flyingwood ...
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- LibcaR1100S
Re: flyingwood ...
Tak pokud jsem to pochopil ze stránek dobře, tak firma Flyingwood by od února měla valit dál, i když pod někým jiným.. 
Obecně k tématu - já si myslím, že problém firem na rozsypy jako FlyingWood je v tom, že dnes frézuje či pálí laserem kdekdo. Když se modelář rozhlédne po svém okolí, tak běžně najde někoho s frézou, kdo mu to leckdy udělá zadarmo (či nějakou protislužbu) a spousta předloh je běžně ke stažení nebo se vygeneruje triviálně (typicky žebra v Profili).
Samozřejmě jsou i věci složitější, třeba zrovna překleslení Admirála od jyrryho už čas určitě zabralo a tam by se koupě odladěné varianty asi vyplatila, celkově ale prostě tato široká roztříštěnost sráží sériovost dolů natolik, že uživení se tím je při velikosti českého trhu obtížné až nemožné. Naštěstí je obvykle možnost nějaké doplňkové výroby, počínaje zmíněnými "stromečky" a konče třeba laserem pálenými a popsanými geocoiny, takže pak se asi dá, ale živit se jen rozsypy podle mě ekonomicky nemůže vyjít.
Samozřejmě jsou i věci složitější, třeba zrovna překleslení Admirála od jyrryho už čas určitě zabralo a tam by se koupě odladěné varianty asi vyplatila, celkově ale prostě tato široká roztříštěnost sráží sériovost dolů natolik, že uživení se tím je při velikosti českého trhu obtížné až nemožné. Naštěstí je obvykle možnost nějaké doplňkové výroby, počínaje zmíněnými "stromečky" a konče třeba laserem pálenými a popsanými geocoiny, takže pak se asi dá, ale živit se jen rozsypy podle mě ekonomicky nemůže vyjít.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Potíž je asi taky v tom, že dnes kdekdo z modelářů umí kreslit v Cadu nebo jiném kreslicím programu. Moje kreslící kariéra byla, že jsem desítky let seděl v projekci stavební firmy a kreslil rotringem na prkně. Po objevení Autocadu jsem jako přes 50 nebyl perspektivní a Autocad do mne firma neinvestovala. Dělal jsem na prkně šmíráky a mladší kolegové - průmyslováci - to podle toho kreslili v Cadu. Protože jsem čekal vyhazov, zakoupil jsem soukromě legální Autocad a začal se v něm učit. Když k tomu vyhození opravdu došlo, doufal jsem, že si přivydělám jako OSVČ - projektant. K tomu sice občas dochází, ale je toho zoufale málo. Tak jsem začal z nudy kreslit éra - nejdřív ta, co mám postavená, později i další - podle předloh z knih p. Vejvody o čs. větroních, i třeba podle M. Simonse. Neváhal jsem se s tím pochlubit a nějaká reakce byla. Jyrry frézuje na můj námět jakousi revitalizaci větroně ze 70. let viewtopic.php?f=23&t=68228 , taky se ozval jeden modelář z USA - zájemce o polské samokřídlo Netopýr atd. Velmi pochybuji o nějakém (významném) finančním přínosu, ale je to činnost přinejmenším zajímavá. Navíc při kreslení na počitači nevznikají piliny a smrad, což zbytek rodiny oceňuje. Pracnost toho kreslení je pro mne značná, asi se dost blíží času strávenému normální stavbou, taky asi tím, že pracuji metodou pokusu a omylu.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
kocour píše:... Pracnost toho kreslení je pro mne značná, asi se dost blíží času strávenému normální stavbou, ....
Překreslování z naskenovaných plánů má taky své kouzlo
I když se dá popotahováním napravit hlavně smrsknutí/natažení v X a Y, kresličovo skoro bych někdy řekl lajdáctví se napravuje velmi nesnadno. Ziroliho P-38 jsem překresloval (a frézoval) stylem přepážka = 15-30 minut kreslení a bádání zda tvar udělat podle levé poloviny, pravé poloviny, půdorysu nebo bokorysu (odchylky řádově milimetry, klidně 3-6mm), vlastní frézování pak 4-8 minut...
jyrry.webnode.cz
Tak pokud jsem to pochopil ze stránek dobře, tak firma Flyingwood by od února měla valit dál, i když pod někým jiným..
Také jsem to pochopil stejně.
Ale počet modelů na fungujících stránkách je menší, než byl na podzim.
Tak dneska se e-shop zase rozjel ......