Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
napr. takéto niečo
http://www.g3.cz/sk/katalog/jednostrann ... aknom-8959
použiteľné budú asi aj iné, bez sklenného vlákna, podstatné je aby dobre prilnuli.
http://www.g3.cz/sk/katalog/jednostrann ... aknom-8959
použiteľné budú asi aj iné, bez sklenného vlákna, podstatné je aby dobre prilnuli.
Co se upevnění křídel týká.... Při prvním letu jsem opravdu lehce škrtl křídlem o zem (při přistání) a rozsekal jsem tu překližku, do které se montují ty dva šrouby z vrchu (mám Betu verze 3). Tápal jsem nad tím, jak zajistit křídla, ale zároveň zachovat mobilitu (možnost rozdělat řídla kdykoliv by bylo potřeba). Četl jsem o magnetech, suchých zipech atp., nakonec jsem jedno z křídel oblepil menší vrstvu el. izolační pásky, tak aby křídla šli "pod sebe" ztěžka. Dále jsem je pojistil ještě šrouby zvrchu, které jsou našroubované do mnou (po prvním pádu) opravených překližkových destičkách. Od té doby mám klid, křídla se ani nehnou a vydržela i nějaký ten Loap. Pokud budete mít zájem, můžu sem dát foto 
RTF Beta 1400
ahoj, mám dotaz ohledně motoru v betce..ten orig. motor odešel a od známého jsem dostal starší, ale nepoužívaný black magic 1500kv.. ted me ale připadá že beta létá o dost hůř..pomohla by vrtule 6x4? nebo je ten motor prostě slabý? reg. mám 30A.. díky za rady:-)
-
czpredseda
Motor má málo otáček, pro takto malou vrtuli potřebuješ 2200KV nebo tak něco kolem. Pro 1500 otáček je ideální 7x5, ale ta se tam nevejde.
Diky, no a kdybych tam dal zde doporučovaný Turnigy 2826/6, bude stačit 30A regulator při orig. vrtuli?
Bude, je to na něj akorát. Teda s vrtulí 6x4.
ahoj, mám v betě tento regulátor http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288 a potřeboval bych pomoci s nastavením brzdy přes vysílač..nevíte někdo jak na to? díky.
http://www.der-schweighofer.at/public/files/original/3355/33550.pdf
Je tam obrazok, to by ti malo stacit + translator na par slovicok, ak nespikujes nemecky
Je tam obrazok, to by ti malo stacit + translator na par slovicok, ak nespikujes nemecky
díky, asi koupím prog..kartu, přes vysílač to nedám:-D
ale neblazni, ved tam mas obrazok 
Najskor sa musis dostat do "nastavovacieho" rezimu, a potom ti regl zacne pipat. A ten obrazok na konci pdf na lavej strane ti hned zacne davat zmysel
But to bude pip, pip, alebo pip a za tym kratke ticho.. atd atd.. Brzda je hned prva, takze to nastavis hned a hotovo. Ak by si chcel napr. nastavovat smer otacania, ktory je az 8. v poradi, musel by si pockat, kym sa tam regl prepipa k tomu nastaveniu...
Jo a do programovacieho modu sa dostanes tak (ak som to spravne pocopil
) tak plyn das na max, zapnes regl, po 2 sekindach ti regl zapipa, pockas este dalsich 6 sekund. A potom uz zacne regl prechadzat jednotlivymi nastaveniami.
Najskor sa musis dostat do "nastavovacieho" rezimu, a potom ti regl zacne pipat. A ten obrazok na konci pdf na lavej strane ti hned zacne davat zmysel
But to bude pip, pip, alebo pip a za tym kratke ticho.. atd atd.. Brzda je hned prva, takze to nastavis hned a hotovo. Ak by si chcel napr. nastavovat smer otacania, ktory je az 8. v poradi, musel by si pockat, kym sa tam regl prepipa k tomu nastaveniu...
Jo a do programovacieho modu sa dostanes tak (ak som to spravne pocopil
Ahoj, Beta pro Phoenix v5 pod Win7. Kam mám prosím umístit ten .pxv soubor? V adresáři Variants mám jen prázdný podadresář waterCrafts, jinak vůbec nic.
Díky.
Díky.
Ahojte.
Mám Betu 1400 asi 3-4 roky. Bola kúpená ako set s vysielačkou kadet 4. Ide mi o toto :
Na vysielačke bola na začiatku plyn. páčka na pravej strane. Takto mi to nevyhovovalo, tak som vymenil presne všetky potenciometre tak aby som mal plyn na ľavej strane. Ale po zapnutí vysielačky a prímača už nič nefunguje. Po zapnutí pípa motor, prímač bliká, na vysielačke svieti zelená a červená.
Nemá niekto skúsenosti? Prípadne keby sa na to niekto z Prahy 5-6 (prípadne západ), mohol pozrieť?
Ďakujem za rady.
Mám Betu 1400 asi 3-4 roky. Bola kúpená ako set s vysielačkou kadet 4. Ide mi o toto :
Na vysielačke bola na začiatku plyn. páčka na pravej strane. Takto mi to nevyhovovalo, tak som vymenil presne všetky potenciometre tak aby som mal plyn na ľavej strane. Ale po zapnutí vysielačky a prímača už nič nefunguje. Po zapnutí pípa motor, prímač bliká, na vysielačke svieti zelená a červená.
Nemá niekto skúsenosti? Prípadne keby sa na to niekto z Prahy 5-6 (prípadne západ), mohol pozrieť?
Ďakujem za rady.
JoZeff-píše "tak som vymenil presne všetky potenciometre tak aby som mal plyn na ľavej strane" to si ich ako fyzický premiestnil? Neviem ako to maju robené setove vysielače, ale programovatelne tam to ide priradit programom a len brzdu prehodit manualne, prípadne že sa konektorí poprehadzujú.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Přesně tak, v Cadetu stačí přehodit pružiny a aretaci plynu, ostatní zůstane.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
To ma teda nenapadlo, že bude stačiť prehodiť pružiny.
Ano, fyzicky som vymenil potenciometre z pravej strany na ľavú a naopak. Tam si nemyslím, že bude problém, teraz ma skor zaujíma, prečo sa mi vysielačka nespojí s prímačom. Ale pokiaľ si pamatám, tak vysielačka svieti tak ako pred zásahom a prímač neustále bliká a motor pípa. Proste nemám žiadnu odozvu na servách :-/
može byť v ťahu prímač. Mám kúpiť nový?
Ano, fyzicky som vymenil potenciometre z pravej strany na ľavú a naopak. Tam si nemyslím, že bude problém, teraz ma skor zaujíma, prečo sa mi vysielačka nespojí s prímačom. Ale pokiaľ si pamatám, tak vysielačka svieti tak ako pred zásahom a prímač neustále bliká a motor pípa. Proste nemám žiadnu odozvu na servách :-/
može byť v ťahu prímač. Mám kúpiť nový?