Gimbal pro hexacopteru
Re: Gimbal pro hexacopteru
jj právě.. ete sehnat nekoho poblíž co má cnc aby mi řízl díly (až budu dělat hexu) a je to fajne
ja nwm asi bych do 3axis nešel
to už chce druheho co by si hrál jen s kamerou a druhej by letěl..
na foto to neci nesu fotograf ale video mě bavííí 
Homer.Simpson píše:ananas píše:njn ale ta S800 v plne polni jak je vyjde na 170.000 tož eště aby to nemělo takové vychytávkyne to sem přehnal.. jenom 152.000
Presne o to ide...Pritom tie suciastky maju mozno hodnotu 50k CZK...Ale kedze DJI takmer nema konkurenciu, mozu pytat co sa im zachce...
Alex planuje aj 3-osi controller...Takze by mal byt takyto gimbal dostupnejsi uz coskoro...
Helo...
No Zenmuse je preto taky drahy ze jeden motor ktory tam puzivaju stoji cca 600e su to custom robene motory znamou svajciarskou firmou. Cize ziadna cajna.
No jednoduse.. Na motorech se slusne nahrabli za 600 € to musi byt vecne i ty loziska musi byt keramicke
a zaruka dozivotni predpokladam 
Jakou desku by jste mi doporučili na gimbal poháněnej 360° servama? dík
ananas píše:No jednoduse.. Na motorech se slusne nahrabli za 600 € to musi byt vecne i ty loziska musi byt keramickea zaruka dozivotni predpokladam
Ty motory mají v sobě oproti běžným převinutým stříďákům hallovi senzory. Je to nutný pokud chceš mít 3osý gimbal, v určitých výchylkách je nutná zpětná vazba do systému v jaké poloze motory přesně jsou. Nebude jednoduché dosáhnout vlastností Zenmuse s obyčejnýma motorama. Cena je vysoká, ale kvalita taky.
Myslim ze Z15, pouziva 2-fazove "4pin" motory od MAXON ...
Obdivujem ludi, ktori to dokazu vymysliet a este aj vyrobit. Tiez som nadcencom novych hitech vymozenosti, ale toto, uz je namna silna kava.
Mam pocit, ze keby u nas v SR spojilo zopar hlav dohromady, tak dokazeme vyrobit nieco podobne ...
Obdivujem ludi, ktori to dokazu vymysliet a este aj vyrobit. Tiez som nadcencom novych hitech vymozenosti, ale toto, uz je namna silna kava.
Mam pocit, ze keby u nas v SR spojilo zopar hlav dohromady, tak dokazeme vyrobit nieco podobne ...
martinre píše:Ty motory mají v sobě oproti běžným převinutým stříďákům hallovi senzory. Je to nutný pokud chceš mít 3osý gimbal, v určitých výchylkách je nutná zpětná vazba do systému v jaké poloze motory přesně jsou. Nebude jednoduché dosáhnout vlastností Zenmuse s obyčejnýma motorama. Cena je vysoká, ale kvalita taky.
Akorát že sensory nejsou žádná velká věda zdůvodňující cenu - v automodelech se užívají běžně a zvládnou to i číňani za pár šupů, viz třeba http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16019 .
Asi to bude opravdu jen nastřelení ceny na mnohonásobek umožněné asi tím, že to zatím není pro gimbaly v běžné nabídce. Jsem se ale ochoten vsadit, že pokud by se motory s hall jevily pro gimbaly jako opravdu velká výhoda, tak se velmi brzy vyrojí levné klony, stejně jako se to už dávnou stalo u těch motorů pro RC auta.
Trochu jiné kafe by mohlo být, kdyby v tom byly motory řešené výrazněji odlišně, jak zmiňuje třeba slavius, to by cenu vysvětlit mohlo reálněji.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Je to prostě momentálně moderní a existují tací, kteří takové částky za to jsou ochotni utratit s pocitem že mají špičku v této oblasti, takže je cena taková jaká je. Je to vidět i v oblasti lowend brushless gimbalů, vyrojilo se toho tolik že ceny jsou tlačeny dolů a to je dobře.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Ten bude v baliku hahaha .. 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AjakxpLBWDI[/youtube]
POUZIVEJTE phpBB tag [youtube][youtube]
Díky Admin
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AjakxpLBWDI[/youtube]
POUZIVEJTE phpBB tag [youtube][youtube]
Díky Admin
- tomas.polak
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Chtěl bych se s vámi poradit nad výběrem gimbalu pro foťák cca 500g, váha gimbalu by měla být také okolo půl kila.. máte nějaké typy?
mám hexu Y, rám vlastní výroby.
Díky T.
Chtěl bych se s vámi poradit nad výběrem gimbalu pro foťák cca 500g, váha gimbalu by měla být také okolo půl kila.. máte nějaké typy?
mám hexu Y, rám vlastní výroby.
Díky T.
- tomas.polak
- Kontaktovat uživatele:
-
Kamikaze591
Mám zkušenost s tím druhým, ale ve verzi 3 osé. 500 gramů nemá, má 700(3osy). Je hodně malý, takže s umístěním dodatečné elektroniky to není vždy lehké. Kvalita videa z tohoto gimbalu odpovídá ceně.