FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
vlasto

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#31 Příspěvek od vlasto »

Ahoj, tusim po poslenej aktualizacii mi nejde minute call na timer2.
Mal som to na jednom modeli, ale ani ked vytvorim uplne novy tak to nefunguje, jednoducho mlci ako ryba. Mohol by to niekto testnut? Mam taranis B.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RCStudio »

Jo nekdo to myslim reportoval a resi se to
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Wasa

#33 Příspěvek od Wasa »

janekx píše:Primo v tech servech das krivku treba K1 podrziz na ni enter zvolis idealne 5bodovou a hodnoty
1 -100 -50
2 -50 -50
3 0 0
4 50 50
5 100 100

Áno zrobil som podobne (4b) a funguje..

Ale aj tak dávam podnet do budúcna, tie 4 hodnoty v Limitoch by boli lepšie... :-)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od RCStudio »

Tak neni problem to probrat s vyvojari opentx
Jan Janekx Urbanek
Wasa

#35 Příspěvek od Wasa »

janekx píše:Tak neni problem to probrat s vyvojari opentx

A práve som objednal ďalšiu... :-)
PM
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od RCStudio »

Uz se na tom pracuje, diky :) , vyslechl jsem pozadavky zakazniku a zajistil dobirku na slovensko...
Jan Janekx Urbanek
mab
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od mab »

Wasa píše:

Ale aj tak dávam podnet do budúcna, tie 4 hodnoty v Limitoch by boli lepšie... :-)

K čemu to vlastně je? V limitech si nastavím konce dráhy serva a pak pohodlně vyřeším co bude servo dělat v rámci těchto limitů. Ať už křivkami nebo i jinak. Proč bych měl do limitů cpát další nicneříkající čísla?
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Wasa

#38 Příspěvek od Wasa »

mab píše:
K čemu to vlastně je? V limitech si nastavím konce dráhy serva a pak pohodlně vyřeším co bude servo dělat v rámci těchto limitů. Ať už křivkami nebo i jinak. Proč bych měl do limitů cpát další nicneříkající čísla?

... Nie nadarmo to všetci (GR, FTB, Jeti? atd.....) majú oba parametre. Naozaj je to prínosné, ver mi.. :-) Bez toho nastaviť éro samozrejme ide, ale potom sú parametre pri zalietavaní a hlavne ladení oveľa blbšie, lebo napr. ak neskôr potrebujem posunúť Limit na klapke dole trebárs o 20%, následne sa mi nechtiac rozoserie celé nastavenie let. režimov prakticky vo všetkých mixoch. Lebo sa mi zmení aj krivka serva nie len limit. Môžem začať od začiatku (mesiace roboty :-)) (napr mix krídelok do klapiek dole, mix výškovky do klapiek, zakrivenie odtokovky a to všetko pre jednotlivé let režimy (F3F, F3B, FXJ...)... a pod.
mab
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mab »

Pořád tomu nerozumím.

V limitech prostě nastavím ať se servo nesnaží jít elektronicky za mechanické limity. A samozřejmě mechanicky jej usadím co nejlépe.

No a pak už mě limity nezajímají, jen hlídají dorazy a ještě tam můžu servo reverzovat.
Tebou zmiňovaná výškovka, nastavím si rozsah i střed v každém letovém režimu jak chci. A mix výškovky do brzd musím křivkou.Aspoň u F(3/5)J na začátku brždění potřebuju nakopnout výrazněji a pak už jen pozvolna aby byl sestup při jakékoliv intenzitě pod stejným úhlem. Třeba u F3K Thowt to není potřeba tak výrazné.
No a tento mix mám přes definovanou vícebodovou křivku. A nějak netuším proč bych chodil do limitů (to není ironie, jen to prostě nechápu).
Wasa

#40 Příspěvek od Wasa »

mab píše:Pořád tomu nerozumím.

V limitech prostě nastavím ať se servo nesnaží jít elektronicky za mechanické limity. A samozřejmě mechanicky jej usadím co nejlépe.

No a pak už mě limity nezajímají, jen hlídají dorazy a ještě tam můžu servo reverzovat.
Tebou zmiňovaná výškovka, nastavím si rozsah i střed v každém letovém režimu jak chci. A mix výškovky do brzd musím křivkou.Aspoň u F(3/5)J na začátku brždění potřebuju nakopnout výrazněji a pak už jen pozvolna aby byl sestup při jakékoliv intenzitě pod stejným úhlem. Třeba u F3K Thowt to není potřeba tak výrazné.
No a tento mix mám přes definovanou vícebodovou křivku. A nějak netuším proč bych chodil do limitů (to není ironie, jen to prostě nechápu).

Alebo máš vyladené éro k dokonalosti, po rokoch vylepšovania a raz zistíš, že by si predsa potreboval niekedy väčšiu max. výchylku výškovky pre extrémne situácie - o 20%. A máš tam teraz limity trebárs 70% a 70%. Tak posunieš ten hore na 90%, ajhľa a potom máš komplet rozladené všetko, lebo výškovka je základ let. režimov a niektorých mixov do všeličoho (potiahnutie výškovky o 2mm teraz bude inak vplývať na ostatné a naopak ostatné na výškovku, lebo zmenou Limitu sa zmenil aj skon krivky serva. na GR/FTB atď. zmením limit, krivku (sklon) nechám a zmením krivku knipla výškovky (krivka, alebo expo) tak aby pre cca prvú polku dráhy bola rovnaká reakcia výškovky na knipel a celé nastavenie (v mm kormidiel navzájom cez všetky mixy a let režimy sa mi nezmení) a finito, vyladený model ostane....
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RCStudio »

Je pravdou ze pokud dam krivku do mixeru dostanu stejny vysledek ale pak v tom kanalu nemuzu dat expo nebot tam mam krivku kterou mam treba pro vice kanalu stejnou. Takze je resenim to dat do serv a pak si v mixeru hrat s cim chci.
Jan Janekx Urbanek
mab
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od mab »

Wasa píše:
Alebo máš vyladené éro k dokonalosti, po rokoch vylepšovania a raz zistíš, že by si predsa potreboval niekedy väčšiu max. výchylku výškovky pre extrémne situácie - o 20%. A máš tam teraz limity trebárs 70% a 70%. Tak posunieš ten hore na 90%, ajhľa a potom máš komplet rozladené všetko, lebo výškovka je základ let. režimov a niektorých mixov do všeličoho

Jakože vyměníš servo nebo páky? Hmm musím si to večer zkusit projít a představit.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od lubo1 »

Wasa píše:

Nechcem prudit....
Limit je limit a to, že Hitec a podľa všetkého aj GR nevie ako to má fungovať, neznamená, že to treba zku..viť aj na taranise, kde to funguje tak ako má.....
čiže servo nejde za nastavenú hodnotu, ani keď ho pekne poprosíš..... na to je táto funkcia vymyslená..... Ak by to takto nefungovalo - potom by som ani Taranisa nekupoval.......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Wasa

#44 Příspěvek od Wasa »

lubo1 píše:Nechcem prudit....
Limit je limit a to, že Hitec a podľa všetkého aj GR nevie ako to má fungovať, neznamená, že to treba zku..viť aj na taranise, kde to funguje tak ako má.....
čiže servo nejde za nastavenú hodnotu, ani keď ho pekne poprosíš..... na to je táto funkcia vymyslená..... Ak by to takto nefungovalo - potom by som ani Taranisa nekupoval.......

To ani nikto nechce a ani nikde limit nič iné nerobí,... nepochopil si... Práve LIMIT má robiť len a len limit.... :-)
erik357

#45 Příspěvek od erik357 »

Ohladne mrznutia LCD. Robilo to pri firmware 2.0.13 a rovnako to robi aj pri 2.0.15. Firmware 2.0.14 som presvihol a nemozem ho najst. Mohol by mi niekto prosim povedat co presne stiahnut, urobit, a ako, aby som to odstranil? Nejako jednoducho. Dal som si pracu a precital vlakno no k odstraneniu toho problemu mi to nejako nepomohlo. Dakujem
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“