Ipad air

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zbyněk.norny

Ipad air

#1 Příspěvek od zbyněk.norny »

Ahoj, nenašla by se tu dobrá duše, která by mi poradila s pár dotazy ohledně Ipadu konkrétně asi Airu. Jde mi o GPS, a ještě nějaké maličkosti.

Děkuji moc.
zbyněk.norny

Re: Ipad air

#2 Příspěvek od zbyněk.norny »

-----------------------------------
Naposledy upravil(a) zbyněk.norny dne úte 10.03.2015 20:30, celkem upraveno 1 x.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kuba78 »

a jaka je konkretni otazka teda? srovnani air a air2 je zde http://tablety.megaduel.cz/porovnani-ap ... ad-air.htm
gps je vestavena pouze ve verzi s cellular. tu sice muzes teoreticky provozovat bez SIMky a tedy bez datoveho pripojeni, ale navic pokud mas pripojeni k netu, tak a-gps vyrazne zrychli najezd a zpresni na zacatku polohu pro zamereni. Pokud ti jde o cenu, kup ten s nejmensi kapacitou.
zbyněk.norny

#4 Příspěvek od zbyněk.norny »

Takže pokud to nebude typ cellular, tak jsem bez GPS.
2952

#5 Příspěvek od 2952 »

A proč chceš kupovat ipad...já ho mám a už bych tu chybu neudělal :-)))
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kuba78 »

no doufam ze se to nezvrhne v apple flame war. ja mam ipady dva a nevidim to jako chybu.. mam doma krome apple veci i android telefon takze snad muzu srovnavat.
2952

#7 Příspěvek od 2952 »

Já také...a už mlčím :-) Mám ipad s retinou displejem...celular, gps chodí OK, SIM v ipadu ale nemám...
Navigaci mám Air Nav Pro, ale chtěl bych Sky Demon...jenže ta cena!....
Silniční navigaci Be-on-road....
Paměti je vždycky málo...mám 32G
zbyněk.norny

#8 Příspěvek od zbyněk.norny »

Jak říkám, ipad chci především kvůli leteckým mapát ČR.
Troll

#9 Příspěvek od Troll »

Pokud potřebuješ leteckou navigaci pro ČR, tak nejlepší co existuje, je tohle http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=3732&kategorie=3 . Ale dělá se to jenom pro Android. Je to uděláno pro VFR létání a nic dokonalejšího jsem neviděl. A protože se létáním živím, vyzkoušel jsem toho dost. Pokud nepotřebuješ ipad protože ipad, tak si pořiď nějaký obyčejný tablet s Androidem a za pár stovek kup tento program. Budeš mít dokonalou leteckou navigaci za pár kaček. Autor programu je neobyčejně vstřícný a už v něm udělal mnoho úprav dle požadavků různých uživatelů, mimo jiné, i nás. Obsahuje to naprosto vše, co je pro létání VFR potřebné. A ty vlastní sestupy na uživatelem zvolený bod je přímo lahůdka, funguje to úžasně a v případě potřeby se s tím dá sednout i v mlze třeba na zahrádku. Tím samozřejmě nikoho nenabádám, aby to dělal. Nicméně jsem to já i kolegové mnohokráte vyzkoušeli. Vím, že tenhle příspěvek vypadá jako reklama od Horsta Fuchse, ale je to skutečně super.
tomashr

#10 Příspěvek od tomashr »

Mimochodem pokud by se tazatel na základě rady Trolla rozhodl pro Android, tak vřele doporučuji Google Nexus. Je to slušně udělané, ale hlavně je z Android tabletů výrazně nejstabilnější - fakt čistý Android bez nějakých "sraček" od výrobců. Po nějakou dobu jsem Nexus 7 užíval (než jsem ho rozmlátil, moje chyba) a i když jsem zaměřen primárně na Apple, tak k Nexusu jsem získal postoj relativního respektu - docela slušné řešení.
Troll

#11 Příspěvek od Troll »

S tím souhlasím, právě s doporučovaným programem používám Nexus 7 k mé naprosté spokojenosti.
zbyněk.norny

#12 Příspěvek od zbyněk.norny »

Chlapi a hlavně Trolle díky moc, vůbec nejsem Applman a fakt mi je jedno, jaký tablet koupím a ještě když ušetřím a vím, že to bude stejný a nebo ještě lepší mapa než na Ipadu, tak budu šťastný :)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kuba78 »

No kdyz uz se to tak rozjelo.. Sice roky pouzivam apple veci, ale ten nexus sem mel na testovani taky - jak telefon tAk tablet - a rozhodne neni spatny a pokud bych mel volit android tablet, tak nexus nebo yoga. Rozhodne je to levnejsi reseni nez ipad.
Quis custodiet ipsos custodes?
Jardátor

#14 Příspěvek od Jardátor »

Toš tak kurňa chlapci,aji u nás na Moravě už funguje ta GPS,a jak valíme nad ránem z vinného sklípka,toš sa nám to třeba bude občas hodit-a po našem sa ta zkratka překládá-Gde Proboha Su? :?
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kuba78 »

tak "Gde Proboha Su" je samozrejme validni otazka, ocitne-li se clovek (lepe receno procitne-li clovek) nekde ve skarpe uprostred vinic, lec i v takove situaci je mozne vytahnout zarizeni disponujici lokalizatorem - domnivam se, ze i na Morave funguje GPS, lec mnohe nepresnosti v interpretaci jejich vystupu zpusobuje ruseni mezi usima, pripadne systemova chyba mezi sedadlem a displejem..
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“