DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Peta1191

Re: DJI NAZA pokračování

#1456 Příspěvek od Peta1191 »

Mám prostě jen širokou černou elektrikařskou páskou zalepený levý bok NAZA. Vše funguje. Lítam s tim od léta
Wormsnake

#1457 Příspěvek od Wormsnake »

Řešení snižuje EMI emise NAZA jednotky, zvýší se rychlost a počet satelitů při GPS locku, Phantomistům dobře známá věc :D ...

No a z duvodu ruseni to nekdo stinil a mel pozityvni vysledky?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Duffs

#1458 Příspěvek od Duffs »

Veru, tiež som mal problém že, nedržala naza polohu ešte na starej naze v1. Dal som ju do čiernej zmršťovačky a je to OK. Ono sa sem-tam stalo aj to, že nielenže nedržala naza polohu ale nie jedna koptera kvôli takej blbosti aj spadla :D
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Velichko

Naza M-Lite - Failsafe

#1459 Příspěvek od Velichko »

Zdravím Vás,

jsem tu na fóru nový a mám krátké zkušenost s koptery. Můj problém je takový, že při vypnutí vysílače (DEVO F7) mi naza letí nezadržitelně mimo a nejde ovládat. Vše je nastaveno a dobře spárováno. Ulétla mi zhruba 15 - 20x. Dokázal by mi někdo poradit, případně za úplatek pomoct? Okolí Kralupy nebo Praha.

Děkují Vám předem za ochotu

Willy
JosefSvejk

Re: Naza M-Lite - Failsafe

#1460 Příspěvek od JosefSvejk »

Testoval sis fail safe v TX monitoru?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Velichko

#1461 Příspěvek od Velichko »

JosefSvejk píše:Testoval sis fail safe v TX monitoru?

To jsem bohužel nezkoušel. Nevím jak se to dělá... nicméně ta naza po vypnutí vysílače by měla automaticky přejít do toho nouzového režimu, nebo se pletu?

Používám DEVO F7 FPV verzi s přijímačem RX701 propojenou s NAZA M-Lite. V nastavení 3 polohového přepínače mám 1 Manual 2 Atti 3 GPS
Reciever Type vybráno Tradition....další možnosti jsou D-BUS (netuším co je včetně PPM...)
F/S mám vybráno Landing
jio

#1462 Příspěvek od jio »

Taky začínám, ale není problém spíše tady?

Vývojový diagram funkce fail-safe a jak obnovit kontrolu nad modelem
Následující popis platí pouze tehdy:
1. Model letí.
2. GPS pracuje normálně a signál je kvalitní (tj. >6 satelitů, LED bliká jednou červeně nebo nebliká červeně vůbec.)

Mi taky Failsafe nefungovalo a příčina byla v malém počtu zachycených satelitů.

Dodatek - v DJI NAZAM Assistant ti to přepíná do polí s FS?
DJIvison

#1463 Příspěvek od DJIvison »

jio píše:Taky začínám, ale není problém spíše tady?

Mi taky Failsafe nefungovalo a příčina byla v malém počtu zachycených satelitů.

I to může být důvod, není zafixovaná domovská poloha.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Velichko

#1464 Příspěvek od Velichko »

Moc vám děkují za rady! Já v tuto chvíli nemám GPS zapojenou. Létám pouze v manuálním režimu... úplně pokaždé mi to uletělo a nikdy sama nepřistála. Musí tedy být zapojen GPS/kompas proto, aby to umělo samo přistát?

jinak v tom režimu přepínače FailSafe nemám. Poradil mi to technik z firmy Pelikán, kde jsem Nazu kupoval. Už si s tím opravdu nevím rady a dokonce zvažuju, že Nazu prodám a namontuju zpět DEVO, prosím ještě po,ud jste ochotni poradit...
Velichko

#1465 Příspěvek od Velichko »

Mám ještě otázku. Takže, když není dostatečný počet satelitů u NAZA, tak ona prostě nepřistane, když vypnu vysílač? Berte v potaz to, že nemusím mít zapojený GPS/kompas modul. V tom případě by to znamenalo, že ten dron prostě uletí?
JosefSvejk

#1466 Příspěvek od JosefSvejk »

V TX monitoru máš dole posuvník Control Mode Switch. Když přepínáš letové režimy, posouvá se ti posuvník na příslušná políčka (GPS, ATTI, MANUAL). Pokud vypneš vysílačku, musí přejet posuvník na políčko Fail-Safe. Pokud se tak neděje, můžeš mít špatně nastavený FS v přijímači (může být z výroby nastaveno - "držet poslední polohu" a potom to do FS nepřejde).
Velichko

#1467 Příspěvek od Velichko »

JosefSvejk píše:V TX monitoru máš dole posuvník Control Mode Switch. Když přepínáš letové režimy, posouvá se ti posuvník na příslušná políčka (GPS, ATTI, MANUAL). Pokud vypneš vysílačku, musí přejet posuvník na políčko Fail-Safe. Pokud se tak neděje, můžeš mít špatně nastavený FS v přijímači (může být z výroby nastaveno - "držet poslední polohu" a potom to do FS nepřejde).

Teď jsem vyzkoušel přesně to co jste napsal. na povely manual, atti, gps reaguje, ale jakmile vypnu vysílačku, tak se nic neděje. Žádný přechod do FS. Je to tedy špatné nastavení ve vysílači? Popřípadě jak to mám nastavit?
JosefSvejk

#1468 Příspěvek od JosefSvejk »

Velichko píše:Teď jsem vyzkoušel přesně to co jste napsal. na povely manual, atti, gps reaguje, ale jakmile vypnu vysílačku, tak se nic neděje. Žádný přechod do FS. Je to tedy špatné nastavení ve vysílači? Popřípadě jak to mám nastavit?

Musíš si FS v přijímači nastavit na takový režim, aby při výpadku spojení byl na výstupu (kanál, kde je přepínač) předem nastavená hodnota signálu, která odpovídá tomu políčku FS v tom TX monitoru.
jio

#1469 Příspěvek od jio »

Jak píše Švejk. Pro každou hodnotu GPS, ATTI, Manual, Failsafe je třeba na vysílačce nastavit pro danou pozici přepínače ofset nebo změnit hodnotu "výchylky" třeba křivkou. U mě na Taranisu to je K1=+68, K2=-61, k3=+4, Ofset=-65. U tebe to může být trošku odlišné. Je třeba se do těch polí strefit.
Přílohy
mixy.PNG
jio

#1470 Příspěvek od jio »

ještě DJI assistant
Přílohy
naza.PNG
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“