Let s bezdrotovou kamerou

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
tete

Let s bezdrotovou kamerou

#1 Příspěvek od tete »

Vcera sa mi podaril prvy let s bezdrotovou kamerou na modely EasyStar Multiplex http://www.youtube.com/watch?v=Gx2oIcTYKhU kamera ma rozlisenie 420 TV riadkov a video vysielac je na 2,4GHz 10mW. Osobne som bol prijemne prekvapeny dosahom video prenosu :D pri tom videu je aj odkaz na video s lepsim rozlisenim lebo na youtube je dost slaba kvalita .V reale to je o mnoho lepsie nakolko kompresiou obrazu sa straca ostrost.

tete
hanz

#2 Příspěvek od hanz »

Krasne, to by sa mi veru tiez pacilo.Na kolko ta vyslo toto vybavenie, co hmotnost a napajanie ? Zda sa mi alebo si naozaj ovladal aj otocenie kamery ?
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
tete

#3 Příspěvek od tete »

Dakujem :) cele ma to vyslo na cca 7tis Sk. Komplet to mam hmotnost cca 100g a je to napajane z 11,1V lipol clanku 300mAh(akumulator je zvlast len pre napajanie kamery a video vysielaca). Kamera je na dvoch servach teda je mozne ovladat natacanie do stran aj hore a dole , zatial som zapojil len jedno servo (natacanie do stran) ... mam len 4 kanalovy ovladac a 3 kanale su pre lietadlo .
hanz

#4 Příspěvek od hanz »

Ak sa mozem este opytat pri tom vf vykone 10mW je asi aky odhadovany dosah, samozrejme vo vzduchu.Inak ta kvalita obrazu i prenosu je skutocne vynikajuca. Videl som uz podobne zaznamy ale casto tam boli vypadky obrazu.
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
tete

#5 Příspěvek od tete »

Moj predpoklad dosahu ktory som mal pri tomto videu je do cca 300 m a signal este nemal ziadne vypadky. Na video prijimaci som mal sice smerovu antenu so ziskom cca 10-12 dB. Predpokladam ze ked na 300 m to malo takyto obraz tak ze by sa dala s touto zostavou preklenut vzdialenost aj 600-700m mozno aj viacej . Niekde na nete som cital ze je mozne s 10mW a smerovou antenou ktora ma 14dB preklenut 1,5 km.
hanz

#6 Příspěvek od hanz »

Hm zaujimave. To si ale tu "smerovku" natacal za modelom, lebo inak sa jej smerovost neuplatni a zisk ide strmo dole nie ?
tete

#7 Příspěvek od tete »

ano snazil som sa ju smerovat na model, teda nie ja ale moj pomocnik :D , co som si ale vsimol to smerovanie nebolo nijak kriticke.
skywolf

#8 Příspěvek od skywolf »

Kdo vyrábí tuhle kameru a co je to za typ po případně kde se dá koupit? dík
hanz

#9 Příspěvek od hanz »

Asi je to dane tym ze v modeli je predpokladam vsesmerovy pahyl a pri dostatocnej citlivosti prijimaca a danej prijimacej antene to funguje.
Mimochodom pri tom spojeni na 1.5km by to asi slo ale predpokladom by boli obe anteny so ziskom tych 14dB,smerovane presne proti sebe na priamu viditelnost.Myslene skor nieco ako wifi spojenie , myslim si. :lol:
Prepac musim sa na chvilu odmlcat, ahoj Hanz.
tete

#10 Příspěvek od tete »

skywolf píše:Kdo vyrábí tuhle kameru a co je to za typ po případně kde se dá koupit? dík

Ja som ju poskladal z roznych komponentov, kamera je nejaka doskova CCD kamera s rozlisenim 420TV riadkov a video vysielac mam tento http://www.spionshop.terabit.sk/miniaturny-bezdrotovy-video-vysielac-p-36.html
tete

#11 Příspěvek od tete »

hanz píše:Asi je to dane tym ze v modeli je predpokladam vsesmerovy pahyl a pri dostatocnej citlivosti prijimaca a danej prijimacej antene to funguje.
Mimochodom pri tom spojeni na 1.5km by to asi slo ale predpokladom by boli obe anteny so ziskom tych 14dB,smerovane presne proti sebe na priamu viditelnost.Myslene skor nieco ako wifi spojenie , myslim si. :lol:
Prepac musim sa na chvilu odmlcat, ahoj Hanz.

Ano ja mam na video vysielaci vsesmerovu antenu. A co sa tyka toho spojenia na 1,5 km tak tam to bolo tiez na jednu vsesmerovu antenu a druhu smerovu. Bolo to tiez pouzite na RC modely. Cital som to tusim na nejakom fore co sa venuje tejto problematike .
nalim
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od nalim »

Povedený gratuluju. Je to složitý dát video na youtube pokud se nevyznám v angličtině ?
Easy Glider
mini Tornado
Flash EPP
tete

#13 Příspěvek od tete »

nalim píše:Povedený gratuluju. Je to složitý dát video na youtube pokud se nevyznám v angličtině ?

Dakujem :) v podstate upload na youtube nie je nijako zlozity. Ak by sa ti to nedarilo tak mi napis na mail a pokusim ta ponavigovat .
Aviatik
Kontaktovat uživatele:

Taky jsem to zkusil

#14 Příspěvek od Aviatik »

Ahoj,
take jsem zkusil podobny experiment. Vysledek podle mne neni uplne beznadejny, ale trochu vic vykonu na vysilaci (v papirech je 4mW) by neskodilo. Kameru jsem umistil na staricky akrobat pohaneny 6.5ccm MVVS. Video mozno shlednout na http://letecka.cz/video.htm
mnov

#15 Příspěvek od mnov »

Také gratuluji, je to pěkné. Já to zkoušel také s podobnou výbavou, ale výpadky signálu jsem měl dost časté. Asi to bude také použitým modelem. Trainer s 12 ccm spalovákem je přeci jen rychlejší a kolega co ho sledoval parabolou asi nestíhal :) .
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“