reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Mame rebela 2 od Zahradnika a plastove dily jsou naprosto v pohode, nic se neoddeluje... Dotiskli jsme jen voditko na filament, takove ocko na vrsek ramu, aby filament nezklouzaval..
PLA tisknem na papir prilepeny na bed (je to samolepa) a drzi to na tom perfektne, na druhou stranu se to pak blbe sundava..
ABS taky na tycinkovy Kores, ale kdyz je to neco velkeho pre vetsinu bedu, tak se to odlepuje i kdyz to drzi mnohem vice nez juice, zkusime jeste ten trojuhelnikovej a jinak velke veci tisknout proste z PLA, ktere nema takove pnuti.
Jen jeste doresit to zasekavani PLA o vikendu to snad procistime tou tkanickou.. Jinak mame celokovovej Hotend s vetrakem..
Teploty se ruzni svitive zelene PLA to tiskne uz pri 195 modre az pri 215.. ABS 240/110..
Jinak veci, ktere se tisknou delsi dobu, tiskneme z pametovky, na kterou nahrajem g-code, protoze se uz 2x stalo, ze repetier v pc zamrznul a bylo po tisku...
PLA tisknem na papir prilepeny na bed (je to samolepa) a drzi to na tom perfektne, na druhou stranu se to pak blbe sundava..
ABS taky na tycinkovy Kores, ale kdyz je to neco velkeho pre vetsinu bedu, tak se to odlepuje i kdyz to drzi mnohem vice nez juice, zkusime jeste ten trojuhelnikovej a jinak velke veci tisknout proste z PLA, ktere nema takove pnuti.
Jen jeste doresit to zasekavani PLA o vikendu to snad procistime tou tkanickou.. Jinak mame celokovovej Hotend s vetrakem..
Teploty se ruzni svitive zelene PLA to tiskne uz pri 195 modre az pri 215.. ABS 240/110..
Jinak veci, ktere se tisknou delsi dobu, tiskneme z pametovky, na kterou nahrajem g-code, protoze se uz 2x stalo, ze repetier v pc zamrznul a bylo po tisku...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Kterej Solid umí import .STL ? Bylo mě tvrdíno, že umí jen export. Nebo je k tomu potřeba dokoupit nějakej importovej přífušek?
Jirka
No nevím jestli jsem instaloval něco speciálního ale pokud vím, vložil jsem DVD soldworks premium 2014 x64 SP 3.0 a pustil instalaci. Teď když to pustím dám otevřít soubor, navolím .stl tak mi to .stl normálně otevře..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Importovat stl umí i sketchup. Na jednodušší věci je zlatý.
tomashr píše:
..... pak proč ne, ale mít to jako jedinou alternativu podle mě není nejlepší nápad...
Ja používam ešte jednu alternatívu, ktorá funguje s ABS. Je to riedky sekunďák. Treba ho za studena nakvapkať na sklo a rozotreť do čo najtenšej vrstvy. Ide to aj za tepla, ale ten odér je silne dráždivý. Po zaschnutí už to je OK a nič necitiť ani za tepla. Po vytlačení stačí nechať vychladnúť na cca 60° a predmet odskočí sám a styčný povrch je hladký ako sklo. Jeden nános vystačí na 3-4 tlače.
EG Elecric, Torro300, Čmelák, Marabu elektro, Bristol ScoutD, 3D Quadcopter,Futaba T10CP,TGY9X+FRSKY
Arcicorsa píše:Ložisko do kladky je 623 2Z, rozměry:
šířka: 4mm
vnější průměr: 10mm
vnitřní průměr: 4mm
pozor
vnitrni prumer je 3 u 623 2Z
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
janekx píše:pozor
vnitrni prumer je 3 u 623 2Z
Díky za upozornění, opraveno
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Nz, jinak nakoupil jsem lepidla od UHU na HB takze ted budi testovat co drzi a co ne, pak dam vedet...
Tesu easy jsem proste nesehnal
Tesu easy jsem proste nesehnal
Jan Janekx Urbanek
Jedna vec - pozor na kombinaci ABS a pojistovadla na zavity. Docela se to nema rado a po nejake dobe dojde k dost vyraznemu snizeni pevnosti materialu. Docela jsem si nabehnul.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Nezkoušel jste někdo Herkules?
Dělá se i v tyčince, ale podle mne by šel naředěný máznou štětcem.
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Tak jsem právě dojel kontrolu Rebel II po asi měsíci intenzivního provozu a není to vůbec špatné...
Dopnul jsem řemen osy X - v pohodě, standardní postup. Řemenice si asi trochu sedla, ale asi se to už stabilizovalo.
Docela se mi povolily šrouby držící stolek na pojezdech, chce to Loctite (ale asi je lépe ho nepoužít při stavbě, ale právě až při první údržbě, až si vše sedne.
Jinak ale pohoda, žádné nepříjemné překvapení.
Dopnul jsem řemen osy X - v pohodě, standardní postup. Řemenice si asi trochu sedla, ale asi se to už stabilizovalo.
Docela se mi povolily šrouby držící stolek na pojezdech, chce to Loctite (ale asi je lépe ho nepoužít při stavbě, ale právě až při první údržbě, až si vše sedne.
Jinak ale pohoda, žádné nepříjemné překvapení.
Na ten Loctite opatrně, někde v diskuzích jsem nešel, že kdosi na to ošklivě dojel - ABS mu to po pár tejdnech v závitech degradovalo a musel všechny takhle ošetřený díly tisknout znova.
Ale pokud míníš spoj šroub-matka, tak to je samozřejmě v podě.
Ale pokud míníš spoj šroub-matka, tak to je samozřejmě v podě.
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Jasně, kov na kov - u stolku. Mimochodem dávat loctite na šroub do plastu je stejně pitomost, loctite by tam ani moc nefungoval, chemický vliv na ABS je až druhotný problém.
Ale pro jistotu zdůrazňuji - Loctite ano, ale myslím to jen na klasické spoje šroub-matka a navíc pozor na případné přetékání do plastu, je-li ABS někde v okolí.
Ale pro jistotu zdůrazňuji - Loctite ano, ale myslím to jen na klasické spoje šroub-matka a navíc pozor na případné přetékání do plastu, je-li ABS někde v okolí.
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
vladinek píše:Nezkoušel jste někdo Herkules?
Herkules je totálně na prd, bylo to první co jsem měl po ruce když jsem oživil tiskárnu.. neředil jsem to ale rovnou jsem to na to sklo napatlal štětcem a nedrželo to vůbec..
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
U všech vibrostrojů dávam pokud je šroub-matka matku s plastovou pojistkou. To se samo povolit nemůže. Problém je jen s teplotou, třeba na výfuku. Tam dávám imbusy s vrtanou hlavou a vázaný drátem. No a vrut nebo šroub do plastu, tam dávám igelitovou nudli do ďoury ale až po vyříznutí závitu vrutem. No a v některých plastech a dřevě funguje kápnout do díry řídkou vteřinu a až se vcucne zašroubovat namaštěnej vrut. To je pak jako v železe.
Jirka
Jirka
Ha, vteřiňák. To bych si netroufnul.
Musím se ještě učit, hodně učit
Musím se ještě učit, hodně učit