DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

#856 Příspěvek od salamander »

Stapaka , už som tu dávnejšie písal o mojom lete 1,3 km na FPV / inak už ani nelietam / a stratil som sa v horách, pritom obraz bežal bez zrnenia , čiže let s anténou :)
vojtek

#857 Příspěvek od vojtek »

Byl jsem odpoledne poprvé lítat a zapomněl jsem na to rychlé přepínaní na S1. Udělal jsem jenom kalibraci kompasu a svítily mi zelené a dokonce se mi to vracelo HP. To přepinání má byt na aktivaci kompasu?, a jestli ano jak to že všechno fungovalo?
Phantom 4
JosefSvejk

#858 Příspěvek od JosefSvejk »

Tím rychlým přepínáním spínače se dostaneš do režimu kalibrace kompasu. To by mě zajímalo, jak jsi teda tu kalibraci udělal?
A že to fungovalo? Kalibrace se nemusí dělat před každým letem. Někdo to ale dělá "pro jistotu".
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
vojtek

#859 Příspěvek od vojtek »

Otáčel jsem s koptérou tak jak se má tzn. napřed horizontálně a potom vertikálně,položiljsem ji na zem hned začaly blikat zelené diody,tak jsem vylétl.
Zdá se že jsem nakalibroval velké h..no
Naposledy upravil(a) vojtek dne ned 18.01.2015 19:59, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4
gardenroute

#860 Příspěvek od gardenroute »

vojtek píše:Byl jsem odpoledne poprvé lítat a zapomněl jsem na to rychlé přepínaní na S1. Udělal jsem jenom kalibraci kompasu a svítily mi zelené a dokonce se mi to vracelo HP. To přepinání má byt na aktivaci kompasu?, a jestli ano jak to že všechno fungovalo?
Tak vítej v klubu :D Příště jakékoliv dotazy k Phantomovi dávej raději sem.
A k dotazu - právě rychlým přepínám přepínače pro režim stabilizace (GPS ATTi/ATTi) aktivuješ terénní kalibraci kompasu, tj. takzvaný "taneček". To co jsi dělal ty, byla pravděpodobně kalibrace IMU (v Assistentovi, že ?), to je trochu něco jiného, kalibrují se tím senzory jednotky pro systém inerciální stabilizace.
Doporučuji Ti si pořádně před dalším lítáním si prostudovat manuál, určitě se to vyplatí.

Edit - byl jsi rychlejší, ale stále nechápu, jak jsi taneček spustil, když jsi přepínačem nepřepínal ? Nepopletl jsi to nějak při popisu ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
vojtek

#861 Příspěvek od vojtek »

Já už týdny studuji kdeco a ještě to zblbnu,chce to čas. Zítra se chystám namontovat gimbál,zas budu mít hlavu v pejru
Phantom 4
JosefSvejk

#862 Příspěvek od JosefSvejk »

Ty sis zkrátka před letem jen "zatancoval", ale režim kalibrace jsi neměl vůbec zapnutý.
Než namontuješ ten gimbal, tak ještě postuduj, párkrát zalítej, nic ti neuteče.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
texmur

#863 Příspěvek od texmur »

Ty kvůli tomu budeš drátama propojovat monitor s rádiem? :? Nebo mi něco uniklo
?

To vis ze to nespojim na pevno dratem.ale chci mit merici dysplej a moznost pripojit pres konektor v tx jakoukoli baterii a tak si ohlidat napeti v monitoru, fpv brylich, ci treba v trackeru.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
vojtek

#864 Příspěvek od vojtek »

JosefSvejk píše:Ty sis zkrátka před letem jen "zatancoval", ale režim kalibrace jsi neměl vůbec zapnutý.
Než namontuješ ten gimbal, tak ještě postuduj, párkrát zalítej, nic ti neuteče.

Jo,jo,je to tak jak říkaš. Musím si všechno napsat a nosit to sebou,to bude nejlepší.
Phantom 4
Ivory89

#865 Příspěvek od Ivory89 »

Zdravím,

chci si pořídit DJI Phantom 2 + Zenmuse gimbal H3-3D + GoPro 4 BE(pro začátek bych používal SJ4000) + FPV AVL58.

Kromě nějakého monitoru to tedy je takto vše, co potřebuji k přenosu obrazu? FPV AVL58 je ok? :)

Děkuju.
gardenroute

#866 Příspěvek od gardenroute »

Ivory89 píše:Zdravím, chci si pořídit DJI Phantom 2 + Zenmuse gimbal H3-3D + GoPro 4 BE(pro začátek bych používal SJ4000) + FPV AVL58. Kromě nějakého monitoru to tedy je takto vše, co potřebuji k přenosu obrazu? FPV AVL58 je ok? :)
Děkuju.
Několik poznámek:
- pro GP4 BE je vhodnejsim resenim gimbalu model DJI H4-3D, který je urcen přimo pro 4kove GPcko v BE rade, samozrejme to i s H3-3D také jde, problémy jsou zname
- nejake SJ4000 samozrejme do zadneho maleho Zenmuse gimbalu neposadis, ale to predpokladam, ze vis, když si jdes něco takového kupovat, a plánuješ ho používat v pevnem originalnim zavesu Phantoma, pozor ale, pokdu si nechas dodat P2 i gimbalem, SJ4000 nebudes mit jak upevnit bez demontaze gimbalu
- pokud pouzijes AVL58, tak samozrejme nic dalšího pro FPV nepotrebujes - ale pokud budes pořizovat "nejaky" monitor, je dobre se podivat po modelu s diverzitnim prijimacem, a pote ti bude Rx z te sady k nicemu (při pouziti videobryli se do nich obvykle instaluje jiny integrovany Rx), a stejne tak vysilac z te sady AVL58 je pro P2 zbytecny (velky a tezky)
- AVL58 je urcen primarne spise pro velke DJI stroje, pro Phantoma je jeho pouziti z vyse uvedenych duvodu zbytecne a drahe, evidentne Ti to nabidl prodejce, který ma jinou motivaci :(, spise bych se podival po nejakem mensim FPV Tx, napr. nejakem Boscam/Foxtechu, nebo 400mW variante
- kvalitni FPV anteny naleznes také kvalitnejsi i jinde, např. tyto
Ivory89

#867 Příspěvek od Ivory89 »

Díky moc gardenroute ! Jsem amatér a tohle mi pomohlo. Jen jsem ještě nenašel obchody, kde by měli H4-3D gimbal. Asi si ho objednam z Ebay. Většinou nabízí, že připevní GoPro 4 na H3-3D gimbal.
gardenroute

#868 Příspěvek od gardenroute »

Je to horka novinka, samozřejmě lze GP4 osadit i do stávajícího H3-3D, ale jsou známe problémy.
Dag2B3

#869 Příspěvek od Dag2B3 »

Počkej si v klídku na combo s H4-3D, budeš spokojenjší a ušetříš. (venku je stejně hnusně) [emoji2]
Honza Kucera

#870 Příspěvek od Honza Kucera »

Tak jsem byl včera poprvé zalétat copteru s gimbalem H3-2D a GoPro 3+ BE. A let dopadl na výbornou :) Stabilizuje to opravdu výborně a žádné jello se nekonalo. Budu ale muset ještě dokoupit antivibrační kříž, který se používal u novějších gimablů H3-2D nebo pak i H3-3D. Kameru mám totiž momentálně hodně vsazenou dovnitř coptery (i když antivibrační kříž by měl malinko vyčnívat z těla coptery, respektive ty tlumící gumy), já ho mám skoro uprostřed). Tudíž mi to zabírá nyní i levou část podvozku a částečně i ramena coptery. Namontované to mám takto z toho důvodu, že mi nesedí krajní díry antivibračního kříže (jsou od sebe dál) a proto jsem to musel přimontovat za ten střed (pouze na dva šroubky). Ale to je samozřejmě maličkost, novější antivibrační kříž se dá sehnat i u nás, respektive část, kterou potřebuji.
Nicméně museli se prodávat dvě verze gimbalu H3-2D. Protože na hromadě videí, i starších, je vidět při montáži ten novější kříž...
Když už jsem to nakousl, tak zde uvedu co mám na mysli i rozdíl mezi mým antivibračním křížem a tím, který by měl být pro správné přimontování na Phantoma 2 (na čtyři šroubky):

Zde je krásné porovnání staršího i novějšího Phantoma 2, já mám toho novějšího, tedy spodní obrázek:
[album]4759[/album]

A zde je porovnání staršího antivibračního kříže, který mám já
[album]4761[/album]

A toho novějšího, který musím dokoupit
[album]4760[/album]

Ještě uvedu, létal jsem jen na zkoušku a v režimu wide, takže to bylo extrémně širokoúhlé a od příště nastavím režim "medium", který zde byl doporučován jako nejrozumnější, ale i tak byl obraz opravdu slušný na to, že nemám ještě vyvážené vrtule i že bylo hnusné počasí (špatné světelné podmínky).
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“