E revo

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: E revo

#16 Příspěvek od RimmerCZ »

dagx píše:Otázka je za jakou cenu je to prodejné.Přestavba na stříďák taky nemusí nutně znamenat že stačí vyměnit motor a regulátor.Nějaké to mamba combo tě u nás vyjde asi na 5000.Lze použít i nějakou čínu z hobbykingu kde se s cenou dostaneš zhruba napůlku.Další věc je jestli výkon který hodláš využívat,vydrží podvozek který je navržen pro stejnosměrný pohon.Jde hlavně o plastové kardany a poloosy a menší hex v kolech.Výměna kol s větším unašečem taky něco stojí.Někdo s tím jezdí a nemá problém ale jsou i opačné případy.Mám jen malé revo ale taky jsem se o tohle zajímal.Já došel k závěru že pokud nebudu jezdit jako dobytek :wink: měl by původní podvozek vydržet.Těžko ale odolat alepoň občas ten výkon nevyužít naplno. :)

Pokud se bavime a std. velkem Revu, tak zrovna pohonne ustroji je naprosto schopno zvladnout stridak (doporucuju konzervativni pohon na 4S, nikoliv na 6S). Plastove poloosy maji velkou vydrz pri sem tam namazani a udrzbe. Prevodovka je na ten vykon taktez stavena. Neni tam prakticky zadny problem s tim, ze by to nebylo stavene na stridak. Jak bylo receno, na 6S opravdu ne, zvladne to sice, ale mnohem rychleji neco znicis. Je treba k tomu pristupovat s rozumem a nedrtit to na plny plyn vsude mozne. Drzak motoru potrebujes na co? pokud koupis motor 3674/80 apod velikosti, je to stejne jako titany, takz ho namontujes misto toho jednoho titana a druhou diru zalepis paskou. Vlezt bys e tammohl i vetsi motor prumeru 40mm, staci zmerit a pripadne pribrousit 1-2mm otvory tak at se vejde.

Absolutne to za 14tis neprodas ani omylem, ojete stridave monstry se daji koupit pod deset. Realne si myslim tech 8-9tisic. Nech si plechovky dokud jezdi, az dojezdi, tak si kup stridak. Jestli to mas sotva koupene, tak jak se vysekas v rychlosti se stridakem, tak to auto rozpulis, takze se nejdriv nauc jezdit poradne s trochu mensim vykonem. Ber to jako doporuceni.\

Stejnosmerny motor staci jednom za cas kapnou olej na ty bronzova ulozeni hrideli - z obou stran motoru. Nejsou tam totiz kulickova ale kluzna loziska. A motory neprehrivat, mezi baterkama jim dat chvili odpocinek az zchladnou. Jinak je spalis.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Choze1

#17 Příspěvek od Choze1 »

Tak jsem koupil brushless a je to úplně něco jiného pořídil jsem lipol 2x3s mazec
Choze1

#18 Příspěvek od Choze1 »

Akorát už mi odešli 2 ozubena kola ty velká plastová roztavena,nemáte někdo zkušenost?diky
skodovak

#19 Příspěvek od skodovak »

Koukám na rady jsi moc nedal a ještě k tomu rovnou 6S :lol: mazec to brzo bude,ale z jiného pohledu..

Máš zřejmě špatně nastavenou zubovou mezeru pastorek/spur (moc u sebe) někde si o tom něco přečti,mám tušení že i manuál to uvádí a nejsem si jist,jestli tam i nejsou k nastřihání přímo testovací papírky.. -ne že bys nemohl použít jiný papír.. :wink:
http://skodovak2.rajce.idnes.cz/Modela Fit 1800, Multiplex FunCub
HPI Savage Flux HP,Firestorm FL12T
Pajik_CZ

#20 Příspěvek od Pajik_CZ »

Nevím, jak je to na e-revu, ale kdysi mi jeden modelář poradil sundat kola z auta, motor přidělat jen tak nalehko, aby s ním šlo v držáku hýbat rukou. Roztočit to tak na 50% - u 6S baterek samozřejmě ještě míň a poslouchat a hýbat motorem. V místě , kde je hluk z převodu nejmenší, je i ideální zubová vůle. A je fakt, že jsem nikdy SPUR neroztavil a nestrhal špatně nastavenou vůlí. To leda, když převody sežraly kamínek, ale to už je jiná písnička.

Lze to nastavit i od oka - Zuby domáčkneš na fest na sebe, a pak povoluješ, až se udělá malinká vůle okolo zubů. Ale fakt maličko. Nejlepší bude, když Ti s tím pomůže nějaký zkušenější modelář.
zase jen na zemi...
scarabeus

#21 Příspěvek od scarabeus »

Na nastaveni mezery mezi spur a pastorkem neni nic strasne tezkeho. Zacatecnici si vystaci s papirkem, ktery tam daji. Bud nejaky tuzsi, recyklovany a nebo obyc bily, prelozeny.

Zkusenejsi si vystaci s prsty a citem, uz vedi, kolik je akorat, jen je nutne to projet po celem obvodu.
Odpovědět

Zpět na „Auta“