reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Ano pochopil jsi to správně. A ano, potřebuješ driver. Jaký, to záleží na tom, jakou máš desku v tiskárně. Některým stačí generický FTDI driver, jiné používají vlastní identifikaci, i když princip je stejný. Já mám třeba Rambo a pro něj jsem stahoval driver přímo z jeho wiki.
Doporučuju první tisky dělat s tiskárnou přímo na USB kabelu a přímo z Repetiera nebo jiného softu. Máš totiž nad tiskárnou okamžitou kontrolu, můžeš za chodu měnit rychlost tisku, ladit množství filamentu, teplotu heatbedu, rychlost ventilátoru apod., Repetier tvoje příkazy vpašuje mezi posílaný gcode. Já takhle tisknu i dneska, většinou věci, u který si nejsem jistý jak dopadne určitý konkrétní úsek. Hlídám si to a když se tiskne, jsem schopen to ještě za chodu trošku doladit, tedy hlavně teploty, míru chlazení a tak.
Když to pošleš na SD kartu nebo do OctoPi, tak už se můžeš jenom koukat nebo to úplně zastavit.
Doporučuju první tisky dělat s tiskárnou přímo na USB kabelu a přímo z Repetiera nebo jiného softu. Máš totiž nad tiskárnou okamžitou kontrolu, můžeš za chodu měnit rychlost tisku, ladit množství filamentu, teplotu heatbedu, rychlost ventilátoru apod., Repetier tvoje příkazy vpašuje mezi posílaný gcode. Já takhle tisknu i dneska, většinou věci, u který si nejsem jistý jak dopadne určitý konkrétní úsek. Hlídám si to a když se tiskne, jsem schopen to ještě za chodu trošku doladit, tedy hlavně teploty, míru chlazení a tak.
Když to pošleš na SD kartu nebo do OctoPi, tak už se můžeš jenom koukat nebo to úplně zastavit.
... presne tak jak jsi to pochopil. Jen povolit zapis na SD musis v config. arduina - nic slozityho jen zrusis zakomentovani pred prikazem, ten uz tam je a soupnes to upraveny do desky.
Nejde to zmenit bez kompilace, ale to uz asi vis. Pak uz SD normalne uvidis v RH a muzes to poslat pres USB. Jenze ctecka je jako periferie k Arduinu na seriovem rozhrani a tak to tam smajda v radech bajtu. Mam to metr od PC, takze radeji SD prehodim a pak vratim, teprve potom tisknu z SD.
Ovladac je soucasti "balicku" Arduino IDE.
Nejde to zmenit bez kompilace, ale to uz asi vis. Pak uz SD normalne uvidis v RH a muzes to poslat pres USB. Jenze ctecka je jako periferie k Arduinu na seriovem rozhrani a tak to tam smajda v radech bajtu. Mam to metr od PC, takze radeji SD prehodim a pak vratim, teprve potom tisknu z SD.
Ovladac je soucasti "balicku" Arduino IDE.
Naposledy upravil(a) arachna dne stř 04.03.2015 12:05, celkem upraveno 1 x.
... pokud mas SD ctecku i s LCD (ja mam tenhle :http://www.aliexpress.com/item/New-RAMPS1-4-12864-LCD-Display-Control-Adapter-Mendel-Prusa-For-Reprap-3D-Printer-Free-Shipping/32243309461.html), tak muzes delat uplne vse vyse jmenovane primo otocnym ovladacem bez pripojeni k PC. Je to plne graficky LCD, takze fakt v pohode. Bezne upravuju rychlost, mnozstvi fil. a teplotu ... za chodu a dokonce i kdyz je to stale spojeny s PC, ale vetsinou to odpojim kdyby to chtelo zdechnout. RH rad zamrzava, takze to moc riskovat nechci 
...ted zrovna pripravuju tisk tyhle hracky: http://www.rchobbysuk.co.uk/blogs/dji-inspired-3d-printable a nektery dily musi byt FULL v 0,2 a je to na hodne hodin, takze by me asi píplo kdyby to zdechlo nekde pred koncem nebo i kdykoliv jindy - cas v haji a struna taky ...

- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Známej mi nabízí na pár měsíců co ude v cizákově zapůjčení Průša I3. Platil bych něco jen kdybych ji zčubil. Chtěl jsem původně pořídit Rebela2. Mám do toho jít? Jde o to, kdyby se třeba nedařilo, nebo časem nebavilo, tak ji bez problému vrátím.
Nemáte ji někdo odzkoušenou? Aby nebylo případně překvápko, že to s RH nechodí a pod.
Jirka
Nemáte ji někdo odzkoušenou? Aby nebylo případně překvápko, že to s RH nechodí a pod.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:...ted zrovna pripravuju tisk tyhle hracky: http://www.rchobbysuk.co.uk/blogs/dji-inspired-3d-printable a nektery dily musi byt FULL v 0,2 a je to na hodne hodin, takze by me asi píplo kdyby to zdechlo nekde pred koncem nebo i kdykoliv jindy - cas v haji a struna taky ...![]()
Teda lepší fotky neměli?
Jirka
Mozna radsi ne 
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Reaguješ na fotky nebo I3?
Jirka
Jirka
...je to takova "kolaz"
vim jen o jednom typkovi co uz to povesil do vzduchu a ten to tiskl ze zelenyho a je to teda hnus "fialovej", ale lita to
Jen ten pohon je teda tragedie, takze ho celej prekopu a s tim i spoustu dilu ...
Spis sem to bral jako inspiraci, ze to jde. Puvodne sem to chtel kupovat v origo DJI, ale uz mam S800 Evo taky za batoh a ve vzduchu byla celkem 4x z toho sem 3x jen ladil gimbal. Takze upne nova masina lezi od lonskeho zari ladem a nemam pro ni vyuziti. Vse zvladam moji modifikovanou F550 s GP3
A kdybych sehnal nejakyho kupce, tak bych si to vubec nerozmyslel. Kazdopadne za prachy ktery stoji origo Inspire a v kontextu s recenzema a videama do toho teda nejdu. Radeji si vytisknu "kopii" a budu z toho mit minimalne dobry "modelarsky" pocit a svym zpusobem vlasne taky original, protoze to hodne pozmnenim ...
A navic me ted nejvic bere kategorie 250tek - to je ten spravnej mazec ... 
vim jen o jednom typkovi co uz to povesil do vzduchu a ten to tiskl ze zelenyho a je to teda hnus "fialovej", ale lita to
Spis sem to bral jako inspiraci, ze to jde. Puvodne sem to chtel kupovat v origo DJI, ale uz mam S800 Evo taky za batoh a ve vzduchu byla celkem 4x z toho sem 3x jen ladil gimbal. Takze upne nova masina lezi od lonskeho zari ladem a nemam pro ni vyuziti. Vse zvladam moji modifikovanou F550 s GP3
arachna píše:by me asi píplo kdyby to zdechlo nekde pred koncem nebo i kdykoliv jindy - cas v haji a struna taky ...![]()
Tomu sice věřím, ale to by mě zajímalo, co s těma mašinama děláte, protože já tisknu naprosto běžně tisky i 30 hodin (no dobře, běžně ne, ale 16-20 hodin jo) a RH ani mašina mi nevytuhnuly ještě ani jednou. A to je 10 let starý noťas s XP. Jenom slicing musím dělat jinde, protože bych čekal dalších 10 hodin než se to nařeže.
Mam Rebela II od P. Zahradnika a musim rict, ze takhle dotazenou do posledniho detailu a pripravenou "stavebnici" sem jeste nevidel !!! Ani RTF krabicovka modelu se tomu nepriblizuje - vazne !
Sem z Ase a on myslim z Mostu, takze se fakt nezname a nemam potrebu mu delat reklamu. O jeho stavebnici mi napsal j.s (memberlist.php?mode=viewprofile&u=17644) tady na foru a po zvazovani vseho moznyho a hlavne po rozhovoru z Petrem Zahradnikem bylo jasno. Maximalni popis, vysvetleni, doporuceni atd ... vsechny dily zacisteny vystruznikem, vse popsany v pytliccich, nahranej soft, soucastky co musis vymenit na RAMPS atd ... vsechno sedelo jak prdel na hrnec a prvni kalibracni kosticka 20x20x10 s dirou 10 vyjela absolutne presne rozmerove, vyplni, ukoncenim ... proste parada na prvni dobrou.
Pred zakoupenim sem o stavbe 3D tiskarny nevedel vubec nic a nelituju toho, ze sem nesel cestou vlasni stavby ! Kazdou dalsi bych ted uz postavil za par hodin a levneji ale bez pripravenosti a jeho tel. podpory bych to asi daval dohromady podstatne dyl ...
Zavolej mu a sam se presvedcis co je zac a co vsechno ti rekne. Tohle nedostanes ani u tezce zaplaceny tech. podpory k cemukoliv ...
Sem z Ase a on myslim z Mostu, takze se fakt nezname a nemam potrebu mu delat reklamu. O jeho stavebnici mi napsal j.s (memberlist.php?mode=viewprofile&u=17644) tady na foru a po zvazovani vseho moznyho a hlavne po rozhovoru z Petrem Zahradnikem bylo jasno. Maximalni popis, vysvetleni, doporuceni atd ... vsechny dily zacisteny vystruznikem, vse popsany v pytliccich, nahranej soft, soucastky co musis vymenit na RAMPS atd ... vsechno sedelo jak prdel na hrnec a prvni kalibracni kosticka 20x20x10 s dirou 10 vyjela absolutne presne rozmerove, vyplni, ukoncenim ... proste parada na prvni dobrou.
Pred zakoupenim sem o stavbe 3D tiskarny nevedel vubec nic a nelituju toho, ze sem nesel cestou vlasni stavby ! Kazdou dalsi bych ted uz postavil za par hodin a levneji ale bez pripravenosti a jeho tel. podpory bych to asi daval dohromady podstatne dyl ...
Zavolej mu a sam se presvedcis co je zac a co vsechno ti rekne. Tohle nedostanes ani u tezce zaplaceny tech. podpory k cemukoliv ...
Zdravím, mohu se zeptat kde se dají stáhnout modely tě kvadrokoptéry?
Děkuji
Děkuji
dt píše:Tomu sice věřím, ale to by mě zajímalo, co s těma mašinama děláte, protože já tisknu naprosto běžně tisky i 30 hodin (no dobře, běžně ne, ale 16-20 hodin jo) a RH ani mašina mi nevytuhnuly ještě ani jednou. A to je 10 let starý noťas s XP. Jenom slicing musím dělat jinde, protože bych čekal dalších 10 hodin než se to nařeže.
...me se to teda taky ani jednou pri tisku jeste nestalo, ale cetl sem o tom mnohokrat a absolvovat to rozhodne nechci
Na druhou stranu mi RH bez tisku vytuhnul uz nekolikrat 6-10x nepocitam to, takze jako za nemozny to nemam duvod povazovat. A protoze to mam v dilne na starym kramu s XP a pri tisku na tom makam furt (corel, CAD ...) tak neni duvod chudaka dedecka zbytecne pretezovat a drazdit ...
caven píše:Zdravím, mohu se zeptat kde se dají stáhnout modely tě kvadrokoptéry?
Děkuji
... tady : http://www.rchobbysuk.co.uk/store/p127/ ... FILES.html
Koukal jsem na to ale vzhledem k tomu ze z Y6 bych sel pouze smerem na X6 (a nikoliv zped na Quad
) bych to predelal jeste vic nez ty 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16