dagx píše:Otázka je za jakou cenu je to prodejné.Přestavba na stříďák taky nemusí nutně znamenat že stačí vyměnit motor a regulátor.Nějaké to mamba combo tě u nás vyjde asi na 5000.Lze použít i nějakou čínu z hobbykingu kde se s cenou dostaneš zhruba napůlku.Další věc je jestli výkon který hodláš využívat,vydrží podvozek který je navržen pro stejnosměrný pohon.Jde hlavně o plastové kardany a poloosy a menší hex v kolech.Výměna kol s větším unašečem taky něco stojí.Někdo s tím jezdí a nemá problém ale jsou i opačné případy.Mám jen malé revo ale taky jsem se o tohle zajímal.Já došel k závěru že pokud nebudu jezdit jako dobytekměl by původní podvozek vydržet.Těžko ale odolat alepoň občas ten výkon nevyužít naplno.
Pokud se bavime a std. velkem Revu, tak zrovna pohonne ustroji je naprosto schopno zvladnout stridak (doporucuju konzervativni pohon na 4S, nikoliv na 6S). Plastove poloosy maji velkou vydrz pri sem tam namazani a udrzbe. Prevodovka je na ten vykon taktez stavena. Neni tam prakticky zadny problem s tim, ze by to nebylo stavene na stridak. Jak bylo receno, na 6S opravdu ne, zvladne to sice, ale mnohem rychleji neco znicis. Je treba k tomu pristupovat s rozumem a nedrtit to na plny plyn vsude mozne. Drzak motoru potrebujes na co? pokud koupis motor 3674/80 apod velikosti, je to stejne jako titany, takz ho namontujes misto toho jednoho titana a druhou diru zalepis paskou. Vlezt bys e tammohl i vetsi motor prumeru 40mm, staci zmerit a pripadne pribrousit 1-2mm otvory tak at se vejde.
Absolutne to za 14tis neprodas ani omylem, ojete stridave monstry se daji koupit pod deset. Realne si myslim tech 8-9tisic. Nech si plechovky dokud jezdi, az dojezdi, tak si kup stridak. Jestli to mas sotva koupene, tak jak se vysekas v rychlosti se stridakem, tak to auto rozpulis, takze se nejdriv nauc jezdit poradne s trochu mensim vykonem. Ber to jako doporuceni.\
Stejnosmerny motor staci jednom za cas kapnou olej na ty bronzova ulozeni hrideli - z obou stran motoru. Nejsou tam totiz kulickova ale kluzna loziska. A motory neprehrivat, mezi baterkama jim dat chvili odpocinek az zchladnou. Jinak je spalis.