JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Bozha

Re: JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC

#46 Příspěvek od Bozha »

Aha, mea culpa, bylo to v Dočekalových poznámkách z neděle. Jelikož jinak čtu snad jenom Osel, Root, Vesmír a pár dalších webů, tak jsem ho doteď nezaznamenal, ale tím líp, jestli visí i jinde.

Ne že bych si tedy dělal iluze že to zázračně pomůže osvětě tuzemských uživatelů, ale jen houšť a větší kapky:D
jio

#47 Příspěvek od jio »

Tak přece jen lupa. Neumím hledat a přiznám se, že Dočekalovy poznámky pro jejich nepřehlednost dlouhodobě nečtu. :oops:
MaxKin

#48 Příspěvek od MaxKin »

Možností je mnoho :lol:

Je jen jeden spolehlivý FORMAT/C:
Lark

#49 Příspěvek od Lark »

Nejsem žádný IT, ale formátování je podle mě až to poslední, a přeinstalovávání systému a všech aplikací každé dva roky je taky s prominutím hovadina. Pro někoho kdo má jen systém s prohlížečem, případně nějaký texťák, to asi problém není, ale při počtu programů co mám v PC by mi asi hráblo, než bych to vše znova nainstaloval a nastavil do původního stavu. Spoustu let už používám na zálohování True Image od Acronic. Před instalací nových programů, nebo aktualizací, si jednoduše udělám image systémového disku, a pokud se něco pos..., nebo se mi nainstaluje nějaká veteš, jednoduše během půl hodiny vrátím kompletní instalaci do původního stavu. Na stolním PC mám už sedm let starou instalaci WinXP a pořád to běhá bez problémů. Na noťasu mám druhý rok W7 a praktikuju to naprosto stejně, bez nejmenších problémů. Image (2 až 3 zpátky) mám uložené na externím disku i na druhém disku v PC. Pokud si ale někdo nainstaluje kdejakou hovadinu, kterou objeví, nemůže se divit, že to má zaprasené, a pak se počítač plouží.
vladinek

#50 Příspěvek od vladinek »

MaxKin píše:Možností je mnoho :lol:

Je jen jeden spolehlivý FORMAT/C:

tak ještě lepší je FORMAT c: /u
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
coro

#51 Příspěvek od coro »

dd if=/dev/zero of=/dev/sdX
Lebo "format" v dose (=windowse) robí len Verify a v skutočnosti nič nemaže, všetko tam zostane okrem nejakých základných štruktúr (root adresár a tabuľka obsadených blokov)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“