CHci začít s elektro
-
pavel koutný
CHci začít s elektro
Kdysi jsem postavil nějaké modely na gumu,i maketu ZERO 1/20 .Dnes jsem našel staré plánky JAK 3 a
SPITFIRE XIV a chtěl bych některé to éro postavit. zjistil jsem že to jde i na elektromotorek a tak bych to chtěl zkusit,ale nevím o elektro vůbec nic.Může mi někdo poradit ... (motor...vrtule...zdroj a tak dál) Předem děkuji za radu...(modelář důchdce nebo důchodce modelář ..?)
SPITFIRE XIV a chtěl bych některé to éro postavit. zjistil jsem že to jde i na elektromotorek a tak bych to chtěl zkusit,ale nevím o elektro vůbec nic.Může mi někdo poradit ... (motor...vrtule...zdroj a tak dál) Předem děkuji za radu...(modelář důchdce nebo důchodce modelář ..?)
Re: CHci začít s elektro
musíš napsat rozpětí a hmotnost od toho se odvodí motor,regulátor,baterie atd.
dále budeš potřebovat nabiječku,serva a předpokladám že i rc soupravu když jsi
dělal gumáky
dále budeš potřebovat nabiječku,serva a předpokladám že i rc soupravu když jsi
dělal gumáky
DX6i,Messerschmit BF-109,Parabolic-Robbe,Capriol-Scorpio,
Micron,Etalon-LSmodel,BuggyRanger-Reely
Micron,Etalon-LSmodel,BuggyRanger-Reely
To jsem kdysi stavěl taky. Jako volňáska na elektriku si to neumím představit a jako RC je to malý na začátek. Vše pidi a ... nevím. Nešel bych do toho. Škoda času a námahy na to, že i když to zvládneš ukočírovat, budeš bzučet jen kolem hlavy. Dál to ani neuvidíš. Kdysi jsem viděl v RC Revue něco podobnýho. Z popisu vyplynulo, že s tím letěl jen brzo ráno za bezvětří. Možná bych to časem pohledal.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
-
hashpi
- Kontaktovat uživatele:
A nechceš si postavit, nějaké éro podle plánku Zd. Rašky? Ten vydal několik WW2 polomaket a v měřítku, které jsou schopné pěkného letu. Jejich konstrukce vychází převážně z gumáků a sifoňáků, které nakreslil v dřívějších dobách a nyní jsou i ve verzi elektro. Převážně na Speed 400, ale to lze nahradit dnes už daleko výkonějšími a lehčími střídavými motory.
Jinak bych doporučil model aspoň kolem 1metru rozpětí, kvůli viditelnosti a taky jeho stabilitě vůči počasí.
M 1:20 je na RC málo jedině někde v hale. Spíš M 1:12 a výš.
A nebo by sis musel plán gumáka zvětšit, ale pak by tě čekalo nesčetno změn, které by jsi musel konstrukčně vyřešit pro pevnost a RC. V podstatě by jsi musel nakreslit nový plán. To by však stálo spoustu času a veškeré úsilí by taky mohlo špatně skončit. Pokud nemáš dost zkušeností tak bych se do zvětšování plánků gumáků moc nepouštěl a použil osvědčené a odzkoušené plánky.
Jinak bych doporučil model aspoň kolem 1metru rozpětí, kvůli viditelnosti a taky jeho stabilitě vůči počasí.
M 1:20 je na RC málo jedině někde v hale. Spíš M 1:12 a výš.
A nebo by sis musel plán gumáka zvětšit, ale pak by tě čekalo nesčetno změn, které by jsi musel konstrukčně vyřešit pro pevnost a RC. V podstatě by jsi musel nakreslit nový plán. To by však stálo spoustu času a veškeré úsilí by taky mohlo špatně skončit. Pokud nemáš dost zkušeností tak bych se do zvětšování plánků gumáků moc nepouštěl a použil osvědčené a odzkoušené plánky.
Navíc zase chybí mnoho údajů. Co vlastně přesně chceš? Stavět asi umíš, ale jestli lítat. Pokud ne, je WWII na začátek náročná. Navíc si doplň bydliště. Najde se někdo z okolí.
- maliborec2302
Musíš napsat velikost toho tvého éra
, od toho se to odvodí, ale jinak myslím že to je dobrý nápad si postavit letadlo, ale předpokládej cenu tak okolo 3 000 za motůrek, baterku, nabíječku, servo, řídící jednotku a vysílač s příjmačem (snad jsem na nic nezapomněl
).
RC team www.hobbyracepelhrimov.unas.cz
maliborec2302 píše:Musíš napsat velikost toho tvého éra, od toho se to odvodí, ale jinak myslím že to je dobrý nápad si postavit letadlo, ale předpokládej cenu tak okolo 3 000 za motůrek, baterku, nabíječku, servo, řídící jednotku a vysílač s příjmačem (snad jsem na nic nezapomněl
).
To přitlač. To je tak na motor, regl, baterku a serva.
...nějak se nám vytratil zakladatel
- maliborec2302
No kdyby se hledali nejlevnější díly z číny tak by to šlo. MOžná by to bylo 3 500
Možná. Ale pořád vaříme ,, z vody ", když neznáme žádný údaje.
- maliborec2302
To jo no a majitel tu neni a asi nebude.
-
pavel koutný
Pardon,byl jsem trochu nepřítomen. Plánky od pana Rašky, to by mohlo být ono , kdyby byl přímo elektro.Tím by byly dány i veškeré parametry modelu. Model na CO2 jsem kdysi také měl a dokonce létal. Dále je mi jasné ,že pokud by to mělo být RC ,tak bych musel začít něčím jako BETA ,
neb RC jsem ještě vůbec nedělal.Jo a bydlím v Suchdole u Prostějova
PS kde seženu kontakt na ty plánky ?
neb RC jsem ještě vůbec nedělal.Jo a bydlím v Suchdole u Prostějova
PS kde seženu kontakt na ty plánky ?
-
hashpi
- Kontaktovat uživatele:
co se týče plánků tak třeba: http://rcrevue.cz/
http://www.rcmodely.cz/e-shop/Objednavka_planku/
http://obchod.modelmagazin.cz/stavebni-plany/
V elektronické podobě :http://www.outerzone.co.uk/browse_plans/index.asp
Jelikož si ještě nelítal s RC tak doporučuji něco hodného ve verzi omotorizovaného větroně a nebo hornoplošník. S pevnější konstrukcí a nebo jednoduchý tzv. "otloukánek", aby snesl občasné chyby pilota
Z plánků si vyber co by se ti hodilo a pak dej vědět.
Na naučení s RC je skvělý pc simulátor. Já ho mám propojený se svou vysílačkou MX 16 a simulátor jsem si stáhnul z netu zdarma. RealFlight a nebo docela dobrý je taky ClearView
PS: Než začneš s RC tak se připrav na nemalé výdaje, řádově několika 1000 Kč
http://www.rcmodely.cz/e-shop/Objednavka_planku/
http://obchod.modelmagazin.cz/stavebni-plany/
V elektronické podobě :http://www.outerzone.co.uk/browse_plans/index.asp
Jelikož si ještě nelítal s RC tak doporučuji něco hodného ve verzi omotorizovaného větroně a nebo hornoplošník. S pevnější konstrukcí a nebo jednoduchý tzv. "otloukánek", aby snesl občasné chyby pilota
Na naučení s RC je skvělý pc simulátor. Já ho mám propojený se svou vysílačkou MX 16 a simulátor jsem si stáhnul z netu zdarma. RealFlight a nebo docela dobrý je taky ClearView
PS: Než začneš s RC tak se připrav na nemalé výdaje, řádově několika 1000 Kč
-
pavel koutný
Díky za typy,prolezu to všechno a uvidím co z toho vyleze.Dám vědět. K tomu RC našel jsem -
easy trainer 800 mm.Rád bych věděl Tvůj názor. Je to vhodné pro nepolíbeného RC ?
DÍK za odpovědˇ
easy trainer 800 mm.Rád bych věděl Tvůj názor. Je to vhodné pro nepolíbeného RC ?
DÍK za odpovědˇ
- JosefSvejk
pavel koutný píše:Díky za typy,prolezu to všechno a uvidím co z toho vyleze.Dám vědět. K tomu RC našel jsem -
DÍK za odpovědˇ
Jestli do toho můžu kecat, tak 800 mm je pro úplného začátečníka dost málo.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.