Ebay nedodání v termínu
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ebay nedodání v termínu
Co dělat, když po koupi na Ebay vypršel Estimated delivery?
Díky
Jirka
Díky
Jirka
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ebay nedodání v termínu
Ahoj, řekl bych že musíš napsat prodejci, kde se stala chyba, že ještě nic nepřišlo. Alespoň já to tak řešil. Vrátil bez problému peníze. Jednalo se o Čínu.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Celeron píše:Co dělat, když po koupi na Ebay vypršel Estimated delivery?
Většinou se do toho nezapočítávají soboty a neděle, počkej ještě týden, ale teď napiš prodejci. Další kroky jsou pak otevřením sporu na Paypalu a negativní hodnocení.
Proč hned negativní hodnocení? Jestli to prodejce poslal a přepravce to ztratil, tak za to nemůže. On to musí reklamovat u přepravce a pak ti vrátit peníze, který on dostane z pojištění přepravce pro ztrátu zásilky.
K negativnímu hodnocení bych se dostal , jen v případě, že by to prodejce odmítl řešit.
K negativnímu hodnocení bych se dostal , jen v případě, že by to prodejce odmítl řešit.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Máš samozřejmě pravdu, špatně jsem se vyjádřil. Negativní hodnocení je poslední akce, když všechny pokusy o komunikaci s prodávajícím selžou. Moje písmena byla rychlejší než myšlenkakrtek2k píše:...
Je pravdou, že mne na Ebay z cca 250 obchodů "ojebali" jen 2 x a to ještě byli prodejci z Evropy.
Celeron píše:Co dělat, když po koupi na Ebay vypršel Estimated delivery?
Ve tvém účtu na eBay u položky zboží, u které to vypršelo by měla být volba "item not received..." nebo tak nějak a tu bys měl použít. Tím se posílá zpráva prodejci na eBay a je na něm, aby na to zareagoval. Zpráva se posílá v rámci eBay tj. v případě sporu nebo pokud by nereagoval má eBay záznam o této zprávě. Řešení přes Paypal bych zatím ponechal až jako poslední možnost pokud by se to nevyřešilo v rámci eBay. Paypal má v současnosti prodlouženou možnost otevření sporu až na dobu 180 dnů od provedení platby viz tento odkaz kde je v úvodní příspěvku jiného vlákna k tomu podrobnější popis. Takže na řešení přes Paypal je času habaděj. Zatím to řeš po linii eBay.
Co dělat, když po koupi na Ebay vypršel Estimated delivery?
---
Estimated delivery je přepokládané doručení, nikoliv dodací termín "na tvrdo". Po tomto termínu kontaktovat prodejce a dohodnout se s ním na určitou dobu skluzu dodávky. Kdyby ani po tomto dohodnutém prodloužení věc nepřišla otevřít kauzu a žádat plný refund, který eBay zaručuje. Až po refundu dát nějaké hodnocení.
---
Estimated delivery je přepokládané doručení, nikoliv dodací termín "na tvrdo". Po tomto termínu kontaktovat prodejce a dohodnout se s ním na určitou dobu skluzu dodávky. Kdyby ani po tomto dohodnutém prodloužení věc nepřišla otevřít kauzu a žádat plný refund, který eBay zaručuje. Až po refundu dát nějaké hodnocení.
Po vypršení lhůty jsem zašel na poštu, zeptal se jestli tam pro mne mají balíček z ciziny za poslední měsíc. Nebyl v evidenci. Kliknul jsem na e-bay Item not delivered v 0:30h a v 3:30 mi přišel mejl z paypal, že "refunded" a za dva dny byly na mbank....
Proběhlo v tomto týdnu, žádné komplikace....
Proběhlo v tomto týdnu, žádné komplikace....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nakonec dorazilo 3 dny po. Netřeba se tedy vzrušovat.
Ale stejně, 10 plošákovejch redukcí SOP28 na DIL28 za 42 kaček letecky, to čumím... U nás stojí dopis do vedlejšího města víc....
Jirka
Ale stejně, 10 plošákovejch redukcí SOP28 na DIL28 za 42 kaček letecky, to čumím... U nás stojí dopis do vedlejšího města víc....
Jirka
Celeron píše:Tak to nakonec dorazilo 3 dny po. Netřeba se tedy vzrušovat. Ale stejně, 10 plošákovejch redukcí SOP28 na DIL28 za 42 kaček letecky, to čumím... U nás stojí dopis do vedlejšího města víc...
Pokud se jednalo o prodejce z Číny tak tam mají údajně státem dotované poštovné do zahraničí právě proto, aby prodejci mohli ještě lépe konkurovat lokálním prodejcům v jiných zemích. Konkurovat myšleno nejen případnou nižší cenou zboží, ale i včetně poštovného. Pak se nelze divit tomu, že i u dolarových položek zboží je celkem běžně u prodejců z Číny na eBay doprava "Free Shipping".
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz.... Jak omlátit dodaný zboží z Ebay prodejci o hlavu?
Zjistil jsem, že podle něj je rozteč DIL28 17,7 mm. Má být 15,4 mm!!
Bohužel už jsem mu dal hodnocení než jsem na to přišel. Koukal jsem a něco jako reklamaci jsem u ty položky nenašel. Otázka je, jestli má vůbec cenu se kvůli 45 kačkám, co to stálo vzrušovat.
Jirka
Bohužel už jsem mu dal hodnocení než jsem na to přišel. Koukal jsem a něco jako reklamaci jsem u ty položky nenašel. Otázka je, jestli má vůbec cenu se kvůli 45 kačkám, co to stálo vzrušovat.
Jirka
Celeron píše:Jak omlátit dodaný zboží z Ebay prodejci o hlavu?Zjistil jsem, že podle něj je rozteč DIL28 17,7 mm. Má být 15,4 mm!! Bohužel už jsem mu dal hodnocení než jsem na to přišel. Koukal jsem a něco jako reklamaci jsem u ty položky nenašel.
Pro tento případ reklamace by na eBay u příslušné položky koupeného zboží měla být volba "item doesn't match the listing description" apod. zkrátka něco v tom smyslu, že doručené zboží neodpovídá popisu prodejce. Postup je uveden v nápovědě na eBay viz tento odkaz.
Celeron píše:Otázka je, jestli má vůbec cenu se kvůli 45 kačkám, co to stálo vzrušovat.
To si musí zvážit každý sám jestli do toho půjde třeba už z principu apod. Vedly se dokonce i soudní spory ještě pro menší částky.
- JosefSvejk
Celeron píše:Bohužel už jsem mu dal hodnocení než jsem na to přišel.
Jirka
V tom případě bych doporučil si to omlátit o vlastní hlavu
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Celeron píše:Mám dotaz.... Jak omlátit dodaný zboží z Ebay prodejci o hlavu?Zjistil jsem, že podle něj je rozteč DIL28 17,7 mm. Má být 15,4 mm!!
Jirka
DIL28 šířka patice 17.7mm, délka patice 35.5mm(ST 35.4mm), šířka kontaktů 15.24mm,
rozteč kontaktů 2.54mm
takhle to mám v ORCADu, ještě existují tzv "úzké", ale to asi nebude váš případ
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:
V tom případě bych doporučil si to omlátit o vlastní hlavu.
Ty jseš opravdu neuvěřitelně vtipnej!!! No prostě Švejk, co jinýho taky čekat...
Jirka