Spirit FBL - bylo 4Dstabi

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
if1

Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi

#751 Příspěvek od if1 »

Colin1000 píše:
Tak jsem dal nový FW a zkusil test. Chci se optat, zda na konci toho testu je nějaký výstup : info o vhodnosti BECu, odběr serv a pod.
Test jsem projel dvakrát, vždy stejný výsledek: serva studený, páky se mrskaly jak ryba na suchu a když ukazatel dojel na 100%, tak se nic nestalo. Mám si to vyhodnotit sám, jako, že když serva makaj celých 20s, jednotka se nerestartovala a nedošlo ani ke ztrátě signálu - Spektrum satelity svítí, tak je BEC asi OK?
Dík.

Citujem z manualu:
"Tento testovací nástroj je schopen určit, zda je palubní napájení modelu
vhodné či nikoli.
Účelem je dosáhnout co nejvyšších proudových špiček a tím ověřit, zda
napájecí napětí neklesne pod bezpečnou úroveň.
Kliknutím na tlačítko Start začne testovací proces. Tento bude probíhat po
dobu 20 sekund. V případě, že zaznamenáte jakýkoli problém, je velmi
pravděpodobné, že palubní napájení není dostačující. Mělo by tedy dojít k
jeho výměně za zdroj s vyšším proudovým zatížením."

Tiež som sa nad tým podobne zamyslel, ale myslím, že z toho je to jasné dokonca aj mne.. :)
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5
Lark

#752 Příspěvek od Lark »

Ten test nic nevyhodnocuje. Jen se snaží o maximální zatížení BECu. Stačí jen sledovat serva a přijímač, jestli během testu nedojde k výpadku napájení. Je to tak popsané i v návodu.
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od Colin1000 »

Podle návodu jasný, nechal jsem se rozhodit přispěvkem na jiné diskusi:
"* updatoval jsem na fw 1.1.0
** zkousel jsem test BECu - bez problemu - maximalni namereny odber byl caa 3.2A"

http://www.spirit-system.com/phpBB3/vie ... f=14&t=475

Dík
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
mascom22

#754 Příspěvek od mascom22 »

ahoj tak tet jsem několikrát zkoušel test a vždy se my po 4 sekundách resetovala jednotka. mám trex 450 l dominátor v setovém vybavení a jeden satelit spektrum přímo do spirita. kde hledat problém? díky
TomasN

#755 Příspěvek od TomasN »

Asi ti příliš klesne napětí. Zkus do volné pozice přijímače připojit low ESR kondenzátor
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od Elfew »

Poddimenzovany BEC - kup nejaky externi, treba ten 6A od Foxy z pelikana (pouzivam ho na letadlech i chvilku na 450L a vse v poradku... potom jsem hodil poradnej regulator do 450L, ktery ma uz v sobe BEC, ktery neni poddimenzovany a tak tento od foxy jsem vyuzil jinde)
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=53495

Rozhodne bych s tim nelital pokud ti to vypne na zemi pri testovani becu, na zadne kondenzatory bych se nespolehl v letu kdy odber muze byt jeste vyssi kvuli odporu vzduchu atd.
mascom22

#757 Příspěvek od mascom22 »

tak nebudu riskovat sice jsem v letu nikdy neměl problém ale zainvestuji do nového reglu. Jaký mi doporučíš? samozřejmě za solidní peníze :D
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#758 Příspěvek od Elfew »

Divej, ja osobne pouzivam Castle ICE Phoenix 50 ve verzi s chladičem - nastavení přes PC, dostaneš k tomu zdarma i USB adaptér

http://www.castlecreations.com/products ... x_ice.html

Jelikoz uz neni primo tato verze v prodeji (nahradili ji stejnych ESC jen s jinym nazvem)
http://www.castlecreations.com/products ... -edge.html - tento má navic i vystup pro otacky - takze se bude hodit kdyz Tomas (Zexx) v dalsi verzi prida governor do bezpadlove jednotky.

Samozrejme je zde mnoho dalsich ESC, kazdy ti doporuci neco jineho a kazdy ma jine zkusenosti... ale toto beru jako zlatou stredni cestu co neni z ciny ale z USA a tudiz predpokladam nejakou kvalitu za prijatelnou cenu.
mascom22

#759 Příspěvek od mascom22 »

mužu se zeptat kde jsi objednával? je potřeba ješte kartu na naprogramování?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#760 Příspěvek od Elfew »

Oficialni distributor pro CR je horejsi.cz

Kdyz ti prijde regulator domu, tak v baleni najdes karticku s kodem -> tento kod dle instrukci zadas na strankach vyrobce a zdarma ti posle programovaci adapter pro pohodlne nastaveni pres PC (posta je zdarma, adapter normalne stoji cca 490,-Kč, takže je to příjemný dárek). Pro pouzivani neni nutne nastavit regulator pres PC, ma moznost nastaveni pres tradicni pipani s pouziti vysilace (vse je krasne popsano v navodu u regulatoru vcetne obrazku... myslim ze jsem ani nemusel krome kalibrace plynu nic jineho nastavit a vse fungovalo od startu.. pokud ne, tak je to otazka par minut).

http://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt.a ... cislo=2159

EDIT: Popripade dalsi nastaveni dle libosti provedes az ti prijde USB adapter (cca 10-21 dnu)
Woita
Kontaktovat uživatele:

#761 Příspěvek od Woita »

Pokud si můžu trochu přihřát polívčičku, tak taky jsem na Elfewovo doporučení pořídil Castle Edge 50 regl a nelituju. Další přidaná hodnota jsou podrobné logy v reglu - proudy, napětí, otáčky, teploty, ...
Za ty peníze druhý takový regl není.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mascom22

#762 Příspěvek od mascom22 »

díky za rady jdu do něj. lítáte křivky nebo governor já jsem lítal zatím jen na křivky
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#763 Příspěvek od Elfew »

governor... ten na tomto reglu funguje prvotridne, navic muzes potom prohlizet zaznam letu (odber, napeti, teplotu, otacky, plyn atd.) je to skvelej regl...

kazdopadne pokud se dockame a spirit bude obsahovat svuj governor, tak zkusim ten, precejen governor na brainovi co mam v druhe heline lita v governor modu luxusne
TomiXL

#764 Příspěvek od TomiXL »

Tiez mam 450L so spiritom a edge 50. Som maximalne spokojny. :)
SPirit je moje prve bezpadlo so zachranou a tak som ho najprv osadil do 450L kym si zvyknem na cvakanie akro zachrany. Aj ja netrepezlivo cakam ked bude pridana funkcia governor, pretoze potom si urcite kupim este jedneho spirita aj do mojho Raptora e700. :)

Elfew: Ty lietas s edge 50 v rezime governor? Mohol by si prosim napisat svoje nastavenie (aky pastorok, otacky, gov. gain)? Dakujem.
mravecm1

#765 Příspěvek od mravecm1 »

Dnes som si vyskusal otestovat BEC. Spustil som to, serva samozrejme poskakovali stale rychlejsie a rychlejsie, progress bar presiel az na koniec a zase to skocilo na zaciatok, teda ze mozem len znovu spustit dalsi test. Akosi mi tam chyba nejaka hlaska o tom, aky je vysledok testu. Nikde nic, len prejde na koniec a hotovo. Neni to nejake divne ? Vlastne ani neviem, ci je to dobre, alebo zle. :?
Naposledy upravil(a) mravecm1 dne úte 03.03.2015 18:23, celkem upraveno 1 x.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“