Celeron píše:Ale jedna věc by mě stejně zajímala. Dají se někde koupit takový ty plechový "čínky" na spojování článků? Měl jsem 3 ks z odešlý baterky a dělalo se s nima úplně suprově. Jo, mají takový prolisy s otvory na lepší pájení na čepičky a dýnka.
To Lark: Z kterýho? Zeloňouři už dávno nejsou a asi 25 let se používá alobal s pár drátkama. Sítě se RG58 taky nedrátujou, na topný kabely se venkovní punčošky taky nedávaj. Občas vidím něco uhlíkovýho... Jirka
Koax třeba RG-213 má pořád slušnou fusekli. Teď už nemám přehled, ale myslím, že koaxy s punčochou se ješte sehnat dají. Jen to nejsou ty běžné spotřebáky.
Nevíte prosím někdo, co je to za hmotu co se dává na pocínované spoje? Například Dji to používá na cín co je kabel-regulátor. Nebo se s tím zajištují myslím kondenzátory. Izoluje to, není to vodivé, chrání to proti oxidaci. Trochu na bázi silikonu? Černá nebo bílá barva.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
dnes jsem potřeboval letovat pouze jeden servo kablík a páč mám pouze lídlovskou pájecí stanici, kde to nažhavení není opravdu otázkou chvilky, vzpoměl jsem si, že mi nedávno jeden známý zmínil, že občas používá na obyčejnou pistolku na decentnější pájení zásuvkový otočný regulátor,páč ho mám, tak jsem zkusil a na takové to prasácké jemnější pájení to je opravdu použitelný a decentnější, než to drtit opravdu pistolkou rovnou připojenou na 220v.
Pánové prosím o radu jelikož jsem opravdu idiot a zničil jsem si pero na ERS-50 nevíte kde by se dalo sehnat googl sem již použil a jsou vyprodané napá vás nějaká alternativa asi by mělo být stejné těleso žejo jen sem se nikde nedočetl odpor nebo něco podobného tak jsem se nikam moc nedostal poradíte někdo? Klidně pište sz
Za pero do ERS-50 se nedá použít jen tak nějaký odpor, protože má sdruženou funkci topení (odpor) a měření teploty (termočlánek). Ve většině pájecích per jsou tyto komponenty oddělené.