PH píše:... když se dá téměř všechno koupit... |
Tak to přece ale kupovat nemusíme, je to jen možnost, ne podmínka
PH píše:... když se dá téměř všechno koupit... |
hashpi píše:Já neodsuzuju CNC, Naopak je skvělé, že si to kluci dokážou sami vyrobit.
Ale tohle vlákno je o lupenkové pilce a autor ho z dobré vůle založil, aby si i ostatní modeláři, pokud budou chtít, mohli taky postavit za nulové náklady tohohle pomocníka.
A nelíbí se mi, když někteří hned začnou psát a rejpat, že je to k ničemu.
Tak prosím pište k věci
hashpi píše:... Tak prosím pište k věci ...
VTjr pon 12. led, 2015 11:57 píše:.... Když jde o přesnost, tak jedině pilka ruční nebo CNC fréza.
PH pát 16. led, 2015 19:19 píše:... k svojí činnosti nepotřebuji a asi potřebovat nebudu nějaké CNC stroje. ...
hashpi pát 16. led, 2015 19:27 píše:... .Tohle je ta pravá, stará dobrá modelařina.
hashpi píše:...tohle vlákno je o lupenkové pilce a autor ho z dobré vůle založil...
...
nelíbí se mi, když někteří hned začnou psát a rejpat, že je to k ničemu...
jio píše:Zeptám se, nevím.
Když dám frézu do Dremela, ten upnu do stojanu a budu takto frézovat místo lupénkové pilky, jak dlouho to Drelel vydrží?
Když dám frézu do vrtačky, tak kvůli nízkým otáčkám pravděpodobně neudržím linku a bude mě to stahovat podle let dřeva?
V obou případech - když budu rukou posouvat materiál, jaká bude spotřeba fréz zejména v případě, že jak už to bývá, vnitřní vrstva překližky nebude zrovna homogenní?
jio píše:Když dám frézu do Dremela, ten upnu do stojanu a budu takto frézovat místo lupénkové pilky, jak dlouho to Drelel vydrží?
jio píše:Když dám frézu do vrtačky, tak kvůli nízkým otáčkám pravděpodobně neudržím linku a bude mě to stahovat podle let dřeva?
jio píše:V obou případech - když budu rukou posouvat materiál, jaká bude spotřeba fréz zejména v případě, že jak už to bývá, vnitřní vrstva překližky nebude zrovna homogenní?
jio píše:Vidím to tak, že zůstanu u pilky i když většinu času jen zabírá místo.
steno1883 píše:Pro mě je docela zábavné sledovat vývoj této debaty. Už jen proto, že když jsem se o téhle pilce na podzim zmínil, prakticky nikdo ani brvou nepohnul. Myslím tím tohle vlákno. Nijak mi to sice nevadí, ale jen pro zajímavost bych rád věděl, co vlastně ovlivňuje rozdouchávání vášní.