DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI NAZA pokračování

#1366 Příspěvek od gardenroute »

Pokud bude definitivne potvrzeno, ze ano, tak OK, spíše jsem mel na mysli věci kolem vlastního "hacku"...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#1367 Příspěvek od graup15 »

Včera jsem přehrál na fw Naza V2 i Naza M-Lite co mám v Discovery. A dnes s tím létal jak na poli u nás tak v Praze ve městě :-) (pro postižené fobií z kopter..na pozemku firmy)
Vše funguje jak má. Jen dva postřehy.
Ten polo-auto start je docela fajn.
Při připojení baterie k systému,Led modul nejdříve zabliká self test, pak 4x velmi ryché blikání oranžové. (Warm up). To trvá cca 1 minutu (to je oproti M-Lite novinka) a pak už klasika načtení GPS a indikace jestli je plyn ve středu nebo stažený.
Ten Warm Up mi ráno zaskočil. Jsem si nepřečetl návod a čuml jsem na to co to je...

Ještě o víkendu testnu připojení k přehrané M-Lite příslušenstvíé od V2 (tzn GPS,PMU..atd)
graup15

#1368 Příspěvek od graup15 »

Připojení PMU z Nazy V2 a i GPS z V2 na Naza M-lite. Naprosto bez problémů. Vše funguje. Jednotka hlásí,že chce kalibraci kompasu, ale to beru jako normální.
Přílohy
DSCN0646.JPG
ScreenHunter_01 Jan. 22 07.21.gif
Torm

#1369 Příspěvek od Torm »

Přes celkem poctivé hledání jsem to tu nenašel - padá tady někomu aktualizátor ve verzi 1.0.1 na runtimovou chybu? Z fóra podpory nejsem nijak moudrý...
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Peta1191

#1370 Příspěvek od Peta1191 »

Mě to na Windows 7 32bit nešlo taky. Rozběhl jsem to na Windows 8.1 64bit...
Torm

#1371 Příspěvek od Torm »

Peta1191 píše:Mě to na Windows 7 32bit nešlo taky. Rozběhl jsem to na Windows 8.1 64bit...

No, já jedu ještě na XP :) Spíš by mne zajímalo, nač se zaměřit - jak jsem pochopil, vytváří si ten aktualizátor svůj vlastní aktualizační server na 127.0.0.1 a portu 80, takže je otázka, jestli hledat problém v antiviru/zabezpečení počítače nebo v céčkovém runtime.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1372 Příspěvek od celestyn »

Torm píše:vytváří si ten aktualizátor svůj vlastní aktualizační server na 127.0.0.1 a portu 80.

Jo ono to vytvori na portu 80 svuj server. Ale u mne se to neprojevilo zadnym padanim, ale jen tim, ze to proste nefungovalo.
Ale kazdopadne podminkou nutnou, je na portu 80 vse povypinat (sql server apod., testni via netstat -np TCP | find "80" ), a taky jsem na chvilku vypnul Eset. Testovano na Win7 64bit.

BTW nevim, zdali tohle fakt nepresunout do jineho vlakna.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Seky

Naza M V2 problém s plynem

#1373 Příspěvek od Seky »

Zdravím všechny. Prohlédl jsem celé vlákno a nikde jsem tento problém nenašel. Vše připojím, naza se "nastartuje" , zaarmuju přidám plyn a nic. Regulátory zanou přidávat až od poloviny plynu. Od nuly do půlky se nic neděje. Ani se nevypnou motory, až když snížím plyn na nulu tak dojde k odarmování. Při zkoušce jsem ještě zjistil, že když přidám plyn na plno, motory se roztočí na plné otáčky, počkám tak dvě tři vteřiny, uberu plyn , tak potom už jde plynule od nuly až do maxima. Odarmuju , zaarmuju a jde plyn opět od poloviny. Zkoušel jsem i nejdřív připojit nazu a až potom regulátory, žádná změna.
Setkal se někdo s tímto problémem? Díky za každou radu :)
Scorpion Y650 - APM, Quadcopter 860X APM, T-rex 450 SEV2, OctocopterX8 APM vlastní výroby, Taranis E
gardenroute

Re: Naza M V2 problém s plynem

#1374 Příspěvek od gardenroute »

Seky píše:Zdravím všechny. Prohlédl jsem celé vlákno a nikde jsem tento problém nenašel. Vše připojím, naza se "nastartuje" , zaarmuju přidám plyn a nic. Regulátory zanou přidávat až od poloviny plynu. Od nuly do půlky se nic neděje. Ani se nevypnou motory, až když snížím plyn na nulu tak dojde k odarmování. Při zkoušce jsem ještě zjistil, že když přidám plyn na plno, motory se roztočí na plné otáčky, počkám tak dvě tři vteřiny, uberu plyn , tak potom už jde plynule od nuly až do maxima. Odarmuju , zaarmuju a jde plyn opět od poloviny. Zkoušel jsem i nejdřív připojit nazu a až potom regulátory, žádná změna.
Setkal se někdo s tímto problémem? Díky za každou radu
:)
To není NAZA problém, ale Tvá neznalost, je to tzv. semiautomatický start, který je v NAZA implementován cca 1.5 roku. Stačí si přečíst aktuální manuál, bude Ti více to jasné...
Po odarmování se koptéra automaticky vznese po přidání plynu až na polovinu, poté již je plyn funkční standardně. Další chování plynu je samozřejmě dáno nastavením NAZA, v Assistantovi lze nastavit další chování motorů dle režimu letu.
A máme zde vlákno pro NAZA...
Seky

Re: Naza M V2 problém s plynem

#1375 Příspěvek od Seky »

Díky za vysvětlení. Měl sem předtím Lite a ta to neměla.Tak sem z toho byl vykulenej ))
A omlouvám se ,že sem mimo vlákno Naza, když sem zakládal příspěvek, myslel jsem, že jsem v něm.
Scorpion Y650 - APM, Quadcopter 860X APM, T-rex 450 SEV2, OctocopterX8 APM vlastní výroby, Taranis E
graup15

#1376 Příspěvek od graup15 »

Možná dotaz na Petra (gardenroute)

Lítám už s přehranou Nazou Lite na V2 a našel jsem jednu věc,která se projevuje i u V2. Předesílám,že to samé jsem si všiml i u bráchy a ten má originál Nazu V2.
Naprosto náhodně a né vždy, a nerozhoduje asi vzdálenost..(bráchovi se to stalo cca 600m od sebe a mně cca 2km daleko),letím naplno vřed. Coptera má max náklon vpřed daný Nazou..tzn cca 35-40stst. Najednou si to samo přidá náklon na min na 50 stupňů možná víc,je to jen odhad a motory na plný výkon.Je to hezky vidět i na záznamu z OSD,kdy letový proud cca 26A jde najednou na 40A. Tak jsem rychle povolil,náklon se srovnal a i výkon motorů spadnul na předchozí ustálenou hodnotu (jako při standardním letu).
To by mi zajímalo co to je...?
Ztráta signálu těžko,to by nešel povolit náklon a ubrat výkon. UHF taky žádný pokles RSSI nehlásí.
V manuálu ka Naze se taky nic nedočtu. Dělá to naprosto náhodně..a né často.
Všimnul si někdo někdy podobného chování u Nazy V2 nebo u Phantomu?

Petře když tak ti můžu poslat video, ale ne sem..to by zase bylo keců.:-)
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1377 Příspěvek od zskal »

Nebudou to spíš dělat regulátory? Pokud to pozorujete s bráchou nezávisle a máte ty regly stejné, tak bych se spíš přikláněl k nim...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
gardenroute

#1378 Příspěvek od gardenroute »

graup15 píše:...Lítám už s přehranou Nazou Lite na V2 a našel jsem jednu věc,která se projevuje i u V2. Předesílám,že to samé jsem si všiml i u bráchy a ten má originál Nazu V2....Naprosto náhodně a né vždy, a nerozhoduje asi vzdálenost..(bráchovi se to stalo cca 600m od sebe a mně cca 2km daleko),letím naplno vřed. Coptera má max náklon vpřed daný Nazou..tzn cca 35-40stst. Najednou si to samo přidá náklon na min na 50 stupňů možná víc,je to jen odhad a motory na plný výkon.Je to hezky vidět i na záznamu z OSD,kdy letový proud cca 26A jde najednou na 40A. Tak jsem rychle povolil,náklon se srovnal a i výkon motorů spadnul na předchozí ustálenou hodnotu (jako při standardním letu).
To by mi zajímalo co to je...?...Všimnul si někdo někdy podobného chování u Nazy V2 nebo u Phantomu?...Petře když tak ti můžu poslat video, ale ne sem..to by zase bylo keců.
:-)
Dalibore, video me klidne posli, rad se podivam. Samovolne jsem toto nikdy nepozoroval, ale takto podobne bych řekl, ze se to chova, když manualne prepnes z letoveho rezimu GPS ATTi jen na ATTi, tam se ten naklon trochu zvetsi, ukonci se GPS stabilizace a leti to i podstatne rychleji, ačkoliv stále stabilne. Proud jsem nikdy nemeril, ale vzhledem k tomu, ze pri takovém letu na plny plyn se me baterie vybije podstatne drive paradoxne v ATTi rezimu, je to asi něco podobneho. Zkus schvalne za takoveho letu prepnout z GPS ATTi na ATTi, zda to bude podobne chovani...
JosefSvejk

#1379 Příspěvek od JosefSvejk »

zskal píše:Nebudou to spíš dělat regulátory? Pokud to pozorujete s bráchou nezávisle a máte ty regly stejné, tak bych se spíš přikláněl k nim...

Všechny čtyři regulátory nemůžou udělat stejnou "chybu" v jednom okamžiku bez vnějšího podnětu. Určitě to bude záležitost řídící jednotky.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
graup15

#1380 Příspěvek od graup15 »

re All
Regly já mám RcTimer a brácha TBS. Takže každý jiné. Létáme only GPS. Vůbec do toho za letu nehrabu.
Ono není jediný důvod při letu FPV letět na něco jného než GPS.

Jedině,že by přišlo něco luftem a než UHF přeskočí na další kanál,tak na vstupu Naza jednotky pro ovládání GPS/Atti/manual se to náhodně přeplo. Ale to nemám jak diagnostikovat,jedná se o né častý a naprosto náhodný děj,který se navíc dá řízením hned překonat.

re Petr
Nahraju video na úložnu a pošlu ti odkaz a klíč.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“