Flop II - Flídr

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Flop II - Flídr

#61 Příspěvek od Doktor »

PetaF píše:Jinak to klouže až moc pěkně... :-)

Tak tohle musim "bohužel" potvrdit i u II. Člověk si nalítne na kraj dráhy o "půl" metru vejš a hned je problém. Málokdy se mi stane že sednu napoprvé. Nejhorší je že plocha končí lesíkem. Takže je vcelku málo času na rozhodnutí zda se vejdu či si nálet na přistání zopakuju!
Z Flopa by šlo udělat asi dva v jednom. Nasadit na to křídlo cca 1,8m, tak je z toho akrobatickej větroň! :)
PetaF

#62 Příspěvek od PetaF »

Zkus to... :-)
Jsem zvědavej na výsledek!
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od michal.valis »

Sice už je to asi pasé, ale měl jsem Flop II s křídly z jedničky, které by měla být stejná. S úhlem seřízení jsem nic dělat nemusel. Výškovka byla vytrimována přibližně v nule, při svislém letu šel krásně kolmo do země a ve vodorovném letu se muselo malinko tahat jak to prý bývá u akrobatů zvykem. Při letu na zádech se tlačilo o malinko víc než se tahalo při normálním letu. Prostě létal tak jak má. Těžiště bylo za doporučenou ryskou, ale už přesně nevím kolik.
Jediné v čem se musel hodně řídit byl nožák, tam neskutečně uhýbal za podvozkem a musel se letět na plný plyn. Jinak to je super letadlo i když samozřejmě proti velkým akrobatům je trochu divočejší a když člověk počítá s tím jak neskutečně klouže tak přistávání není problém.
Nakonec jsem to se slzou v oku prodal, protože jsem chtěl něco většího a potřeboval jsem peníze. Teď by měl brázdit nebe v Bratislavě :)
Pár informací mám tady http://rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=5002
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Pucmeloud »

Koupil jsem ARF set FLOP XL na bazaru...první dojem po otevření krabice byl víc než dobrý! Precizně zpracované díly, lamináty mistrovské dílo (jak to jen ten pan Flídr dělá...), vše sedělo.
Zvolil jsem pohon AXi 2826/12, 4-článek 3000mAh,serva 2,5kg HexTronik, RC vybavení G-HoTT.
Za týden byl hotový, další týden zálet. Těžiště dle návodu, letovka ccca 1900g.
Lítá krásně, přesně, umí pomalu i rychle. krásně drží stopu.
Při brždění vrtulí (stažený plyn) má tendenci vyplavávat. Snadná pomoc: mix výškovky do plynu: při staženém plynu se výškovka potlačí cca 2 mm.
Tak už aby se umoudřilo počasí mohl jsem si polétat. :D
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od twingosek »

Ahoj kluci, nemáte někdo manuál pro FLOPa? Éro se mi moc líbí i v dnešní době a tak jsem sehnal zcela nové nepostavené, ale není manuál :- (.. helpnete někdo prosím? Určitě se mi bude hodit, ať to celé neladím zbytečně. Děkuji moc JARDA
Extra260 35%, Vertigo 2m, The Beast 2m, GeeBee 2m, Imperium by J.Špatný, Jeti Duplex DS-14
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od michal.valis »

twingosek píše:Ahoj kluci, nemáte někdo manuál pro FLOPa? Éro se mi moc líbí i v dnešní době a tak jsem sehnal zcela nové nepostavené, ale není manuál :- (.. helpnete někdo prosím? Určitě se mi bude hodit, ať to celé neladím zbytečně. Děkuji moc JARDA

Ahoj,
manuál není ani potřeba. Jestli si to správně pamatuju, tak značka na těžiště je na trupu. Pokud není zalepená přepážka, tak trup byl zařízlej tak, že už bylo dáno vyosení motoru tím řezem, stačilo zalepit přepážku aby lícovala (nebo byla o cca 2mm rovnoměrně zapuštěná za hranu trupu).
Pokud potřebuješ nějaké info, tak se ptej, na něco málo si ještě vzpomenu.

Kdyby si náhodou měl vysílačku Turnigy 9x, tak můžu poskytnout nastavení.
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od twingosek »

Mám Orange T-six :-)
Jinak vše mi je celkem jasný, jen kam přesně cca vlepit panel pro serva, kvůli vyvážení ať to pak nehoním na baterce.
Trup je slepený v kus, i lože OK. Blbá fotka by i bodla trupu zevnitř :-)

Značku jsem nenašel na trupu, ale celé forum je tím propsané, tedy trefit ho nebude asi problém. :- )))
Tohle je taková ta správná nostalgie a je to hezký.
Velké Ď. JARDA
Extra260 35%, Vertigo 2m, The Beast 2m, GeeBee 2m, Imperium by J.Špatný, Jeti Duplex DS-14
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od michal.valis »

twingosek píše:Mám Orange T-six :-)
Jinak vše mi je celkem jasný, jen kam přesně cca vlepit panel pro serva, kvůli vyvážení ať to pak nehoním na baterce.
Trup je slepený v kus, i lože OK. Blbá fotka by i bodla trupu zevnitř :-)

Značku jsem nenašel na trupu, ale celé forum je tím propsané, tedy trefit ho nebude asi problém. :- )))
Tohle je taková ta správná nostalgie a je to hezký.
Velké Ď. JARDA

Tak jsem prošel všechny fotky co mi zbyly a vnitřek bohužel nikde vyfocený nemám. Akorát si pamatuju, že ve dvojkovém Flopu jsem měl směrovku na lankách (teda byl to takovej tkanej rybářskej vlasec) abych minimalizoval vůle a servo bylo někde u konce kořene křídla. Servo výškovky bylo výškově odsazené aby to vyšlo.
Jestli máš trup z Flop 1, tak je problém s těžištěm, musí se dovažovat, protože má krátký čumák, tak tam to chce všechno dávat dozadu. Trup z Flop2 je prodloužen v přední části a je vyšší, takže lépe drží v nožáku.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Doktor »

>twingosek
Je to ale dvojka!
Snímek.jpg

Snímek 025.jpg

Snímek 026.jpg

Snímek 030.jpg
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Doktor »

Snímek 027.jpg

Snímek 028.jpg

Snímek 029.jpg

Snímek 020.jpg
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od twingosek »

Kluci všem moc děkuji!!! Nečekal jsem takový rychlý feedback. Ď Jarda!
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od twingosek »

Ještě jednou dík a tady je můj FLOP :-) polepy mám na plotru, trošku změním lehce font. Je to pěkné éro -) čeká nás jen zálet. Uvidíme jak bude rychlé s RAY3536 a 45A regem.
Přílohy
10426561_1060259237323722_2942738778689511491_n.jpg
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od michal.valis »

twingosek píše:Ještě jednou dík a tady je můj FLOP :-) polepy mám na plotru, trošku změním lehce font. Je to pěkné éro -) čeká nás jen zálet. Uvidíme jak bude rychlé s RAY3536 a 45A regem.

Jsem zvědavej jak to poletí a těším se na info. Zdá se mi, že na aktrobačku nebude mít ten motor dostatečný přebytek výkonu. Ale třeba se pletu.
Jak vyšlo těžište?
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od twingosek »

No já jsem zvědav víc :-) mám lyže na akrobata co lítám. Tak když nebude líp, přehodím sem na zálet. Volné motory mám 3, vybral jsem tento pro první let test :-) Mám tu ještě nový RAY C3542 ( momentálně hozeného na trenéra, co ještě neletěl ) a pak Hacker 400W s 45A vrazil jsem ho do SPACEWALKERA. ( musím toho letos zalítat nějak moc ) Přeházet motor je hned, mám v tom éru čisto.. těžiště mám cca 98mm ( na trupu značka nebyla ), ale jak jsi říkal dovažoval jsem ho. Ta 3536 je lehčí. Moc se na něho těším, je vážně hezký a co hlavně není okoukaný.
Přílohy
14293_1060259037323742_3468365918546590223_n.jpg
twingosek
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od twingosek »

přidávám... poslední foto než půjde do vzduchu.
Přílohy
10830488_1060761720606807_1010774871146525958_o.jpg
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“