Aha, mea culpa, bylo to v Dočekalových poznámkách z neděle. Jelikož jinak čtu snad jenom Osel, Root, Vesmír a pár dalších webů, tak jsem ho doteď nezaznamenal, ale tím líp, jestli visí i jinde.
Ne že bych si tedy dělal iluze že to zázračně pomůže osvětě tuzemských uživatelů, ale jen houšť a větší kapky:D
JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC
Tak přece jen lupa. Neumím hledat a přiznám se, že Dočekalovy poznámky pro jejich nepřehlednost dlouhodobě nečtu. 
Možností je mnoho
Je jen jeden spolehlivý FORMAT/C:
Nejsem žádný IT, ale formátování je podle mě až to poslední, a přeinstalovávání systému a všech aplikací každé dva roky je taky s prominutím hovadina. Pro někoho kdo má jen systém s prohlížečem, případně nějaký texťák, to asi problém není, ale při počtu programů co mám v PC by mi asi hráblo, než bych to vše znova nainstaloval a nastavil do původního stavu. Spoustu let už používám na zálohování True Image od Acronic. Před instalací nových programů, nebo aktualizací, si jednoduše udělám image systémového disku, a pokud se něco pos..., nebo se mi nainstaluje nějaká veteš, jednoduše během půl hodiny vrátím kompletní instalaci do původního stavu. Na stolním PC mám už sedm let starou instalaci WinXP a pořád to běhá bez problémů. Na noťasu mám druhý rok W7 a praktikuju to naprosto stejně, bez nejmenších problémů. Image (2 až 3 zpátky) mám uložené na externím disku i na druhém disku v PC. Pokud si ale někdo nainstaluje kdejakou hovadinu, kterou objeví, nemůže se divit, že to má zaprasené, a pak se počítač plouží.
MaxKin píše:Možností je mnoho![]()
tak ještě lepší je FORMAT c: /u
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
dd if=/dev/zero of=/dev/sdX
Lebo "format" v dose (=windowse) robí len Verify a v skutočnosti nič nemaže, všetko tam zostane okrem nejakých základných štruktúr (root adresár a tabuľka obsadených blokov)
Lebo "format" v dose (=windowse) robí len Verify a v skutočnosti nič nemaže, všetko tam zostane okrem nejakých základných štruktúr (root adresár a tabuľka obsadených blokov)