Nezávislá telemetrie 2015

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
PeZet
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezávislá telemetrie 2015

#46 Příspěvek od PeZet »

Připojuji se pozdě, nebyl čas, ale přidávám svoji zkušenost. Řídím Futabou CP10 a telemetrii mám Jeti ProfiBox + RSat + Expandér + čidla. Problémem bylo sledování údajů na displeji ProfiBoxu. Vyřešil jsem to překližkovou destičkou se dvěma pásky a sucháčem, na který ProfiBox přilepím a destičku si zapnu na zápěstí jako náramkové hodinky těmi pásky. A abych nerušil okolí pípáním varia a hláškami alarmů koupil jsem za 20,-Kč mono sluchátko, které jsem vetknul do ProfiBoxu 2,5mm jackem.

V případě potřeby něco přečíst z displeje a neztratit éro z očí, stačí zvednout ruku do směru letu a vidím oboje, éro i data bez ztráty orientace. Na tu chvilku to neřízená výškovka a směrovka sama vydrží (pravák a Mode 1).

Letu zdar!
PeZet
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:K tomu zkus dát dotaz v tématu o Taranisu viz tento odkaz.

Na tyhle podrobnosti ve vztahu varia a FrSky Dashboardu se zkus poptat přes SZ u janekx. Ten by měl mít možnost to přímo vyzkoušet.

Drondys díky.
pepin

#48 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Na tyhle podrobnosti ve vztahu varia a FrSky Dashboardu se zkus poptat přes SZ u janekx. Ten by měl mít možnost to přímo vyzkoušet.

tak jsem se zeptal a situace se má asi tak, že to váriovat vubec neumí.

PS: pokud je to skutečně pravda, tak se vážně domnívám, že jak u DHT-U tak i v tomto případě vubec nejde o nějaký nedotažený soft ve smyslu neschopnosti vývojářu, ale že je to jasný vývojářský záměr--něco dodat v nedořešené variantě, aby byl duvod po nějaké době od nich koupit zase něco jiného.
pepin

#49 Příspěvek od pepin »

Tak je to definitivní--dashboat váriovat neumí---možná časem pokud upraví soft.
Drondys

#50 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:Tak je to definitivní--dashboat váriovat neumí---možná časem pokud upraví soft.

Tak to u Frsky pěkně ošidili, protože na to se čekalo už v době DHT-U když ještě nebyl na trhu smartport Dashboard a tehdy se právě někdo z Frsky vymlouval na to, že v DHT-U už to nebude jelikož veškerý další rozvoj DHT-U končí a chystá se nový displej pro smartport (onen Dashboard), ve kterém už by mělo být zvukové vario podobně jako v Taranisu. Našel jsem i jednu ze stížností zmiňující přímo chybějící zvukové vario v diskusi v rámci tématu k oznámení uvedení Dashboardu na trh přímo na diskusním serveru Frsky viz tento odkaz. Takže v tomto ohledu Frsky hrubě zaostává.
pepin

#51 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Takže v tomto ohledu Frsky hrubě zaostává.

Já si Drondys myslím, že tu telemetrii neudělali cíleně, nevěřím tomu, že by to tam u nich kdyby se chtělo někdo nedokázal--cílem je dodat na trh nedotažený polotovar, aby byl duvod koupit od nich po čase zase další trochu lepší nedotaženost a tak pořád dokola.
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:aby byl duvod koupit od nich po čase zase další trochu lepší nedotaženost a tak pořád dokola.

Nebo spíš, aby byl důvod koupit Taranise kde už je díky open source komunitě dávno to či ono dotaženo (pozn. mimochodem i to vario v telemetrii). Z tohoto pohledu je škoda, že ten Frsky Dashboard není také s open source FW. :D
pepin

#53 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Nebo spíš, aby byl důvod koupit Taranise kde už je díky open source komunitě dávno to či ono dotaženo (pozn. mimochodem i to vario v telemetrii). Z tohoto pohledu je škoda, že ten Frsky Dashboard není také s open source FW. :D

tak nějak to vidím taky :wink:

nic méně janekx mě nakonec nasměroval trochu jiným směrem
viewtopic.php?f=38&t=68752

tak uvidím, zatím nijak nepospíchám, s čím řídit zatím mám a telemetrii vária hold budu zase nadále u letadel s frsky přijímačema váriovat přez jetáka.

pokud bude ta pultovka frsky za rozumný peníz, asi bych do toho šel.

Jeti dc 16 je na mé nároky vzhledem k ceně toho vysílače už opravdu docela přepych, když si ohledně nastavení modelu vystačím s graupnerem 19, navíc svuj nejdražší model nakonec stejně lítám na frsky a mimo tý nedotažený telemetrie zatím žádný problém, nebo nějaká zásadní výtka, takže pokud tu pultovku dotáhnou do konce a budou na ní slušné recenze, taky by to bylo řešení.
Amper

#54 Příspěvek od Amper »

Koukal jsi na tu novou DC-14 ? Je levnejsi nez DC-16 a ma moznost dokupovat rozsireni softu. Sice me prijde ze todle neni uplne to prave orechove (vzhledem k cene vysilace) ale na druhou stranu je to docela dobra vec jak snizit cenu a umoznit lidem si priplatit jen za to co opravdu pouzivaj
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
pepin

#55 Příspěvek od pepin »

Amper píše:Koukal jsi na tu novou DC-14 ? Je levnejsi nez DC-16 a ma moznost dokupovat rozsireni softu. Sice me prijde ze todle neni uplne to prave orechove (vzhledem k cene vysilace) ale na druhou stranu je to docela dobra vec jak snizit cenu a umoznit lidem si priplatit jen za to co opravdu pouzivaj

14 ku mám ujasněnou, už ten den, co bych ji koupil bych si nadával do blbu, že jsem si rovnou nepřiplatil za dc 16 a zase to budu postupně pytlíkovat a doplnovat, navíc při použití DC 16 v kombinaci u některých modelu opět používat systém frsky bych byl přesně tam, kde jsem ted----nefungovalo by vário.

Respektive pokud bych byl s tím pultovým vysílačem frsky spokojený, vário frsky by bylo v porovnání se základním váriem jeti co do funkčnosti srovnatelné, asi bych nejspíš rozprodal všechny přijímače a další doplnky od jeti, páč i na bazaru prodám dráž používané přijímače od jeti, než bych zaplatil za nové přijímače od frsky, takže logický krok by potom bylo s jeti definitivně zkončit a to co od nich mám rozprodat.

samozřejmě takový ten vnitřní pocit, že jeti je zárukou vyšší kvality, to v sobě asi nikdy nepotlačím, ačkoli i s jeti mám své osobní zkušenosti třeba v podobě rozmláceného kompozitu na pravděpodobně vadný přijímač--tehdy ještě bezplatná výměna od jeti za jiný--druhý problém, zamrznutí nového 10 kanálu jeti, po spárování se nějak zablokoval a nekomunikoval---výměna za jiný.
davos
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od davos »

IMG_20150918_215622.jpg
Ahoj pánové,

půjde k tomuto modulu připojit nějaký displej na zobrazení telemet. dat.
davos & EasyCub, Swift II, Optic6
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od RCStudio »

Tak max fld display ale jen ze starych telemetrickych senzoru
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
davos
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od davos »

Co se týká přijmače a senzorů můžu použít jakýkoliv?
Nebo jinak. Mám tento modul. Co ještě konkrétně potřebuji, abych to šlapalo mohl sledovat např. výšku, rychlost, napětí aku.

Díky
davos & EasyCub, Swift II, Optic6
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RCStudio »

Prave ten display, a senzory, je vsak na zvazeni nejit cestou xjt modulu a FSD obrazovky a nove prijimace a cidla.
http://rcstudio.cz/senzory/136-frsky-sport-displej.html
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“