Ahoj Petře
Ono to u mne mělo takovou zvláštní genezi:-) S čímkoli co má křídla umím lítat velmi dobře. A tak první byl Elipsoid předělaný na FPV. Nalétal toho dost a svoji pouť skončil o pěknou vzrostlou borovici. A jak tu někdo psal,musíš páčkovat automaticky,bez dlouhého přemýšlení. A u letadla je to obzvlášť důležité..to nezastaví jako koptera. U ní je to jiná pohoda...zastavíš si v luftu,sundáš brýle..posvačíš,pokouříš a letíš dál..hihi.
Brácha již měl Discovery a i když taky létá letadla rovnou s ní létal na brýle (Dominátory). Občas mi to pújčil.
A tak jsem zjistli,že se to až na pár věcí,zase tak moc od řízení letadla neliší. Jsou to pořád ty dvě páčky na vysílači:-)
Proto u své Discovery jsem rovnou lítal a lítám na brýle. Většinou tak,že se proletím po plánované trase (mnohdy hodně daleko,ale vzhledem k tomu,že to tu špiclují hajzlové co práskají na UCL,tak již žádná videa ..nikdy!!) a po návratu zaparkuju Disco v 5 metrech,sundám brýle a jdu kravnout na přímo. A tím se učím ten vyšší level pilotáže copter.
Píšeš o nutném LOS. Já ti nevím...3m F3B jsem byl schopen řídit běžně hodinu ve výšce 700-1100m, ale kopteru abych si byl jistý kam letí,jak je natočená s bídou na 100m. Takže pokud by se něco pokakalo např 500m ode mne,tak mi je schopnost letět na LOS naprd. Nějak nemám problém s přechodem- letím na brýle a u sebe je sundám a letím dál bez nich (ale blízko). Je to asi vše o zvyku..ze začátku jsem z toho byl na větvi, ale teď už mi to vůbec nepřijde...
Jo větší prča bude,až skutím QAV 250. To bude ran o zem