hledáme prodavače
Marek71 píše:Vzduchoplavec:
Tiež som nad tou DPH premýšľal... tú predsa platí koncový zákazník. Takže v tom prípade má obchodník naviac akurát clo a svoju maržu. A neviem v akom obore sa pohybujú marže v desiatkach percent až ku 100%...
cim menej obratkovy tovar tym vacsie % marze...
si myslim ze obchody ako dealextreme a pod idu prave kvoli velkemu obratu a tym padom im ostatni nikdy nebudu moct konkurovat.
-jednoduchy zakon trhu
Naposledy upravil(a) robotmz dne stř 19.03.2008 14:35, celkem upraveno 1 x.
Vzduchoplavec píše:Tak jsem si to overoval a je to tak. Pokud je nekdo platcem DPH (coz vetsina obchodniku je), tak sice na hranicich DPH zaplati, ale pak si ho zase odecte, takze vypravenka pana Cemecha ma mirnou trhlinu.
Jakozto obchodnik jednak dostane ovykle mnozstevni slevu a DPH si odecte. Tudiz jedine, co muze zapalatit navic je CLO. Samozrejme plati to, ze ma spoustu nakladu v podobe pronajmu prostor, provozu prodejny a platu, ale to ma kazdy podnikatel.
Ahoj
S tím DPH to máš tak koupím za 200 + DPH 19% coš je 238Kč (DPH 38Kč) na to vrazím marži 30% z 200 coš je 260+DPH 19% (49,4Kč) koncová cena pro tebe je 309,40Kč Já dostanu od státu vratku DPH 38Kč a odvedu státu 49,40Kč Pravda je ovšem že si odečtu dph ze všech stupu,kteří jsou plátci dph,služby (benzín,energie atd.)Někdy nula k nule pojde,ale hlavně platím a platím a platím
- Vzduchoplavec
- Kontaktovat uživatele:
Vzduchoplavec píše:Jasne. Presne tak. Takze jsem vydelal 60 Kc, ale zakaznik zaplati o 109 Kc vic, nez by mohl zapaltit, pokud by si zbozi objednal rovnou z Ciny (a nezaplatil DPH).
Ano ale vydělal jsem ne 60 ale 48,60Kč ,vč.toho že ve východ.bloku jsou daně vyšší a vyšší vč.ceny prac.síly než u soudruhů ve velké číně.Ale i to se už narovnává a i kvalifikovaný soudruh v číně nedělá za hrst rýže.Přesto nejen modelářské produkty jdou koupit za hranicemi levněji než zde,a to i ve vyspělých kapit.zemích.Ale to je zase jiná pohádka
Marek71 píše: A neviem v akom obore sa pohybujú marže v desiatkach percent až ku 100%...
takovejch oboru je
napriklad nektery veci na cyklistiku, samostatny ramy nekterych znacek. Na obrubach na bryle muze byt marze i 400%....je spousta oboru a druhu zbozi, kde marze je vic nez 100%
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
wroum píše:Marek71 píše: A neviem v akom obore sa pohybujú marže v desiatkach percent až ku 100%...
takovejch oboru je![]()
napriklad nektery veci na cyklistiku, samostatny ramy nekterych znacek. Na obrubach na bryle muze byt marze i 400%....je spousta oboru a druhu zbozi, kde marze je vic nez 100%
kdysi s jsem kdesi nechtěně zaslechl kousek rozhovoru mezi dovozcem a nějakým chlapem v obchodě,ty čínské sety za 3000kč se do ČR vozí za 800kč a to je konečná cena (slo,dph,doprava...) takže 2200kč nám někde lítá
Všem co tady nadáváte na marže obchodníků bych přál, aby si třeba jako p. Vaňouch šli stoupnout na 8 hodin 5 dní v týdnu za pult. Plus přejímat zboží, ukládat zboží, dělat papíry, objednávky, zodpovídat debilní dotazy některých "modelářů", vyřizovat reklamace atd atd atd. Kdo byl u Vaňoucha tak ví, že si za těch 8 hodin otvírací doby nesedne!
Mé modely: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=21
F104 píše:Všem co tady nadáváte na marže obchodníků bych přál, aby si třeba jako p. Vaňouch šli stoupnout na 8 hodin 5 dní v týdnu za pult. Plus přejímat zboží, ukládat zboží, dělat papíry, objednávky, zodpovídat debilní dotazy některých "modelářů", vyřizovat reklamace atd atd atd. Kdo byl u Vaňoucha tak ví, že si za těch 8 hodin otvírací doby nesedne!
Já se přiznám že p. Vaňouchovi docela závidím. Moji lidi dělají 10 hodin denně, 7 dní v týdnu i o svátky. Prodej, příjem zboží, sklad, servis, stavby bazénů, nekonečná řada interních oběžníků, debilní dotazy zákazníků... A taky si nesednou
Tím nechci snižovat práci p. Vaňoucha, který je pro mě bezkonkurenčně nejlepší prodejce modelařiny!
Spíš lítač než stavěč...
Má pravdu, předsedo ... ! :-)
Je to přesně tak,jak píšeš! Já se zase divím některým chytrolínům zde na fóru,že reptají na ceny jak v kamenných obchodech,v českých internetových modelářských obchodech tak i na modelbazaru, kde někdo prodává věci ,které individuelně dováží (z Číny). Nevím,proč jsou tak vzteklí z cen? Je snad jednoduchá volba -KOUPÍM/NEKOUPÍM ! Nebo jinak - mám na to/nemám na to. Nevím, co tady kdo řeší? Uvědomte si, že všichni co tady na fóru jsme, se máme jak PRASATA v ŽITĚ. Umíráte snad hlady? Nemáte střechu nad hlavou? Modelařina je vysoce nadstandartní (a v podstatě DRAHÁ) záležitost a k životu není bezpodmínečně nutná! To, že všichni, co jste na fóru, máte přístup k počítačům, internetu,energii, živobytí .... a ještě vám zbývají prachy na tento koníček - toho byste si měli vážit a ne tady špekulovat nad každou korunou. Chce to i trochu velkorysosti a nadhledu. A mohu-li přispět radou,jak trochu ušetřit,nakupujte u jednoho osvědčeného prodejce, max. u dvou. Ten prodejce si vás potom jako zákazníka váží a po dohodě je vám schopen dát velice zajímavé (paušální)slevy. Nazvěme to třeba věrnostní slevou. A může to třeba vypadat tak, že je vám odečtena DPH, čili to, co stojí 100,- s DPH máte pro sebe na pultě za 81,-. Ovšemže s regulérním daňovým dokladem se slevou 19% .....F104 píše:Všem co tady nadáváte na marže obchodníků bych přál, aby si třeba jako p. Vaňouch šli stoupnout na 8 hodin 5 dní v týdnu za pult. Plus přejímat zboží, ukládat zboží, dělat papíry, objednávky, zodpovídat debilní dotazy některých "modelářů", vyřizovat reklamace atd atd atd. Kdo byl u Vaňoucha tak ví, že si za těch 8 hodin otvírací doby nesedne!
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
Hezky napsáno, ještě bych dodal, že naši obchodnící na zboží musí držet 2 roky záruku, což u zboží dovezeného z Číny jistě nebude jednoduchá záležitost. A v kamenných obchodech (a zvláště u pana Vaňoucha) s vám může dostat cenné rady a konzultace. Nehledě na to, že si většinou to co potřebujete rovnou odnesete domů. Je na každém kde se rozhodne na koupit a rozhodně bych ani jednu z možností nezatracoval a nepomlouval.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ