Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kostbone

Re: Mobius kamera

#556 Příspěvek od kostbone »

Dělají to tak běžně, že zásilky. Dělí. Vydrž a uvidíš. Případně jim napiš jak říkáš.
skiner

#557 Příspěvek od skiner »

Zasielky delia preto, lebo maju viacej skladov. Ja uz som im raz na to pisal, este ked sa to dalo zlucit, pokial som to stihol pred odoslanim.
Uz ked si nahadzes tovar do kosiku, tak sa hned rozdeluje.
Mne teraz naposledy rozdelili objednavku na 3 casti, dve uz mam davno doma a tretia netusim kde je.
Dargen

#558 Příspěvek od Dargen »

Zdravím, chtěl bych se zeptat kde se dá koupit to lepidlo (gel) co je na drzacich od mobiusu je to takový průhledný gel a drží jak židovská víra, přijde mi to lepší než taková bílá oboustranná lepící ,,pěna'' ta drží taky dost ale ten gel mi přijde o hodně pevnější. Díky
Requiescant in aerem
JosefSvejk

#559 Příspěvek od JosefSvejk »

Hledej VHB čirou pásku od 3M.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jirakus

#560 Příspěvek od jirakus »

Ahoj, jsem čerstvý držitel Mobiusu, a mám dotaz - v jakém formátu natáčíte? Který je nejlepší pak pro střih, a je mezi nimi rozdíl v objemu dat za stejný časový úsek?
Je tam možnost - MOV, AVI a MP4, kde MOV je jako default.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
miťo

#561 Příspěvek od miťo »

Ahoj, já točím v mp4, aby se mi to neplašilo s videama s Hero2. Ale ono se mi to stejně plaší, protože Mobius má 30fps a Gopro 29,97.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
kroxigor

#562 Příspěvek od kroxigor »

jirakus píše:Ahoj, jsem čerstvý držitel Mobiusu, a mám dotaz - v jakém formátu natáčíte? Který je nejlepší pak pro střih, a je mezi nimi rozdíl v objemu dat za stejný časový úsek?
Je tam možnost - MOV, AVI a MP4, kde MOV je jako default.

Na defaultní MOV jelikož se mi nejlíp stříhá na Macu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Minno

#563 Příspěvek od Minno »

aojte, chcem vas poprosit o radu. mam kameru sj4000 ja viem ze to neparti do tejto temy ale v danej teme to nikto nesleduje.. chcem sa spytat ci by ste sa mohlo pozriet na moju nahravku kde som testoval kameru.. je tam vidiet skokovita zmena farieb..neviem co to tak ma robit alebo nie, pripadne ci to tak je aj na mobiuse.

to je vzorka videa... sledujte cas 2:20 tu je jasna zmena farby obrazu skokovito... http://uloz.to/xht1mVKp/2015-0122-130405-003-mov
Seba

#564 Příspěvek od Seba »

Minno píše:aojte, chcem vas poprosit o radu. mam kameru sj4000 ja viem ze to neparti do tejto temy ale v danej teme to nikto nesleduje.. chcem sa spytat ci by ste sa mohlo pozriet na moju nahravku kde som testoval kameru.. je tam vidiet skokovita zmena farieb..neviem co to tak ma robit alebo nie, pripadne ci to tak je aj na mobiuse.

to je vzorka videa... sledujte cas 2:20 tu je jasna zmena farby obrazu skokovito... http://uloz.to/xht1mVKp/2015-0122-130405-003-mov

Zkus zrušit automatické vyvážení bílé,dej to třeba ve dne na denní světlo,pak to nesmí dělat,a uvidíš.Jinak to může ovlivňovat větší barevná ploch v záběru a automatika to může upravovat špatně.Je to asi podle kamery, když švenkneš od okna do místnosti se zapnutou žárovkou, tak to taky vyhodnocuje podle teploty světla ,které dopadá na čip. SJ to dělá tu změnu skokově,proto zruš automatické vyvážení.
Minno

#565 Příspěvek od Minno »

Seba píše:Zkus zrušit automatické vyvážení bílé,dej to třeba ve dne na denní světlo,pak to nesmí dělat,a uvidíš.Jinak to může ovlivňovat větší barevná ploch v záběru a automatika to může upravovat špatně.Je to asi podle kamery, když švenkneš od okna do místnosti se zapnutou žárovkou, tak to taky vyhodnocuje podle teploty světla ,které dopadá na čip. SJ to dělá tu změnu skokově,proto zruš automatické vyvážení.

presne tak uz som na to prisiel, ale necakal som takyto skok :) pri ,,CLOUDY" je to ok.. a ako to ma mobius ? tiez meni vyvazenie skokovo pri auto wb ?
Seba

#566 Příspěvek od Seba »

presne tak uz som na to prisiel, ale necakal som takyto skok :) pri ,,CLOUDY" je to ok.. a ako to ma mobius ? tiez meni vyvazenie skokovo pri auto wb ?[/quote]

Prozatím jsem si u Mobiuse něčeho takového nevšiml,na můj vkus má ze všech levnějsích kamer nejlepší obrazové podání,ostrost, barvy atd. Doporučuji ale na letadlo základní objektiv,není to zkreslené jak u GP a SJ.
konva30

#567 Příspěvek od konva30 »

Čau,prosím o radu ohledně nastavování mobiusu v programku msetup.Dotaz možná působí zmateně ale ptám se na to,jak se dostat do toho nastavování co mám na začátku po připojení kamery.Není to potom totiž přístupné.Děkuji za rady.
Přílohy
po načtení kamery
po načtení kamery
po otevření programu
po otevření programu
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Myslím si ze musíš vypnout mobius tlačítkem. Ale jen myslím už dlouho jsem ho nepřipojoval. Zkus :)
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
jirakus

#569 Příspěvek od jirakus »

přesně tak, kamera se musí zapnout po připojení kabelem k pc. Ty tam nemáš zvolenou svoji kameru.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
HitmanR

#570 Příspěvek od HitmanR »

Ahoj, jsem začátečník, mám elektrovětroně a uvažuji o koupi kvadry. Mám na Vás dotazy - jak se vlastně takový mobius připojí ke kvadře? přes gimbal? A jaký gimbal by se hodil? natáčí se tak, že se prostě zapne natáčení a vzlétne se? :) Díky.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“