Multiwii - zkušenosti, dotazy
MinimOSD a Multiwii
Nenarazil nekdo na FW do Minimu ktry by se konfiguroval ArduCAM cfg ?
Vsude narazim na KV mod a nejak se me nezamlouva to stelovani pomoci vysilace.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Re: MinimOSD a Multiwii
Amper píše:Nenarazil nekdo na FW do Minimu ktry by se konfiguroval ArduCAM cfg ?
Pro Multiwii a jeho 32bit klony (Baseflight, Cleanflight) je dnes asi nejlepší fw pro MinimOSD toto:
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=4865
Ale to asi znáš.
Multiwii Pro Failsafe
Zdravim, mam tu problem s funkciou Failsafe. Mal som to zadefinovane cez arduino a nastavene vsetko tak aby to islo len som to neodskusal a zrovna mi koptera stratila signal a namiesto pristatia padla. Zistil som ze moj failsafe mod vobec nefunguje len stiahne hodnoty na minimum. V com je problem? Dosku mam Multiwii Pro a pouzivam V2.3 no skusal som to aj na 2.2 a to iste. Pripadne da sa nastavit failsafe RTH na tejto doske? nikde som to totizto nenasiel... vopred diky
Re: Multiwii Pro Failsafe
V config.h musíš nastavit toto:
define FAILSAFE_THROTTLE (MINTHROTTLE + 200) // (*) Throttle level used for landing - may be relative to MINTHROTTLE - as in this case
Jde to nastavit i přes Wingui. No a samozřejmě vyzkoušet v ruce. Je to ale dost problém, otáčky motorů jsou závislé i na napětí baterky. Při nabité ti to nepůjde dolů a při vybité to bude padat moc rychle. Lepší je se na to vykašlat a udělat si failsafe jako RTH.
define FAILSAFE_THROTTLE (MINTHROTTLE + 200) // (*) Throttle level used for landing - may be relative to MINTHROTTLE - as in this case
Jde to nastavit i přes Wingui. No a samozřejmě vyzkoušet v ruce. Je to ale dost problém, otáčky motorů jsou závislé i na napětí baterky. Při nabité ti to nepůjde dolů a při vybité to bude padat moc rychle. Lepší je se na to vykašlat a udělat si failsafe jako RTH.
Re: Multiwii Pro Failsafe
OK2BUH píše:V config.h musíš nastavit toto:
trosku citaj vsetko takto mam nastavene dokonca som throttle nastavil az na 1600 a nic nereagovalo proste funkcia sa neaktivuje a neviem preco. a ako som pisal ze vobec netusim ako spravit failsafe ako RTH...
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
A ten řádek failsafe v config.h je povolený (odkomentovaný)? Failsafe se aktivuje absencí pulzů na kterémkoliv hlavním kanálu roll, pitch, yaw, throttle. Pokud chceš RTH failsafe tak toto zakaž a zapínej si RTH některým AUX kanálem. To ovšem musí umět přijímač aby při výpadku signálu aktivoval AUX. Pokud to neumí (třeba T9X) tak dokoupit krabičku microfailsafe. Samotné Multiwii neumí failsafe RTH, musel by se přepsat kód. To se mi nechtělo tak jsem to vyřešil tou kostičkou. Funguje to dobře.
OK2BUH píše:Samotné Multiwii neumí failsafe RTH, musel by se přepsat kód. To se mi nechtělo tak jsem to vyřešil tou kostičkou. Funguje to dobře.
A toto jsi zkoušel i s kodem od Nadriana, kde je autolanding a failsafe RTH? Vyzkoušet jsem měl možnost jen autolanding, jelikož jsem lítal na Tx9, která nepodporavala FS.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Já vím, že verze od Nadriana to uměla. Jenomže dnes už jsme dál a MW2.3NAVb7 nebo prerelease 2.4 už to zase neumí. Takže pokud nemá přijímač failsafe na AUX, tak je nejjednodušší řešení ta kostička microfailsafe.
Mam dotaz - mel by jste nekdo zajem o moznost posilat telemetrii (vybrane polozky) z multiwii (MSP protokol) na Jetiboxy ?
Mam kod pro APM ale ted stavim 250tku s CleanFlightem a asi si budu delat i verzi ctouci MSP. Tak by me zajimalo zda je zajem nebo si to mam splivnout jen pro sebe.
Kod bude opensource, hardware je Arduino Mini 328/5V/16Mhz + jeden odpor a kabliky tj. cena hardware je do 100kc a pajeni neni slozite.
Mam kod pro APM ale ted stavim 250tku s CleanFlightem a asi si budu delat i verzi ctouci MSP. Tak by me zajimalo zda je zajem nebo si to mam splivnout jen pro sebe.
Kod bude opensource, hardware je Arduino Mini 328/5V/16Mhz + jeden odpor a kabliky tj. cena hardware je do 100kc a pajeni neni slozite.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zapatrej, nekde jsem uz na prevodnik MSP na Jeti EX zahlidl. Asi to nebylo uplne dokonale hotovy ale na cerpani inspirace by to bylo.
Kazdopadne vim minimalne o jednom zajemci..
OK2WY
OK2BUH píše:A ten řádek failsafe v config.h je povolený (odkomentovaný)? Failsafe se aktivuje absencí pulzů na kterémkoliv hlavním kanálu roll, pitch, yaw, throttle.
ako som pisal mam vsetko nastavene tak ako treba len to nereaguje neviem preco.. nemam zly typ signalu alebo ja neviem co? lebo mam orange vysielac aj primac OrangeRx R910 konkretne ktory ma svoj vlastny failsafe ale chcel som ten co ma doska MW no ale nefunguje mi a neviem preco pre istotu este raz pisem v configu je vsetko anstavene tak aby to islo ale nejde to akokeby to nezaznamenalo absenciu pulzou na ch1-4
JirkaA píše:Zapatrej, nekde jsem uz na prevodnik MSP na Jeti EX zahlidl. Asi to nebylo uplne dokonale hotovy ale na cerpani inspirace by to bylo.
Hledal jsem, hledal ale nic nenasel. Resp. jinak - nasel jsem modifikace MultiWii kodu tak aby pouzival Duplex Ex ale nikoliv aby to byl externi konvertor.
Modifikace kodu samozrejme "zlevni" nasazeni o 100kc a par gramu hmotnosti ale musi se davat do kazde nove verze sw. A vzhledem k penetraci Jeti mezi copterama (nic moc , ze) bych asi nevidel moc realne ze to bude soucasti treba CleanFlightu.
Myslim ze bude asi rozumnejsi pouzit muj kod pro Mavlink (az dodelam soucasne kolo uprav pro kontrolu alarmu a podporu stareho boxu) a zmenim to na MSP jako zdroj dat.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Amper píše:
Hledal jsem, hledal ale nic nenasel. Resp. jinak - nasel jsem modifikace MultiWii kodu tak aby pouzival Duplex Ex ale nikoliv aby to byl externi konvertor.
Modifikace kodu samozrejme "zlevni" nasazeni o 100kc a par gramu hmotnosti ale musi se davat do kazde nove verze sw. A vzhledem k penetraci Jeti mezi copterama (nic moc , ze) bych asi nevidel moc realne ze to bude soucasti treba CleanFlightu.
Myslim ze bude asi rozumnejsi pouzit muj kod pro Mavlink (az dodelam soucasne kolo uprav pro kontrolu alarmu a podporu stareho boxu) a zmenim to na MSP jako zdroj dat.
Aha tak to byl mavlink -> duplex, tady: http://www.devfor8.com/mav2duplex/
OK2WY
lajco888 píše:ako som pisal mam vsetko nastavene tak ako treba len to nereaguje neviem preco.. nemam zly typ signalu alebo ja neviem co? lebo mam orange vysielac aj primac OrangeRx R910 konkretne ktory ma svoj vlastny failsafe ale chcel som ten co ma doska MW no ale nefunguje mi a neviem preco pre istotu este raz pisem v configu je vsetko anstavene tak aby to islo ale nejde to akokeby to nezaznamenalo absenciu pulzou na ch1-4
Já neznám tento konkrétní přijímač, ale je možné, že u něho nedojde k absenci pulzů při výpadku signálu. Některé přijímače mají funkci "hold", to znamená, že stále vytvářejí poslední hodnotu pulzů před výpadkem signálu. Podívej se na to osciloskopem.
JirkaA píše:Aha tak to byl mavlink -> duplex, tady: http://www.devfor8.com/mav2duplex/
Tak o tom vim, je to totiz moje