Video brýle do 50 dolarů (eco googles)

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle do 50 dolarů (eco googles)

#181 Příspěvek od jamesgsf »

Je to hustý, neboj to vyklápění využiješ tak akorát na přistání k noze. Protože až zratíš signál, tak tu kopteru už stejně ani neuvidíš :-) a když uvidíš tak stejně nepoznáš jak je natočená :-)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
hadrák

#182 Příspěvek od hadrák »

krtek2k píše:Tak to vypadá superhustě!! Gratuluju , hlavně když to bude skvěle fungovat.

Dík,funguje to!Občas výpadky,to se asi doladí,jen mne vyděsila ikonka z GoPra vpravo nahoře(všiml jsem si ji při tom adrenalinu až na záznamu).Wi-Fi off,neblikala modře,záznam na zemi do dvr29.Přistání na brýle se spoterem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BTJfHprzU_c[/youtube]
Přílohy
image_33001.jpg
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
j.s

#183 Příspěvek od j.s »

Provozuji něco podobného, také kombinace 5" monitoru a obličejového štítu z mountfieldu za dvě stovky. Protizávaží ale nemám a monitor mám zabudovaný ve vytištěné kastli na 3D tiskárně..
Jestli někdo chce můžu to také nafotit i když to časem chci vytisknout znovu a lépe tohle je taková první verze a celkem nepovedená, nedodělaná. Původně jsem obličejový štít totiž nezamýšlel, ale pak jsem zjistil, že to celkem tlačí do obličeje a musel jsem mít hlavu dolu, takže jsem po prvním vyzkoušení sundal gumu, kterou mi to drželo na hlavě a pořídil ten štít. Provizorně jsem to upevnil plastovými pásky, ale jak říkám, v tomto stavu s tím spokojen nejsem, ale až to jednou doladím bude to určitě fajn.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
hadrák

#184 Příspěvek od hadrák »

Můj kýbl je dost těžký,právě proto je tam to protizávaží(značkové Manfrotto,co se mi doma poflakovalo),na ksichtu to netlačí a světlo se tam nedostane(z OBI svař.brýle za pár šupů a v nich osazené čočky).
Monitor jsem neodstrojoval z kastle.
Hoď foto jak ti to vyšlo.
j.s

#185 Příspěvek od j.s »

Tady je moje verze eco goggles s obličejovým štítem.
Držák monitoru je při tisku stopnutý, kvůli špatnému nastavení tisku, které mi tam omylem zůstalo z jiného předmětu, proto je vršek neuzavřený.
Držák monitoru je při tisku stopnutý, kvůli špatnému nastavení tisku, které mi tam omylem zůstalo z jiného předmětu, proto je vršek neuzavřený.

Byla snaha vytvarovat brýle přesně na můj obličej, což se mi povedlo a perfektně mi seděli, bohužel jak je předek těžký, tlačilo mě to bez obličejového štítu do nosu.
Byla snaha vytvarovat brýle přesně na můj obličej, což se mi povedlo a perfektně mi seděli, bohužel jak je předek těžký, tlačilo mě to bez obličejového štítu do nosu.

takhle to vypadá vyklopené nahoru, což jde velice lehce a rychle.
takhle to vypadá vyklopené nahoru, což jde velice lehce a rychle.

Jinak je to tištěné z 5ti částí a slepené uhoporem, další verzi budu tisknout v celku s otvorem na umístění freshnelky, a ten následne zakryju nacvakávacím držákem rx. Baterku nosím v kapse, proto jsou dlouhé napájecí kabely.
Ač je velikost obličejového štítu nastavitelná, tak mám malou hlavu a musel jsem si to ještě trochu vypolstrovat, abych to neutahoval nadoraz. Zevnitř jsem taky spoje podlepil černou páskou aby nikde nic neprosvítalo i když teď mi tam svítí těmi otvory, které byly původně pro uchycení gumy, která mi to držela na hlavě a popravdě jakmile vzlítnu, tak to vůbec nevnímám, proto to také zatím nemám zastíněno. V celotištěné verzi prosvítání hrozit nebude a brýle budou pevnější.

Takže jak říkám, provozuju to, spokojený s tím nejsem, ale vím jak to všechno odladit a prozatím si s tím vystačím. Obličejový štít můžu doporučit, je to levná jednoduchá varianta upevnění brýlí k hlavě.
Varianta připevnění svařovacích brýlí a do nich freshnelky je zajímavá určitě ji zvážím i když si myslím, že mi to nevyjde s optimální vzdáleností freshnelky od očí a monitoru tak, aby měla co největší zvětšení s maximální možnou ostrostí. Budu muset zvážit i barvu plastu, do toho černého to bude v létě pařit.
Takže spoustu a spoustu věcí na vylepšení a snad to jednou doladím a budu to mít tak parádní, jako Ty!
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
qeex

#186 Příspěvek od qeex »

Ahoj,
pár stran zpět se řešilo, že fresnelka v brýlích neslouží ke zkrácení vzdalenosti pro zaostření oka na display.
Při výběru čočky jsem narazil na jednu která měla ve specifikaci uvedenou ostřící vzdálenost(ohnisko?) 120mm (běžně je 300mm).
Zkusil jsem jí objednat, dnes došla, zaostřím s ní na 100mm zcela bez problémů(zdravé oči, bez nutnosti soustředění na zaostření), když odstraním čočku, nezaostřím ani kdybych se rozkrájel.
Doufám že výsledné brýle budou o dost kompaktnější.
http://www.ebay.co.uk/itm/201205203681

P.S. čočka došla z anglie se zpožděním 14 dní, takže možná nebude marné najít jí přímo v číně za polovinu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od ST »

Dobrý počin s tou fresnelkou. Já jsem sehnal jen 2x zvětšeni. Celkem to stačilo ale 3x zvetseni je to správny. Jedině tomu schází display se slusnym rozlišením , aspoň 800x600 bez bluescreen. Máš nejaky tip ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jendabek

#188 Příspěvek od jendabek »

tenhle je ok
http://www.ebay.com/itm/5-High-Resoluti ... 4179331062

Má bluescreen až při úplné ztrátě signálu (jinak krásně zrní) a zpět se nahodí naprosto okamžitě.
Viz gallery/album.php?album_id=514
ST
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od ST »

Ano tenhle display znam. Už se to tady řešilo. Já moc nevěřím, ze to má to udáváne rozlišení. Ale třeba je to jinak. Každopádně by bylo idealni cca 4" zobrazovač s min. 800x600 bez bluescreen. Snad se něco časem objevi. Tu fresnelku zkusim objednat a otestuji.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jendabek

#190 Příspěvek od jendabek »

Právěže se to řešilo už všude, že tenhle disple je skutečně 800x480. Můžu ti to vyfotit, aby sis spočítal jednotlivé pixle.
Koukni na přiloženou fotku, 320 by vypadalo jinak. Za tu pětistovku nic lepšího myslím neseženeš.
On ten displej není žádný zázrak (vadí mi "kostrbatost"), ale rozlišení je skutečně 800x480.
Přílohy
P1050149.jpg
hadrák

#191 Příspěvek od hadrák »

... :?: ...
Naposledy upravil(a) hadrák dne ned 12.07.2015 14:09, celkem upraveno 1 x.
qeex

#192 Příspěvek od qeex »

Mám k té fresnelce ten 5" 800x480 (mám jej z GBL), bluescreen tam sem tam skočí,a le spíše to typuju na problém vRX než přímo displaye. Budu testovat a dam vědět jak to spolu funguje(s fresnelkou), popř pokud bys to ST chtěl omrknout naživo, za dva týdny budu v Zábřehu na víkend, což je od tebe kousek.
jendabek

#193 Příspěvek od jendabek »

Jak vlastně dostáváte do brýlí obraz - taháte za sebou kabel nebo máte u video přijímače (na stativu) další vysílač a na brýlích přijímač? Mít přijímač jen na brýlích bych nechtěl, protože potřebuju dostat signál i do notebooku kvůli nahrávání apod.
qeex

#194 Příspěvek od qeex »

Já konkrétně mám přijímač z boku na brýlích, v kapse baterku a to je vše, nic nikde netahám, do NTB bych z přijímače vyvedl dvoumetrový kabel a měl bych NTB vedle sebe, nechtěl bych jej dávat někam dál, abych o něj nepřišel v zápalu lítání bez vnímání okolí.
Drondys

#195 Příspěvek od Drondys »

jendabek píše:Jak vlastně dostáváte do brýlí obraz - taháte za sebou kabel nebo máte u video přijímače (na stativu) další vysílač a na brýlích přijímač? Mít přijímač jen na brýlích bych nechtěl, protože potřebuju dostat signál i do notebooku kvůli nahrávání apod.

Někdo to bude řešit třeba jak je vidět na fotce viz tento odkaz v odpovědi od j.s výše. Tam má videopřijímač i s anténou na boční stěně tubusu videobrýlí a případné nahrávání pak lze řešit kablíkem a nějakým malým vediozáznamníkem třeba jako je viz tento odkaz buď v kapsi a nebo připevněným třeba někde na opasku a nebo existují i videopřijímače, které mají záznamník integrovaný přímo v sobě jako třeba viz tento odkaz a také existují i kombinace přijímač, monitor a záznamník vše v jednom a to pak lze dát do tubusu videobrýlí.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“