DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
Ahoj zdejší borci,
dlouhá léta fotím a natáčím ale chtělo to také něco ze vzduchu. Proto jsem si pořídil P320 vision+ V3, ale ještě jsem s ním neletěl, protože se na volnoběh divně chová. Jeden motor na předním ramenu vynechává a červené ledky na tom ramenu taky zhasínají. Z letu mám obavy, přestože po přidání plynu se to zdá v pořádku. Nasadil jsem vrtule, Phantoma přidržel a přidal plyn, taky v pořádku, zřetelně táhnul, ale stejně mám strach vzlétnout.
Je to na reklamaci?
dlouhá léta fotím a natáčím ale chtělo to také něco ze vzduchu. Proto jsem si pořídil P320 vision+ V3, ale ještě jsem s ním neletěl, protože se na volnoběh divně chová. Jeden motor na předním ramenu vynechává a červené ledky na tom ramenu taky zhasínají. Z letu mám obavy, přestože po přidání plynu se to zdá v pořádku. Nasadil jsem vrtule, Phantoma přidržel a přidal plyn, taky v pořádku, zřetelně táhnul, ale stejně mám strach vzlétnout.
Je to na reklamaci?
REKLAMOVAT, a čím dřív tím líp, je tam vakl kontakt spadlo by to.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
DJIvison píše:
REKLAMOVAT, a čím dřív tím líp, je tam vakl kontakt spadlo by to.
Jo, jasně, v záruce to otvírat nebudu. Štve mě, že to skoro dva měsíce leží doma. Když jsem to z Alzy donesl, tak jsem to zběžně prohlédl, aktualizoval software, nastartoval a běželo to normálně. Potom jsem byl až do teď mimo, no a když to teď nastartuju, tak tohle. No co, půjde to zpět.
Nic ve zlém,ale dobře ti tak;takové věci se nakupují u odborníků,kde poradí a stroj odzkoušejí (Řešátko,Pelikán) a ne u Alzy apod. 
raging píše:Nic ve zlém,ale dobře ti tak;takové věci se nakupují u odborníků,kde poradí a stroj odzkoušejí (Řešátko,Pelikán) a ne u Alzy apod.
Až na to, že Alza to bere seřízené a vyzkoušené od Pelikána.
- gardenroute
Jseš naivníjirne píše:Až na to, že Alza to bere seřízené a vyzkoušené od Pelikána.
Takové věci se (zvláště jde-li o laiky) nenakupují v Tescu nebo Alze, a ty bohužel netušíš, co to znamená kupovat takovou věc u odborníků, ale hlavně, že jsi ušetřil pár stovek...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Jseš naivníPelikan je distributor, a Alza jeho dealer (další z mnoha), neexistuje důvod, proč by něco od nich mělo jít "seřízené a vyzkoušené" (a co to vlastně dle Tebe znamená). Evidentně si pleteš sofistikované RC letadlo se sekačkou na trávu nebo vysavačem, víceméně souhlas s @raging.
Takové věci se (zvláště jde-li o laiky) nenakupují v Tescu nebo Alze, a ty bohužel netušíš, co to znamená kupovat takovou věc u odborníků, ale hlavně, že jsi ušetřil pár stovek...
Pánové, já se s váma nehodlám hádat, kde je lepší nakupovat. Neušetřil jsem ani korunu, je to za stejnou cenu jako u Pelikána, nebo kdekoliv jinde.
V Alze jsem koupil proto, že ji mám za rohem a tudíž není problém s reklamací. Ten studeňák, nebo jiná závada se může projevit i kdyby to odborník stokrát prohlédl.
Jinak jsem vděčný za každou dobrou radu
Tak se potom pochlub,jak jsi dopadl s reklamací,ať se zjistí přístup různých dealerů a distributora ke "kvalitnímu" výrobku.Osobně mne servisní technik pana P. nakrknul.Neřešil problém,jen odůvodňoval,proč to neuznat.
Úplně nový rám Phantoma2,20min po montáži motorů,nebyl vůbec ve vzduchu!
Já ztratil "jen" čtrnáct stovek,někdo může i třicet litrů a pokud se mu zřícený rozpadající se Phantom do něčeho šikovně trefí,i víc.
Úplně nový rám Phantoma2,20min po montáži motorů,nebyl vůbec ve vzduchu!
Já ztratil "jen" čtrnáct stovek,někdo může i třicet litrů a pokud se mu zřícený rozpadající se Phantom do něčeho šikovně trefí,i víc.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
hadrák: Dám vědět, ono to nějaký ten týden potrvá.
Když je to úplně nový rám a není to od vibrací, tak co příliš utažené šroubky? Jaké jsou asi utahovací momenty pro tenhle plast?
Když je to úplně nový rám a není to od vibrací, tak co příliš utažené šroubky? Jaké jsou asi utahovací momenty pro tenhle plast?
- gardenroute
Je to tak, pretazene sroubky motoroveho lože. Psalo se tady o tom již před časem... První trupy měly plast haklivy i na prilisne vibrace, nyní se ti již tak asi neprojevuje.
Ano psalo se tady o tom před časem,ale v tom smyslu,že jsem si na to dával extrémně pozor,po demontáži prvního Phantoma(vůbec první po roce,jen pro přehození popraskaného trupu za nový,ale dvojku-návod od guru 3Dtisku pro Phantomy?).Pochybuji,že má většina lidí co lezou do Phantoma momentoý klíč na imbus 2 a znají pak kolik utahovat.A servisní technik dovozce Phantomů do československa tohle nezmínil,teda pokud přílišné utažení specifikoval,jako trup mechanicky poškozen(asi si prohlédl sedla pod hlavami šroubků).A vy na dálku se domníváte(jirne),nebo to poznáte s určitostí na sto%(gardenroute).
P.S.mne by za takhle specifikovanou závadu s požadavkem opravy v práci pěkně hnali.
P.S.mne by za takhle specifikovanou závadu s požadavkem opravy v práci pěkně hnali.
Naposledy upravil(a) hadrák dne pon 09.02.2015 14:02, celkem upraveno 1 x.
hadrák: No ano, je to to první, co mě napadlo. Ta otázka na utahovací moment ale nebyla narážka na Tebe. Opravdu by mě zajímalo, jak moc se to dá utáhnou, aniž by ten plast prasknul. Já v tomto konkrétním případě a vůbec s Phantomy nemám žádné zkušenosti, ale obecně se šroubky s plastem moc nesnášejí.
Můžeme spekulovat, proč výrobce nenavrhl ten výlisek tak, aby se tam vešly šroubky s větší hlavičkou, nebo pod ní dát podložku, určitě by to sneslo silnější dotažení.
Jinak asi zbývá dotahovat to s citem a pokud šroubky mají tendenci se vibracemi uvolňovat, tak je pojistit barvou, nebo nějakým speciálním prostředkem.
No, alespoň vidím, co mě čeká
Můžeme spekulovat, proč výrobce nenavrhl ten výlisek tak, aby se tam vešly šroubky s větší hlavičkou, nebo pod ní dát podložku, určitě by to sneslo silnější dotažení.
Jinak asi zbývá dotahovat to s citem a pokud šroubky mají tendenci se vibracemi uvolňovat, tak je pojistit barvou, nebo nějakým speciálním prostředkem.
No, alespoň vidím, co mě čeká
Rok,jsem byl v blažené nevědomosti,až teď se to na mne valí a proto tě chci ihned upozornit,žádné lepidlo!Někdo ti doporučí ať si to vyhledáš,já tě radši ihned varuji začerstva!!!Phantom1/2 a modifikace.
Loctite 243:např.Tento produkt se běžně nedoporučuje pro použití na plastech (zvláště ne na termoplastech, kde může vlivem napětí dojít k praskání). Uživatelům se doporučuje, aby si ověřili vhodnost použití produktu na takové materiály
Já si to ověřil,a radši bílý plast zahodil
Loctite 243:např.Tento produkt se běžně nedoporučuje pro použití na plastech (zvláště ne na termoplastech, kde může vlivem napětí dojít k praskání). Uživatelům se doporučuje, aby si ověřili vhodnost použití produktu na takové materiály
Já si to ověřil,a radši bílý plast zahodil
- gardenroute
To praskání mělo obecně 2 původy, vibrace na letadle (nevyvážené vrtule či motory), nebo právě ty přetažené šroubky motorů. Myslím, že se k tomu tehdy vyjadřovalo i DJI, ty prasklinky jsou vidět na mnohých Phantomech, většina uživatelů o tom ani neví.hadrák píše:Ano psalo se tady o tom před časem...A vy na dálku se domníváte(jirne),nebo to poznáte s určitostí na sto%(gardenroute)....
Samozřejmě nelze přesně určit důvod u Tebe, ale něco z toho to asi bylo... Nemyslím, že by ten modrý Loctite byl příčinou popraskání ramen, ale samozřejmě se s ním musí na plasty opatrně. DJI samo má něco modrého na origo šroubcích pro Phantoma, ale bude to asi něco "přátelského" s tím plastem...