Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ric

Re: Video brýle na FPV

#571 Příspěvek od ric »

zdravím , rád bych našel někoho kdo by mi pomohl se správně nasměrovat. Vlastním vysílačku DX8 a chtěl bych ji napojit na head tracking, mám doma gyro X-1000 a mělo by fungovat na 7 a 8 kanálu. Trápím se s tím už třetí den a vůbec se mi nedaří, serva napojená do přijímače na 7 a 8 kanále na příjímači pohybovala podle gyra. Mohl by mi někdo napsat co všechno bych měl mít nastavené na vysílači.
ST
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od ST »

Dneska jsem poprvé lítal s Discovery s FatShark Dominator HD . Pocity jsou trochu smíšené a budu si muset zvykat. Ale co jsem hlavně chtěl vyzkoušet je Rx modul TBS Dominator 5.8GHz zasunutý v brýlích. Chtěl jsem porovnat jak na tom bude s dosahem proti Rx modulu BOSCAM v brýlích RCV922. Pravda je docela krutá a dá se říci, že citlivost modulů je prakticky shodná a dosah prakticky stejný. Nelze lítat tak jako s externím Rx , kde není problém se dostat s 200mW Tx na 1000m. Tady jsem na 300m a je to už nahraně. Takže další test bude s Tx DAL600mW. Jsem z toho docela smutný. Čekal jsem s tím Dominátorem od TBS daleko lepší dosah. Zase to ale dokazuje, že moje přestavba Rx modulu BOSCAM do RCV922 nebyla zase tak neúspěšná.
Jak s toho ven ?
1. použít větší výkon Tx
2. použít externí Rx nejlépe se dvěma anténami a bezdrátový přenos do brýlí na jiném kanálu na 5.8GHz s Tx 10mW.
Obě varianty budu zkoušet .
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#573 Příspěvek od graup15 »

Stando neděs mne...mám na cestě do Dominátorů Nexwave 2,4 modul..tak doufám,že to nebude stejná srajda jako teď testíš. I když je fakt,že s 5 násobným výkonem by to mohlo být lepší.
Tady máš video..mají co ty. A ten XuGong neletí zase tak blízko.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kufznxI1JtY[/youtube]

PS...většinou všichni lítají ten TBS modul a k tomu 600mW Immersion..třeba by ti to pomohlo.
ST
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od ST »

Tady je první záznam z DVR brýlí Fatshark Doms HD . Coptéra TBS Discovery osazená Feiyu-tech FY-DOS a OSD HORNET. Kamera TBS59.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1G_BSeaQZkY[/youtube]
graup15

#575 Příspěvek od graup15 »

No..když to porovnám s Dominátory..tak ten obraz je výrazně širší. A pěkný je stejně.:-) Teda aspoň ten ze záznamu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#576 Příspěvek od ST »

Prostě FOV 46st. je krutě znát. Pochopitelně to trubka kvalitativně zmrvila. :wink:
Jo docela by mě zajímalo, kde to bere zvukovou stopu, když mi jde z kamery jenom video. :roll: :roll: :roll:
gardenroute

#577 Příspěvek od gardenroute »

ST píše:...Pochopitelně to trubka kvalitativně zmrvila. :wink:
Myslím, že to YT už moc nezmrví, nastav si render svého střihu (pokud to tedy neuploaduješ přímo ve formátu DVR z brýlí, poté se není co divit) pro YT tak, aby to trubka již moc nepřerendovávala. Ve vlákně o Zpracovani leteckeho videa jsme o tom trochu diskutovali...

Ta kvalita mě ale překvapuje, vedle většího FOV jsem u Dom "HD" očekával i vyšší kvalitu zobrazeného videa, ale nejsem si jistý, že je to zásadně kvalitnější, než třeba klasické Dom V1ky, které mám já... Ty jsi předtím měl Dv1 ? Pokud ano, můžeš subjektivně srovnat, z toho videa to asi nebude srovnatelné...

Srovnání FOV nejznámějších nyní prodávaných videogoogles (už to tu myslím jednou bylo) :
Přílohy
1425037245332.jpg
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ST
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od ST »

Tady jsou parametry záznamu DVR FatShark Doms HD. Tohle jsou moje první Doms brýle. Mám ještě FatShark RCV922 ( 640x480 s FOV 46st. ) Jinak toto video má z DVRka 46MB.
Přílohy
parametryDVRzaznamu.jpg
graup15

#579 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Tady je první záznam z DVR brýlí Fatshark Doms HD . Coptéra TBS Discovery osazená Feiyu-tech FY-DOS a OSD HORNET. Kamera TBS59.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1G_BSeaQZkY[/youtube]

Pro porovnání FOV z Dominátorů. Let proti světlu a po světlu. Kamera to samé co má Standa. Kontrast a světlost..to si bohužel dělá DVR sám. V brýlích je to lepší..o dost.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kjXYkiCRWhU[/youtube]

Stando už šetřím na Doms HD :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od ST »

----------------------
Naposledy upravil(a) ST dne ned 01.03.2015 16:14, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#581 Příspěvek od ST »

Já spíš začínám šetřit na novou TBS69 kameru , ta TBS59 stojí za houbelec. Pochopitelně v DomsHD je obraz v rozlišení 800x600 při FOV 45 st. Záznam je bohužel jen v 480x700 . Mělo by to být aspoň PALu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#582 Příspěvek od ST »

Tady je jeden záznam z DVR z hobbykingu s kamerou TBS69. Prostě ten záznam s Doms HD není bůhvíco. Ale aspoň něco.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FjhDDxclFJw[/youtube]
graup15

#583 Příspěvek od graup15 »

Jestli mi bude fungovat NexWave modul do Dominátorů jako na videu,tk mi to booooohatě stačí:-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q6Im_MAx24k[/youtube]
tomashr

#584 Příspěvek od tomashr »

Dalibore jeden dotaz na tebe (možná by si zasloužil jiný thread). Pokud vím, tak ty létáš na 2,4GHz v kombinaci s 433MHz. Nenarazil jsi na nějaké příznaky problémů v tom směru, že bys zarušil 2.4GHz řízení nějakého jiného modelu na letišti?

Na toto téma si nevybavuji, že bych viděl nějaké rozumné popisy, o legislativních otázkách spousta debat, to, že se pak musí použít jiné pásmo pro řízení je jasné, ale co otázka rušení jiných modelů? Nemělo by nastat totální zahlcení příjímače, modely ve vzduchu jsou od sebe obvykle minimálně desítky metrů daleko, ale přeci jen to pořád je výrazně větší vyzářený výkon než je použit pro řízení...
ST
Kontaktovat uživatele:

#585 Příspěvek od ST »

Dalibore nikde jsem nezahlédl jakým výkonem jede proti tomu Rx.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“