ROBIN RTF 2,4GHz set 780mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

Re: ROBIN RTF 2,4GHz set 780mm

#16 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Hmmm. Chyba je v potenciometru nebo v elektronice.

Rozhodovací proces začíná přeměřením potenciometru:
Pokud je chyba v něm, tak ho lze vyměnit, když to umíš a máš na to vybavení.
Pokud je poťák OK, budeš muset drsně improvizovat nebo to hodit do kanálu.

Drsná improvizace:
Odstříhni motor nefunkčního serva a na vop použij servo křidélek. Dostaneš sice jen tříkanálové letadlo, které bude těžké řídit, páčky vysílače budou mít jinou funkci, ale poletí to a bude to adrenalinový zážitek.

Rozumné řešení:
Hoď to do kanálu hned a kup si něco rozumného viz předchozí příspěvky.
A kdybys to chtěl ultra levně a máš dva večery čas, není problém si školní motorové éro postavit ze dvou desek depronu a lepící pásky (Armin wing apod.). Pak už budeš potřebovat jen to vybavení a lítat to bude líp než Robin.
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

dodoph
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od dodoph »

Já jsem si z darovaného Funtica, kde mi po pádu taky odešlo jedno servo, udělal tohle http://www.rcalbum.cz/model/8418-modrak.html . Použil jsem co dům dal a zbylé funkční servo mi na ovládání kormidla stačí. Ještě to trochu zakrytuju a je to daleko lepší než tyhle rádoby létající modely :). Jestli chceš letadlo aby jsi byl trochu v přírodě, tak si pořiď Sky Surfer X8 a budeš si to létání užívat a ne se trápit.
Přílohy
Sky Surfer X8
Sky Surfer X8
Modrák
Modrák
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
JosefG

#19 Příspěvek od JosefG »

Zdravim,
no jo modrák je fakt hustej, možná že mi nic jiného nezbyde, je to dobrej nápad hned se kouknu po nějakých námětech, já si to myslel že mi tu dobře poradíte :D
viliam.kmec

#20 Příspěvek od viliam.kmec »

Stalo sa mi niečo podobné na Sky Surfer od Nine Eagles (to iste ako Robin) - stratilo sa mi ozubené koliesko a dokonca bol poškodený aj motorček, tak som prehodil motorček s pastorčekom zo serva smerovky a odvtedy lietam bez nej, iba krídelka a výškovka - možno by sa to dalo aj na tvojom ...
JosefG

#21 Příspěvek od JosefG »

No to by asi šlo, ale jak to pak jde ovládat bez směrovky, nebylo by lepší vyřadit křidélka?
Shorty

#22 Příspěvek od Shorty »

Spousta lidí používá jen křidýlka. Taky jsem tak dost dlouho lítal. Asi to chce jen větší citlivost na páčce. Jinak jsou zatáčky dost utažený a nepůsobí to pěkně. Je to takový rozkmitaný. Na směrovku je zatáčka mírnější. Tedy pokud nemáš vzadu pádlo :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Grugh

#23 Příspěvek od Grugh »

JosefG píše:No to by asi šlo, ale jak to pak jde ovládat bez směrovky, nebylo by lepší vyřadit křidélka?

1) Druhé servo na přijímači je směrovka.
2) Kombinace ovládaní pouze směrovka a výškovka vyžaduje velké vzepětí křídel. A to co má Robin by nemuselo stačit.
ferous1

#24 Příspěvek od ferous1 »

Myslim že se směrovkou moc zatacet nebudes.. Kamarad ho mel.. Teda nez mu ho vitr odnesl:-)
JosefG

#25 Příspěvek od JosefG »

Tak už je to vyřešeno,
Reklamace dopadla úspěšně, tímto děkuji všem za rady a modelařině za kladné vyřešení. A mám tu nový problém :-) po pár pádech se mi zdrhnul kus trupu i s motorem. Nevíte o nějakém levném řešení jak bych to vyřešil, třeba jinej model jako stavebnice který bych osadil elektronikou z robina. Dík za info
ferencikon

#26 Příspěvek od ferencikon »

Zdravim,mam také robina už 2roky a oprav neskutečně,bylo to mé první rc letadlo.Ty prachy co staly ovladací zařízení radši nepočítam ale musim říct že sem se na něm mnohé naučil.Je to velmi obratný větroň a ve vzduchu za příznivích podmínek sem na baterku udělal 37min.Momentalně leží v regalu jako mrcha neboť se opět seklo servo na křidelkach a samozřejmě sem ho zabodl ve spirale do naší matičky Zemi. Odnesla to osička motoru a trochu čumak ale nic co by nešlo spravit horkou vodou a klešťemi. Jinak elektronika v tom to letadle stojí za H...O.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“