De Havilland DH.98 Mosquito
Re: Havilland DH.98 Mosquito
jo, to napájení modulu mám spínané nezávislým kanálem (homemade RC spínač), abych mohl před startem protočit motory a tak... bez zvuku modulu.
Mám odzkoušené že 2 lety s těmi LiFe bez nabíjení mezi starty dám a při třetím ke konci začíná napájení vypadávat na podpětí.
Mám odzkoušené že 2 lety s těmi LiFe bez nabíjení mezi starty dám a při třetím ke konci začíná napájení vypadávat na podpětí.
jyrry.webnode.cz
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Prostě Jirko musíš každej třetí let dotankovat, aby jsi z
vysavače udělal Sergeje
. Jen tě zlobím
mě se
to náhodou moc líbí. Výhoda fichtla je, že to mám natankovaný
rychleji
vysavače udělal Sergeje
to náhodou moc líbí. Výhoda fichtla je, že to mám natankovaný
rychleji
FilipV píše:... Výhoda fichtla je, že to mám natankovaný
rychleji
To jo, ale zase mě se během letu nemění těžiště :-)
Pohonné aku nabíjím 25 minut, za tu dobu dobiji jak přijímačové tak "akustické" baterky. Stejně dávám mezi lety kecací a koukací a čůrací pauzu...
jyrry.webnode.cz
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Jyrry> na zemi se mi to líbí, je to fakt pěkné, ale za letu mi to přijde slabé, spíš slyším elektromotory, pokud to není klam z mých repráčků
Je to slabší, přes velikost éra se tam větší repráčky nevešly než ty jeho originální (2"). Ale slyšet to je, v reálu to docela ujde i když ty elmotory tam přizvukují. Přes zimu budu dělat generálku éra tak zkusím vykoumat kam nacpat alespoň 4" repro.
jyrry.webnode.cz
napadla mě taková blbost ohledně toho zvukového modulu. Normálně se snažím, aby motory a vrtule byly vyvážené, kvůli vibracím. Díky jim se může ledacos povolit, uklepat atd. Když má nějaké éro výkonný zvukový modul a v rámci možností velké repráky, tak to musí (ten zvuk) rozvibrovat celé letadlo. U EPP to bude trochu slabší, ale u klasické konstrukce to musí klepat dost.... nebo se pletu. Předpokládám, že ty repráčky jsou uzavřené, ale i tak .....
Mě se to taky líbí, ale praktické zkušenosti nemám.
Mě se to taky líbí, ale praktické zkušenosti nemám.
Vlasta2 píše:napadla mě taková blbost ....
Ani náhodou blbost - Andrew to tam už nějakou dobu má na stránkách - http://test.mrrcsound.com/tt-25
jyrry.webnode.cz
no a jak moc to rozvibruje éro ? Když pustíš modul na plný výkon a položíš na éro ruku (třeba s odpojeným motorem) tak co. Ty to přece nemáš v EPP letadle. Má smysl se tou vibrací zabývat nebo je to zanedbatelný ?
Já mám klasické repráčky, nějaké vibrace jsem nepozoroval. Jsou namontované na stěnách motorových gondol které jsou trochu netypické - vakuované z ABS (stejně tak trup).
Ty vibrátory nevím, možná jeden na zkoušku časem objednám...
Ty vibrátory nevím, možná jeden na zkoušku časem objednám...
jyrry.webnode.cz
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že zrovna polyš, nebo jakékoli jiné kuličky vibrace bezpečně utlumí. A u konstrukčního,
nebo laminátového každý spoje zajišťuje. Já tedy určitě, už mě to vytrestalo několikrát, a dávám na
to setsakra pozor
. Elektro tolik nevibruje, ale stejně se vše nazajištěné určitě povolí.
nebo laminátového každý spoje zajišťuje. Já tedy určitě, už mě to vytrestalo několikrát, a dávám na
to setsakra pozor
Vlasta2 píše:... pro rozpětí 1600 mm asi nebude žádný motor, který by navozoval pocit reálného zvuku motoru skutečného éra ...
jyrry píše: To nebude ani pro 2600mm ....
Ani pro 3200mm (124")
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8qDnd0_YkaI[/youtube]
(něco jsem hledal a náhodou narazil na toto)
jyrry.webnode.cz
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Re: De Havilland DH.98 Mosquito
Boží zvuk 
FilipV píše:Boží zvuk ...
Víš vůbec jak to opravdu zní?
https://www.youtube.com/watch?v=jZLnOlaFGac
to nejde srovnat ani omylem...
jyrry.webnode.cz
ono to asi opravdu nejde zvukově přiblížit. Rozdíl v otáčkách je hodně velký. Napadá mě jediné, laděný výfuk do hlubších tónů. Nevím jestli to u vysokootáčkových motorů jde, ale třeba by to pomohlo. Nikdy to, ale asi nebude reál .
Co se týče modelu, tak si nedovolím nic říkat, já sám bych něco takového asi nikdy nepostavil, ale podle videa mi připadá, že je to trochu přemotorovaný .......
Co se týče modelu, tak si nedovolím nic říkat, já sám bych něco takového asi nikdy nepostavil, ale podle videa mi připadá, že je to trochu přemotorovaný .......
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že vím, jaký to má zvuk, zas tak špatný to se mnou není
A nesrovnávám s reálným letadlem...
Mě se prostě zvuk dvou jednoválců líbí, i když je to realitě dost vzdálený.
Taky mám pár elektrik a připojíš, letíš má taky něco do sebe, ale motor je prostě motor
A nesrovnávám s reálným letadlem...
Mě se prostě zvuk dvou jednoválců líbí, i když je to realitě dost vzdálený.
Taky mám pár elektrik a připojíš, letíš má taky něco do sebe, ale motor je prostě motor