ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Ad 2 - ja si myslim ze se to vyplati
Ad 3 - ano, kompas i gps jsou volitelne. Pujdou ti jen rezimy ktere to nepouzivaji
Ad 3 - ano, kompas i gps jsou volitelne. Pujdou ti jen rezimy ktere to nepouzivaji
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Mohu potvrdit APM 2.8 má kompas a vypíná se pouze přehozením jumperu, který je přiložen k desce.
kupoval jsem tuto.
Co se týče GPSky, tak co jsem prozatím četl, tak všechny příspěvky v podstatě křičí, ano osmičková řada za to stojí (za měsíc už stejně nebudeš řešit, že jsi mohl mít coptéru o 30 dolarů levnější).
Bez kompasu i GPS létat můžeš a to nejen v manuálu, ale i ve stabilizačních módech, úplný výpis najdeš zde dole na stránce je roztříděno, na které módy je GPS potřeba a na které nikoli. Myslím ale, že je špatně zařazen Drift mód, který funguje i bez GPS, mohu vyzkoušet pokud chceš.
kupoval jsem tuto.
Co se týče GPSky, tak co jsem prozatím četl, tak všechny příspěvky v podstatě křičí, ano osmičková řada za to stojí (za měsíc už stejně nebudeš řešit, že jsi mohl mít coptéru o 30 dolarů levnější).
Bez kompasu i GPS létat můžeš a to nejen v manuálu, ale i ve stabilizačních módech, úplný výpis najdeš zde dole na stránce je roztříděno, na které módy je GPS potřeba a na které nikoli. Myslím ale, že je špatně zařazen Drift mód, který funguje i bez GPS, mohu vyzkoušet pokud chceš.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Myslím že drift bez gps nepůjde.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
OK, vdaka moc za odpovede.
To j.s: Banggood poznam, na ebay su za +/- podobnu cenu vratane dopravy.
Pojdem do APM 2.8, ked sa najdu nejake korunky aj do osmickovej GPSky.
Uz som rozbil vselico, kopteru este nie
To j.s: Banggood poznam, na ebay su za +/- podobnu cenu vratane dopravy.
Pojdem do APM 2.8, ked sa najdu nejake korunky aj do osmickovej GPSky.
Uz som rozbil vselico, kopteru este nie
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
zdravím nedávno som si zadovážil APM 2.6ku s GPS ublox NEO 6M všetko by malo byť nastvené správne išiel som podla niekoľkých návodov koptéra mi lieta v Stabilize mode normaálne ale keď som skúšal RTL tak sa vybrala pokaždé na úplne iný smer zistil som že je tam nastavenie RTL_ALT tak som ho stiahol z pôvodných 15m na 3m ale aj tak sa vždy vybrala svojím smerom a nie ku mne. to isté robila aj keď som dal Loiter jednoducho sa rozlete preč. KDe by mohla byť chyba? Oskúšal som ešte althold to fungovalo asi tak ako má (nemám to sčím porovnať)
zarušený kompas, pokud máš ještě FW 3.1 zkus compassmot.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
hneď som tam mal fw3.2 v MP som skúšal nejakú kalibráciu voši motorom ale netuším či som to robil dobre vždy mi dalo že fail či som dal prlný výkon motorov alebo nie. moťno som tam ale niečo robil zle. včera vnoci som tam prehral fw3.2.1
Kompas mas dobre skalibrovany ? Popr. posli foto koptery ako to mas vsetko rozlozene.
No ja dúfam že je dobre sklaibriovaný vždy bol výsledok tej hodnoty takmer rovanký. foto teraz nemám ale keď budem doma môžem spraviť inak je to klasicky F450 rám, apm a frsky na hornej platni pravy predny roh gps+compas na stožiari, zadná strana anteny frsky do praveho stupňa. Baterka zatial odspodu
Bacha to rtl alt je v jaké výšce se má copter vrabec. Aby ti to někam nenapálil.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Maher787 píše:No ja dúfam že je dobre sklaibriovaný vždy bol výsledok tej hodnoty takmer rovanký. foto teraz nemám ale keď budem doma môžem spraviť inak je to klasicky F450 rám, apm a frsky na hornej platni pravy predny roh gps+compas na stožiari, zadná strana anteny frsky do praveho stupňa. Baterka zatial odspodu
Este si pre istotu skontroluj, ci sa ti v MP spravne zobrazuju svetove strany. Ja by som skusil aj na zemi pomaly pridavat plyn a sledovat, co robi kompas alebo si vonku cez telemetriu odsledovat ci kompas ukazuje tam, kam ma.
jamesgsf - moja chyba som si poriadne nepreložil a pozeral na obrazok čo k tomu bol a nprijde mi že by na ňom menil výšku skôr smer.
skiner - to ma tiež napadlo vonku som ju mal napojenú na tablet a točil som s ňou a mneila orientáciu tej ikony quadra podla šipky aj na správny smer (len tam je ikona na + quad a nie x, ale nastevenu mam X) jedine tie farebne čiari sa mi zdali že sa točia ako sa im chce.
skiner - to ma tiež napadlo vonku som ju mal napojenú na tablet a točil som s ňou a mneila orientáciu tej ikony quadra podla šipky aj na správny smer (len tam je ikona na + quad a nie x, ale nastevenu mam X) jedine tie farebne čiari sa mi zdali že sa točia ako sa im chce.
Ikonu koptery na mape si nevsimaj, smer otocenia urcuje cervena ciara
klamal by som keby som povedal že tá červená smerovala správnym smerom nepamätám si to presne ale mal som ju chvýľu prekrytú s čiernou keď som to pozeral. Doma to poriadne skontrolujem
Ahoj, mám jiný problém. Mužů točit jaký směr chci a koptera reaguje na povely z mého pohledu stejně. Jako kdyby byl pompas uzamčen. Nevíte kde je zrada v nastavení? 
Lisam210 atom dx7i a pár letadel