMU V2 a LED V2. Opravdu je tam malinký hardwarový rozdíl. Do staré V1 jsem musel dát jeden odpor aby mi fungoval LED V2. Našel jsem to někde na webu, ale už si nepamatuju kde. Bylo to ale velmi jednoduché. Lítám s tím takto už dlouho i s DJI Datalinkem a žádný problém jsem nezaznamenal. 
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zajímaá diskuze...a i video.
http://www.minimultirotorforum.com/view ... &start=320
http://www.minimultirotorforum.com/view ... &start=320
Naza V2 připojení k počítači
Ahoj, již delší dobu se snažím marně nastavit jednotku Naza.Stále se mi nedaříji spojit s obslužným softem.Nemohl by někdo ze zdejších zkušených pilotů mě po lopatě vysvětlit jak to připojení udělat.Dělám to přesně podle návodu a stále nic.