Jak začít s RC létáním?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
nebozez

Jak začít s RC létáním?

#1 Příspěvek od nebozez »

Zdravím všechny!

Je mi 30, jsem z Třebíče, jsem programátor a zjistil jsem, že mi chybí nějaký odreagovávací koníček. Párkrát jsem viděl za městem lítak borce a říkám si, že to musí být paráda! Nemám s lítáním žádný zkušenosti. V dětství jsem stavěl jen vitrínovky a pár házedel...

Myslím, že bych se chtěl vrhnout na RC, ale nevím, jak začít. Nikoho osobně neznám a prostě nevím...

Myslím, že pro začátek bych volil asi něco z EPP, pokud je tak nerozbitné, jak se všude říká :)

Koukal jsem tady na fóru, s čím se lítá a zaujala mě samokřídla.
Myslíte si, že by bylo vhodný začít třeba s érem Toro 900 + motor SPEED 280? Jako RC mám vyhlídnutý Laser4 z druhé ruky za pusu... Zvládne průměrně zručný člověk seskládat ARF a dostat je do vzduchu? (a i v pořádku na zem? :D)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Uz to tady bylo probirano asi 10x, prohledej trochu starsi diskuzeni prispevky, urcite si udelas nejaky obraz.

V rychlosti k vyberu modelu - samokridlo je pro uplny zacatek trochu moc obratne a neklidne (sam jsem s nim zacinal, tak vim jake to je). Me se jako nejvhodnejsi model pro zacatek jevi Easy Star nebo Wild Hawk, uz jsem jich nekolik uplnym zacatecnikum zalitaval.

A pokud si najdes v Trebici nebo okoli nejakyho zkusenejsiho modelare, ktery bude ochoten ti obcas pomoct, tak ti to usetri opravdu hodne casu, usili, penez a lepidla.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vosy »

Ahoj, máme podobný osud: taky jsem začínal po třicítce.
Určitě si najdi modelářské letiště-plac ve tvém okolí a zajdi si tam.
Když si projdeš diskusi "Začátečník", lecos se dozvíš. Než ale půjdeš cokoliv kupovat, zajdi za modelářema. Nejen pro rady ale abys viděl ve vzduchu co nejvíc a aby ses sám mohl rozhodnout, co tě bude zajímat.
Někdo rád větroně, někdo samokřídla, někdo akrobaty, pro někoho to není letadlo, když to neřve a neletí alespoň stovkou :lol: :lol:
Zajdi na letiště ... a vítej mezi podobně postiženými.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Jerey

#4 Příspěvek od Jerey »

Presne jak rika Abu - EasyStar nebo Wild Hawk - nejlepsi volba pro zacatecnika. Pokud zvolis jeden z techto modelu, zacatky zvladnes i sam bez pomoci. Kup si hodne skelne pasky a vterinoveho lepidla a cumacek a nabezne hrany toho modelu poradne zesil uz pri stavbe. Par gramu navic nevadi a takto zesileny model vydrzi o par "cenichovek" primo do zeme vic nez nezesileny. I kdyz je pravda, ze toho ty modely vydrzi opravdu, ale opravdu hodne i bez vyztuhy :D :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marek71 »

Mám Easystar aj Toro 900 a pre začiatok by som rozhodne doporučil Easystara. Pokiaľ máš možnosť kúpiť lacno vysielačku, tak kúp ES, k tomu nejakú lacnú výbavu, nabíjačku a lietaš :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
nebozez

#6 Příspěvek od nebozez »

Díky za tip!

Koukám, že Easy Star je skutečně oblíben. Jdu shánět bližší informace :)

Není tady někdo z Třebíče nebo blízkého okolí? Rád bych se s někým poznal.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

nebozez píše:Není tady někdo z Třebíče nebo blízkého okolí?

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... start=3050
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
efko3

rc vrtulník

#8 Příspěvek od efko3 »

Zdravím všechny modeláře. Mám takový problém - jako většina laiků i mě se zdálo, že si pořídím hotový model i s výbavou a jen se naučím létat. Zakoupil jsem vrtulník Honee Bee (RTF model), dle návodu nabil baterii a uložil ji do vyvážené polohy a pokusil se o první vzlet. Jen tak zlehka jsem posouval páku plynu a na nic jiného nešahal, ale ani při maximálním výkonu motoru jsem se neodlepil od země. Našel jsem zde radu, že to může být způsobeno nedostatečnou kapacitou byterie, tak jsem ji 2x nabil a vybil a stále nic. Hledám proto touto cestou modeláře z okolí Nového Města na Moravě, který má zkušenosti z vrtulníky a který by mi byl ochoten pomoci při nastavení vrtulníku. Díky
rohe
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak začít s RC létáním?

#9 Příspěvek od rohe »

nebozez píše:Zdravím všechny!

Je mi 30, jsem z Třebíče, jsem programátor a zjistil jsem, že mi chybí nějaký odreagovávací koníček. Párkrát jsem viděl za městem lítak borce a říkám si, že to musí být paráda! Nemám s lítáním žádný zkušenosti. V dětství jsem stavěl jen vitrínovky a pár házedel...

Myslím, že bych se chtěl vrhnout na RC, ale nevím, jak začít. Nikoho osobně neznám a prostě nevím...

Myslím, že pro začátek bych volil asi něco z EPP, pokud je tak nerozbitné, jak se všude říká :)

Koukal jsem tady na fóru, s čím se lítá a zaujala mě samokřídla.
Myslíte si, že by bylo vhodný začít třeba s érem Toro 900 + motor SPEED 280? Jako RC mám vyhlídnutý Laser4 z druhé ruky za pusu... Zvládne průměrně zručný člověk seskládat ARF a dostat je do vzduchu? (a i v pořádku na zem? :D)

Nechci si dělat reklamu, ale jen se mi to nechce znova všechno psát, když to tady bylo opravdu řečeno asi 1000x.
<b>Jak jsem začal.</b>
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Hoki »

nebozez píše:Díky za tip!

Já o tom tady už psal taky několikrát a nakonec jsem u sebe na Easy Stara napsal i články
http://www.hokana.wz.cz/?text=89
http://www.hokana.wz.cz/?text=91
http://www.hokana.wz.cz/?text=93
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Filip WH

#12 Příspěvek od Filip WH »

hele a co wild hawk máš ho skoro za polovični cenu a lítá stejne dobře jako easy star . jen easy star ma kvalitnejší elektro ale zase jak jsem zjistil tak wild hawk je lepší do větru a jsou na nej všechny náhradní díly, na easy stara jsem nenašel (ale možná taky jsou) . ale jak chceš
dusi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od dusi »

Hoki píše:
nebozez píše:Díky za tip!

Já o tom tady už psal taky několikrát a nakonec jsem u sebe na Easy Stara napsal i články
http://www.hokana.wz.cz/?text=89
http://www.hokana.wz.cz/?text=91
http://www.hokana.wz.cz/?text=93

A řekni, že jsem neměl pravdu. Pár dobrých článků a nemusíš to psát pořád dokola na foru 8)
Dáš jen link.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Nakadah »

1. kup WildHawka / EasyStara (rozdil ceny skoro 1:2)
2. sloz, zkontroluj cely ero a teziste
3. nabij baterky
4. zapni, plny plyn a hod
5. a litej

Takhle nejak bych popsal muj prvni den s WildHawkem a to sem nikdy zadny ero na RC nemel. Zpocatku pady a hruba pristani byla, za mesic sem bez cizi pomoci umel bez problemu litat, pristavat...Nak
ARK
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ARK »

Já jsem začínal se Sky Lady,kterou si koupil můj syn.On toho nechal,ale mě to chytlo.Hodně jsem lítal na simulátoru. Člověk si pak neplete vlevo-vpravo a dá se trénovat vždycky.
Řídil jsem se pravidlem:Pokud to nezvládneš na simulátoru,tak to na letišti ani nezkoušej.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“