Vzpinani modelu
Vzpinani modelu
Koupil jsem model Pigi 3D a ten mi zda se neleta jak by mel.Tak pri 1/4 plynu leti vcelku ve stejne vysce ale jakmile dam plnej kotel tak musim hooodne potlacit vyskovku abych udrzel vodorovny let.
Da se s tim neco delat? Kridlo a VOP jsem zalepil do predvyriznutych otvoru,mot. prepazku take a teziste jsem kontroloval a je vporadku.
Dekuji predem za vase komentare.
Pavel P.
Da se s tim neco delat? Kridlo a VOP jsem zalepil do predvyriznutych otvoru,mot. prepazku take a teziste jsem kontroloval a je vporadku.
Dekuji predem za vase komentare.
Pavel P.
Eee, prave naopak. pokud se ti model vzpina nahoru, musis motor vyosit taky nahoru. Pricina je jednoducha. predstav si, ze mas motor vyoseny dolu pod nejakym uhlem(rekneme 5°). pridas plyn, a motor pokracuje ve vodorovnem letu, ale nabezna hrana kridla je vys nez odtokova-> model se kolem teziste otoci cumakem nahoru. takze jestli se ti po pridani plynu model otaci cumakem nahoru, zkus motor dat do nuly jestli neni a pokud je tak ho vyos trosku nahoru.
czernitko píše:Eee, prave naopak. pokud se ti model vzpina nahoru, musis motor vyosit taky nahoru. Pricina je jednoducha. predstav si, ze mas motor vyoseny dolu pod nejakym uhlem(rekneme 5°). pridas plyn, a motor pokracuje ve vodorovnem letu, ale nabezna hrana kridla je vys nez odtokova-> model se kolem teziste otoci cumakem nahoru. takze jestli se ti po pridani plynu model otaci cumakem nahoru, zkus motor dat do nuly jestli neni a pokud je tak ho vyos trosku nahoru.
hmm... tak to ma zaujima, v zivote som nepocul o takomto paradoxe... mozes to dako rozvinut? mne osobne sa stava ze ked vyosim motor moc dolu, po pridani plynu model zacne klesat a az po case sa ustali....
Tak jo, trosku rozvinout. rozdil v tvych a mych poznatcich bych pricetl na ukor tomu, ze pridas plynu opravdu hoodne, takze tah motoru mirici dolu(kolmo k zemi) je silnejsi nez vztlak kridla na kterem se v tvem pripade uz zacinaji trhat proudnice. odhadoval bych ze prave doba srovnavani modelu ja tak dlouha prave proto ze trva nez kridlo nabere vzduch a zacne vytvaret vztlak. nemylim-li se, tak v teto dobe pred srovnanim je letadlo velice nestabilni a neochotne reaguje na kormidla. priklad z praxe: modely pro zacatecniky maji motor vyoseny dolu, a motor tak slaby, aby se jim nestalo to co tobe. takze po pridani plynu opravdu jen model zacne stoupat dle vyse popsaneho principu. a zaver: staci kdyz motor vyosis par stupnu dolu a plyn budes pridavat postupne, po troskach. schvalne si to zkus, uvidis ze kdyz nechas motor jen trochu tocit aby tahl dolu min nez je vztlakova sila kridla, bude ti letadlo stoupat. prakticke reseni: motor do nuly, nebo slabsi motor. staci?