Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů
- JosefSvejk
Re: Autorské video z Vašich multikoptér - multirotorů
Třeba bych se mohl toho kameramana zeptat
. Kdyžtak napiš do SZ.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Konečně vysvitlo na horách slunce a dalo se vzletět a se udělat zajímavé záběry....
Zima hrozná -11°C takže prsty ztuhlé a občas je to znát na plynulosti záběru. Poprvé jsem lítal s FPV brýlemi Skyzone a docela mě překvapilo o kolik více toho vidím na detailech záběru oproti monitoru byť s obrovským stínítkem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UxPIfHsssF4[/youtube]
Zima hrozná -11°C takže prsty ztuhlé a občas je to znát na plynulosti záběru. Poprvé jsem lítal s FPV brýlemi Skyzone a docela mě překvapilo o kolik více toho vidím na detailech záběru oproti monitoru byť s obrovským stínítkem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UxPIfHsssF4[/youtube]
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Tome, moc pěkný, ale že se ti v té kose (-11°C !) chce lítat....
To já raději teploučko
Pořád si pamatuji, jak to tam máme prochozené za x škol v přírodě, lyžáků a letních táborů, nějakou dobu jsem tam ani nemohl...
Pořád si pamatuji, jak to tam máme prochozené za x škol v přírodě, lyžáků a letních táborů, nějakou dobu jsem tam ani nemohl...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ale že se ti v té kose (-11°C !) chce lítat....![]()
no já zimu mám raději než léto tak mi to nevadí, jen prsty jsou trochu méně citlivé v rukavicích a občas se nedaří děla plynulé otočky...
Bohužel dnes již tu máme nevhodné počasí na filmování - zase nízkou oblačnost se sněžením takže lítat se nebude
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Všechny zdravím !
Tak já také přidávám můj první kousek, budu rád za každou konstruktivní kritiku.
Zatím se učím, jak létat tak něco vyplodit.
Záběry jsou z SJCAM4000.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lPhzcmF4cC8[/youtube]
Tak já také přidávám můj první kousek, budu rád za každou konstruktivní kritiku.
Zatím se učím, jak létat tak něco vyplodit.
Záběry jsou z SJCAM4000.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lPhzcmF4cC8[/youtube]
DJI Phantom Main Frame Shell Cover + P330CB-H3-2D + E300 + Naza M Lite=>V2 + Taranis Plus +H3-3D
Vítej do klubu "létajících stativů" (a nenech si zkazit nadšení kritikou - (koho radši nebudu uvádět aby mě zas nevymázli) žádný učený z nebe nespadl).
- pokud nechceš provádět důkazní dokumentaci - vypnul bych ze záběru datumovku.
- záběry se snaž dotahovat (nevracej se)
- objekt nech klidně vyjet mimo kantnu a snaž se aby byl pohyb plynulý
- rozhledna je na tréning super - zkoušej různé lety kolem
- zkus udržet plynulé stoupání a potom natočení gimbalu (až budeš nahoře) směrem dolů
- oblet kolem věže se současným otáčením koptery abys udržel věž v centru záběru
(nemusíš se bát, budeš dostatečně vysoko aby jsi vrazil do stromů)
- při švenku (kolem dokola) nepospíchej. Nech diváky si prohlídnout krajinu
to do začátku stačí, držím palce
- pokud nechceš provádět důkazní dokumentaci - vypnul bych ze záběru datumovku.
- záběry se snaž dotahovat (nevracej se)
- objekt nech klidně vyjet mimo kantnu a snaž se aby byl pohyb plynulý
- rozhledna je na tréning super - zkoušej různé lety kolem
- zkus udržet plynulé stoupání a potom natočení gimbalu (až budeš nahoře) směrem dolů
- oblet kolem věže se současným otáčením koptery abys udržel věž v centru záběru
(nemusíš se bát, budeš dostatečně vysoko aby jsi vrazil do stromů)
- při švenku (kolem dokola) nepospíchej. Nech diváky si prohlídnout krajinu
to do začátku stačí, držím palce
Mám tu pár nepovedených a zkušebních záběrů.
Nechtěl jsem to ani zveřejňovat, ale nějak jsem měl nudu a tak jsem to dal za sebe. Tak trochu léta do zimního počasí.
Jsou tam některé vyhlídky ze Suchdola, tak to spíš ocení ti co to znají.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jzyjcawZuo4[/youtube]
Nechtěl jsem to ani zveřejňovat, ale nějak jsem měl nudu a tak jsem to dal za sebe. Tak trochu léta do zimního počasí.
Jsou tam některé vyhlídky ze Suchdola, tak to spíš ocení ti co to znají.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jzyjcawZuo4[/youtube]
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Příjemný svěží. Nejvíc mě bavily ty odpichy do prázdna a na začátku ten kombajn. Ten byl odvážný. Jo a Džbán mám taky rád. Jednou jsem tam točil na 3D jednoho profesora co sjel tu hráz na jednokolce 
Ten kombajn
Takhle to právě být nemělo, to nebyla odvaha ale boj
Tu výpusť jsem taky nezabral jak by to mělo být...
Uvidíme, toto léto to zkusím znovu a lépe.
Trochu extrémní podmínky, pořád mě tam hlodal červíček že kdyby se něco pokazilo, tak je totální konec.
Takhle to právě být nemělo, to nebyla odvaha ale boj
Tu výpusť jsem taky nezabral jak by to mělo být...
Uvidíme, toto léto to zkusím znovu a lépe.
Trochu extrémní podmínky, pořád mě tam hlodal červíček že kdyby se něco pokazilo, tak je totální konec.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Když jsi koukal do té výpustě, tak mně to sevřelo za tebe
. Tam spadnout by nebylo dobré. Jinak dobrý.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné. Má to dynamiku. Zbytek se časem doladí .. 
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Dag2B3 píše:Vítej do klubu "létajících stativů" ................to do začátku stačí, držím palce
Dík za podporu
Zatím se učím ovládat ptáka a zjišťuji že každé zaváhání je na videu vidět.
Datum byl záměr, ale upustím od toho, vždy se to dá "dodělat".
Díky.
DJI Phantom Main Frame Shell Cover + P330CB-H3-2D + E300 + Naza M Lite=>V2 + Taranis Plus +H3-3D
- gardenroute
Ostrovy Koh Rang and Koh Chang Islands, Thajsko
Tak jsem Hadraku nejakou dobu uvazoval, zda-li se k tomu mam vůbec nejak vyjadřovat, beru kazdou kritiku, jen bych byl rad, aby jsi stejne kriticky byl vseobecne, je celkem divne, ze jsi se tak otrel zrovna o mehadrák píše:...jsou záběry jen z koptéry(ale tady to je o koptérách,tak mi to nevadí),když se tam ukáže v záběru pán s mýdlovou krabicí v rukou a se spešl slunečními brýlemi,pak stín koptéry s nepřirozeně se otáčejícími vrtulema(taky ten stín vždy udělá neplechu -rozmáznuté a světlejší okolí) a uvedení hudby na konci,možná autor chtěl říci,proč nám má běhat mráz po zádech.Černobyl je hezčí,tam mi běhal mráz po zádech i bez Vangelise.
Jinak moc dík za odvedenou práci,víceméně je se hodně co učit(i když s podstatně menším budgetem).
Ano, jsou to (svete div se) zabery z koptery, neboť o to v tomto vlakne celkem jde (pro jistotu si procti zakladaci příspěvek tohoto vlakna), ze tam nekde je k zahlednuti pilot s Tx a "spešl slunečními brýlemi", jsou to zabery k tomu patrici, nemam s tim problém, to same se zaberem stinu Ptaaka, to je vylozene umyslne, me se zaber libi, a vhodne to doplnuje ostatní zabery, je to celkem takova autorska licence. A to uvedeni hudby na konci ? No jak jiz psal Dag (nez to zmizelo), je to primarne male projeveni slusnosti k autorovi (mam to ve svých klipech takřka VZDY), a vyjiti vstric komukoliv, koho by zajímalo o co jde, je to standard. A behani mrazu po zadech ? Asi jsi vedle, chtěl jsem naopak, aby se každý z toho poradne ohral, bylo tam celkem teplo
Mam spoustu jinych leteckych videoklipu, které jsou kombinovany se zabery i s jinych kamer (rad to tak delam), staci mrknout do mého zdejsiho blogu ci YT kanalu (http://www.youtube.com/MrGardenRoute), i pro toto Thajsko to později chystam, toto bylo takove hodne rychle reseni pro ty, které to zajímalo jen z letecke perspektivy.
Mimochodem jsem to trochu remasteroval, ale ne ve strihu ci vyberu zaberu. Stejne tam jedna fakticka chybka zustala, ale co naplat
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 10.02.2015 15:07, celkem upraveno 1 x.
Je tu mnoho zajímavých videí, občas by bylo zajímavé i k videu přidat v jakém rozlišení se točilo. Člověk si pak může udělat představu jaké rozlišení je vhodné na určité záběry.
- gardenroute
Celkem zajímavá připomínka, určitě může být taková informace pro řadu lidí hodnotná, přidal jsem takové základní info i ke svému poslednímu remasterovanému videu (viz výše).kraro píše:Je tu mnoho zajímavých videí, občas by bylo zajímavé i k videu přidat v jakém rozlišení se točilo. Člověk si pak může udělat představu jaké rozlišení je vhodné na určité záběry.
Ačkoliv další debata o těchto technických věcech asi patří do Jak na letecké video - vše kolem jeho zpracování