Svou Pentalobe (na míru udělanou) mám někdy z léta 2013, je to hit ?ST píše:Koukám, že pentalobe je hit....
Antenni system na FPV
- gardenroute
Re: Antenni system na FPV
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST píše:Koukám, že pentalobe je hit.Já si svoje zatím dělal z postříbřeného Cu 0,5mm. Problém je, že je to docela křehká záležitost vhodná tak pro pohodové lítání. Jelikož to chci i na 250tku, tak jsem zkusil udělat dva kousky zatím jen se zářičema bez konektorů pro víkendové ladění na spektráku. Zkusil jsem použít drát 0,7mm pro CO2 sváření. Ten má ocelové jádro a povrch je upravený poměděním. Následovala úprava povrchu postříbřením a vytvarování polotovaru zářiče. Výsledný celek antény je naprosto dokonale pevný a bude dostatečně odolný pro lítání s 250tkami. Pochopitelně zkusím z tohoto vyrobit pentalobe i pro 2,4GHz že Dalibore.
Taky se na ni těším. Ty tvoje anténky fungují nějak až podezřele skvěle.
Jeste se vracim k tem nemeckym Pentalobe (teda ten dotaz je spis obecny).
Na koptere bych tu antenu nejradeji orientoval smerem dolu (bude viset).
Muzu v tom pripade mit na prijimaci trcet smerem vzhuru ?
A jeste prakticky dotaz. Mam si na prijimac (FPV monitor) koupit rovnou nebo zalomenou? Je to takovy debilni dotaz, ale na vysilaci budu mit ten monitor po uhlem cca 45st, na coz neni dobry ani koleno ani rovna. Predpokladma ze je to do urcity miry ohebne a prihnu to.
Na koptere bych tu antenu nejradeji orientoval smerem dolu (bude viset).
Muzu v tom pripade mit na prijimaci trcet smerem vzhuru ?
A jeste prakticky dotaz. Mam si na prijimac (FPV monitor) koupit rovnou nebo zalomenou? Je to takovy debilni dotaz, ale na vysilaci budu mit ten monitor po uhlem cca 45st, na coz neni dobry ani koleno ani rovna. Predpokladma ze je to do urcity miry ohebne a prihnu to.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Zas bych to tak neprožíval. Já mám čínský 3 a 4 lístek přijímač mám přidělaný na monitoru, který je na stativu. Za letu monitorem otáčím a naklápím a není nic znát. Ty antény jsou opravdu hodně všesměrový. Jediný hluchý místo je když prolítáš nad anténou 
Slíbil jsem Daliborovi pentalobe na 2,4GHz , tak na tom trochu pracuju. Zářiče jsou už z nového materiálu a bude to pevné a pružné až dost. Zatím polotovar bez konektoru.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Pekne výrobky ST
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Mít Standovo anténu,se pomalu ,ale jistě stává prestižní záležitostí!!! 
Stando díky. jen bych pak prosil jen cca 2 až 3cm kablík mezi anténou a konektorem.
Budu ji dávat již na svoji QAV 500 a tam je jiné umístění VTX. Respektive konečně tak jak by to mělo být. Fotky večer ve vlákně o Lumenier QAV.
Stando díky. jen bych pak prosil jen cca 2 až 3cm kablík mezi anténou a konektorem.
Budu ji dávat již na svoji QAV 500 a tam je jiné umístění VTX. Respektive konečně tak jak by to mělo být. Fotky večer ve vlákně o Lumenier QAV.
Naposledy upravil(a) graup15 dne ned 25.01.2015 16:47, celkem upraveno 1 x.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:Mít Standovo anténu,se pomalu ,ale jistě stává prstižní záležitostí!!!
Ano Ano!
Už mám také domluveno, moc se těším
Když můžu využít měřící techniku, co mám občas k dispozici tak si rád hraju a ověřuji anténky na svých lítadlech s videopřenosem. Bohatství od toho rozhodně nečekám, spíš mi to dělá radost že to funguje mě i jiným. 
Seba píše:...Já bych dnes vybral tyhle Pentabole na RX a TX, doporučuji to. Můžeš vybrat jaký konektor potřebuješ a také jaké koleno. Je to z Eu a máš to doma za pár dnů. http://www.geoavia.de/fpv-antennen/5-8ghz-fiveleaf/
Nakupoval jste tam už někdo? Pokud ano, jak jste s jejich anténami spokojeni? Jestli jsem dobře viděl, tak je tam poštovné zdarma, ale nevšiml jsem si jestli se tam platí přes pay-pal. Asi jo, ale nikde jsem to neviděl, a až k pokladně jsem se nedostal.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
platí sa prevodom na účet
Jak jsem si slíbil, tak jsem si vyrobil svoji anténku RHCP patch na 5.8GHz like LBCrazy. Je to jiná konstrukce , reflektror je pocínovaný Fe konzervový plech. Zářič je použitý patch z vadných UBNT 5GHz zařízení vystřižený z PCB a upravený pro RHCP. Ladí mi to super a pro jemné doladění impedance je použita silonová podložka ( taky z UBNT ) , která zároveň fixuje zářič proti otáčení na konektoru.
Zítra to vyzkouším v provozu a provedu srovnávací měření mezi TBS patch a mým patch . Zatím co jsem zjistil porovnáváním TBS patch se SKEW-PLANAR ( 4-lístek ) tak byl rozdíl 2 dBi pro TBS patch.
Zítra to vyzkouším v provozu a provedu srovnávací měření mezi TBS patch a mým patch . Zatím co jsem zjistil porovnáváním TBS patch se SKEW-PLANAR ( 4-lístek ) tak byl rozdíl 2 dBi pro TBS patch.
Jaký to může mít vyzařování úhly?
Úhly si budu ještě poměřovat a dám sem nějaké výsledky. Dneska jsem si zkoušel svoje anténky ( patch a 4z Helcal ) a celkem dobré výsledky dávají obě anténky. Měly by mít prakticky stejný zisk tedy cca 5 - 6 dBi . Nejlépe vyšel ten 4z. helical, který byl o cca 1-2 dBi lepší. Zkoušel jsem kostru udělat i z plastu , ale to prakticky nemá vliv na funkčnost.
Přiložil jsem pro informaci vyzařovací diagramy stažené z webu. Helical je tedy více směrový ( 60st. ) a má lepší předozadní poměr. Patch je podstatně širší a předozadní poměr je docela malý, což je nejspíš vhodné i pro lítání za hlavou , pochopitelně na kratší vzdálenosti.
Přiložil jsem pro informaci vyzařovací diagramy stažené z webu. Helical je tedy více směrový ( 60st. ) a má lepší předozadní poměr. Patch je podstatně širší a předozadní poměr je docela malý, což je nejspíš vhodné i pro lítání za hlavou , pochopitelně na kratší vzdálenosti.
- Přílohy
Takhle jsem si provedl připojení patch RHCP antény k Fatshakům RCV922 . Anténka je vyzkoušena proti 5GHz vysílači a v porovnání proti skew-planar ( 4lístek ) je tady slušný nárůst signálu. No uvidíme v reálu při lítání.