ROBIN RTF 2,4GHz set 780mm
- Vlasta Svoboda
- Kontaktovat uživatele:
Re: ROBIN RTF 2,4GHz set 780mm
Hmmm. Chyba je v potenciometru nebo v elektronice.
Rozhodovací proces začíná přeměřením potenciometru:
Pokud je chyba v něm, tak ho lze vyměnit, když to umíš a máš na to vybavení.
Pokud je poťák OK, budeš muset drsně improvizovat nebo to hodit do kanálu.
Drsná improvizace:
Odstříhni motor nefunkčního serva a na vop použij servo křidélek. Dostaneš sice jen tříkanálové letadlo, které bude těžké řídit, páčky vysílače budou mít jinou funkci, ale poletí to a bude to adrenalinový zážitek.
Rozumné řešení:
Hoď to do kanálu hned a kup si něco rozumného viz předchozí příspěvky.
A kdybys to chtěl ultra levně a máš dva večery čas, není problém si školní motorové éro postavit ze dvou desek depronu a lepící pásky (Armin wing apod.). Pak už budeš potřebovat jen to vybavení a lítat to bude líp než Robin.
Rozhodovací proces začíná přeměřením potenciometru:
Pokud je chyba v něm, tak ho lze vyměnit, když to umíš a máš na to vybavení.
Pokud je poťák OK, budeš muset drsně improvizovat nebo to hodit do kanálu.
Drsná improvizace:
Odstříhni motor nefunkčního serva a na vop použij servo křidélek. Dostaneš sice jen tříkanálové letadlo, které bude těžké řídit, páčky vysílače budou mít jinou funkci, ale poletí to a bude to adrenalinový zážitek.
Rozumné řešení:
Hoď to do kanálu hned a kup si něco rozumného viz předchozí příspěvky.
A kdybys to chtěl ultra levně a máš dva večery čas, není problém si školní motorové éro postavit ze dvou desek depronu a lepící pásky (Armin wing apod.). Pak už budeš potřebovat jen to vybavení a lítat to bude líp než Robin.
- Vlasta Svoboda
- Kontaktovat uživatele:
- dodoph
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si z darovaného Funtica, kde mi po pádu taky odešlo jedno servo, udělal tohle http://www.rcalbum.cz/model/8418-modrak.html . Použil jsem co dům dal a zbylé funkční servo mi na ovládání kormidla stačí. Ještě to trochu zakrytuju a je to daleko lepší než tyhle rádoby létající modely
. Jestli chceš letadlo aby jsi byl trochu v přírodě, tak si pořiď Sky Surfer X8 a budeš si to létání užívat a ne se trápit.
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
Zdravim,
no jo modrák je fakt hustej, možná že mi nic jiného nezbyde, je to dobrej nápad hned se kouknu po nějakých námětech, já si to myslel že mi tu dobře poradíte
no jo modrák je fakt hustej, možná že mi nic jiného nezbyde, je to dobrej nápad hned se kouknu po nějakých námětech, já si to myslel že mi tu dobře poradíte
-
viliam.kmec
Stalo sa mi niečo podobné na Sky Surfer od Nine Eagles (to iste ako Robin) - stratilo sa mi ozubené koliesko a dokonca bol poškodený aj motorček, tak som prehodil motorček s pastorčekom zo serva smerovky a odvtedy lietam bez nej, iba krídelka a výškovka - možno by sa to dalo aj na tvojom ...
No to by asi šlo, ale jak to pak jde ovládat bez směrovky, nebylo by lepší vyřadit křidélka?
Spousta lidí používá jen křidýlka. Taky jsem tak dost dlouho lítal. Asi to chce jen větší citlivost na páčce. Jinak jsou zatáčky dost utažený a nepůsobí to pěkně. Je to takový rozkmitaný. Na směrovku je zatáčka mírnější. Tedy pokud nemáš vzadu pádlo 
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
JosefG píše:No to by asi šlo, ale jak to pak jde ovládat bez směrovky, nebylo by lepší vyřadit křidélka?
1) Druhé servo na přijímači je směrovka.
2) Kombinace ovládaní pouze směrovka a výškovka vyžaduje velké vzepětí křídel. A to co má Robin by nemuselo stačit.
Myslim že se směrovkou moc zatacet nebudes.. Kamarad ho mel.. Teda nez mu ho vitr odnesl:-)
Tak už je to vyřešeno,
Reklamace dopadla úspěšně, tímto děkuji všem za rady a modelařině za kladné vyřešení. A mám tu nový problém
po pár pádech se mi zdrhnul kus trupu i s motorem. Nevíte o nějakém levném řešení jak bych to vyřešil, třeba jinej model jako stavebnice který bych osadil elektronikou z robina. Dík za info
Reklamace dopadla úspěšně, tímto děkuji všem za rady a modelařině za kladné vyřešení. A mám tu nový problém
-
ferencikon
Zdravim,mam také robina už 2roky a oprav neskutečně,bylo to mé první rc letadlo.Ty prachy co staly ovladací zařízení radši nepočítam ale musim říct že sem se na něm mnohé naučil.Je to velmi obratný větroň a ve vzduchu za příznivích podmínek sem na baterku udělal 37min.Momentalně leží v regalu jako mrcha neboť se opět seklo servo na křidelkach a samozřejmě sem ho zabodl ve spirale do naší matičky Zemi. Odnesla to osička motoru a trochu čumak ale nic co by nešlo spravit horkou vodou a klešťemi. Jinak elektronika v tom to letadle stojí za H...O.