Autoelektrikář

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Autoelektrikář

#31 Příspěvek od Lark »

Pak platí to co jsem psal. Ještě by mohly být vysypané desky, ale to je míň pravděpodobné. Ať tak, nebo tak, ta baterka je v pr....
luma

#32 Příspěvek od luma »

pepin píše:

Možná by stálo za zkoušku při nastartovaném motoru zkusit tu baterku odpojit :oops:[/quote]

To nikdy nedělej, odnese to alternátor.
radevica

#33 Příspěvek od radevica »

Tak před mnoha lety jsem jezdil Mitsubishi, bylo docela letité...až jednou - popisované příznaky byly velice podobné, až to skončilo tak, že jsem doputoval k "auto-elektro-fachmanovi". Ten se prý zapotil, ale nakonec našel kabel (dnes už nevím jaký), který se jednoduše třel o karoserii až prošoupal svou izolaci a za ty roky také vyleštil lak...no a dotýkal se, nebo nedotýkal...Takže na projevování závady mělo vliv i brzdění, akcelerace, sklon, atd... Když to našel, obnovil izolaci a bylo vše OK jako dřív. Tak dávám to jako námět k zamyšlení - z první ruky :-)
A asi dost podstatné je to, že k "fachmanovi" jsem vyrazil až po té, co jsem jednou konečně nenastartoval, zato barevná hudba na palubce běžela jak pominutá...
Lark

#34 Příspěvek od Lark »

Jenže jemu spadlo napětí na baterce při startování na 1,7V. Při takovém zkratu už by hořely kabely.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od František Koudelka »

Podle toho mereni to vypada na vnitrni zkrat baterky, rosypany desky, problem za jizdy problikavani kontrolek, mohla zpusobit baterie, mohlo tam dojit k vnitrnimu zkratu a tim padem prudky pokles napeti, dej tam novou, pak zkontroluj dobijeni

za chodu motoru baterku nikdy neodpojuj

jinak ty problemy s ukostrenim co byly popsany drive jsou taky pravdive, ale dle toho mereni, pokles na 1.7V pri startu mereni je to jasne baterka KO
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

Po výměně baterky se to zdá zatím OK, i ty otáčky už padají dolu plynule s uvolněným plynem, né jak ten den, kdy mi to odpoledne kleklo, když jsem si už ráno všimnul, že mi nějak podivně zustávají viset a auto si je podle vlastní uvahy přidává--zřejmě podle zatížení alternátoru jak už začala zlobit nejspíš ta baterka .
pepin

#37 Příspěvek od pepin »

tak zdroj problému asi definitivně detekován----

bez řemenu to fakt dobijet nemuže :lol: dneska ulít--respektive začala svítit kontrolka dobijení, tak jsem hledal znovu proč a zjistil, že ulít jeden řemen.

v Elitu ho měli zaplat buh skladem, tak ho tam jdu nasadit.

naštěstí mi to kleklo zase pár metru od baráku, tak jsem zvládnul dojet jen na autobaterku.
Lark

#38 Příspěvek od Lark »

To si děláš kozy? Tak to se teda povedlo. :lol: :lol: :lol:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Dejfak »

Řemen většinou neulítne jen tak.
Pokud jsi ho tedy občas vyměnil.
Koukni na volnoběžku alternátoru, koukni jestli nejsou přidřené vodící kladky a vše co se točí.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Lark

#40 Příspěvek od Lark »

Na alternátoru je nějaká volnoběžka? To slyším poprvé. Ale můžou být sjeté kladky, včetně napínací, nebo jejich ložiska. Po výměně zkontroluj, jestli řemen neběží ke straně a neodírá se z boku.
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od kasssy »

Lark píše:Na alternátoru je nějaká volnoběžka? To slyším poprvé. Ale můžou být sjeté kladky, včetně napínací, nebo jejich ložiska. Po výměně zkontroluj, jestli řemen neběží ke straně a neodírá se z boku.

ano nektery auta ji maji. Uz jsem zazil,kdyz se rozleti. byl to docela rachot:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

TAK HOTOVO, ale byl to teda boj, páč nebylo vubec možné se dostat k povolení jistícího šroubu napínáku vnějšího řemenu---jako napínák je tady vodní pumpa, jediný, jak ten řemen šel uvolnit bylo povolit komplet celou vodní pumpu, pterá pak držela už pouze na spodním nedostupnym šroubu nosného plocháče, ale trochu se uvolnila a vnější řemen už šel sundat, takže provlíknout vnitřní k alternátoru a pak zjistit, že u altiku, který slouží jako napínák pro ten ruplý řemen sice jde povolit napínák i jistící šroub, ale altíkem stejně nejde za boha hnout, páč drží ještě na pantech spodního závěsu, nakonec ale zvítězila hrubá síla--podařilo se mi ten altík odtlačit heverem, no ale pakárna teda neskutečná.

2015-02-17 13.45.45.jpg

2015-02-17 13.45.56.jpg

2015-02-17 13.46.20.jpg
Lark

#43 Příspěvek od Lark »

Jo, tyhle práce jsou většinou pro cvičený žížaly. Dneska je ten motorovej prostor většinou pěkně napěchovanej, takže se nikam nevejdeš rukou. :D Hlavně že se zadařilo.
pepin

#44 Příspěvek od pepin »

Lark píše: :D Hlavně že se zadařilo.

než mě ale napadlo zkusit ten altík odtlačit heverem, tak jsem to viděl hodně bledě :lol:
Lark

#45 Příspěvek od Lark »

No on by ten pant alternátoru měl jít snad taky povolit, a pak by ho mělo jít snáz vyklonit. Heverem je to docela drsný. Taky by mohlo něco rupnout. :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“