Quadro HK Quanum Nova

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomyn

Re: Quadro HK Quanum Nova názor?

#16 Příspěvek od tomyn »

tomyn píše:kolik asi váží taková kamera

kamerky typu GoPro/sjCam váží 60 - 80g
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Ryko »

Ok, dal jsem 50 g. A už neškube jen motory vrni ale to už je asi normální ne ?
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Ryko »

Dneska jsem si to chtěl vyzkoušet venku ale nepovedlo se naklání se to pořád dozadu asi někde dělám chybu .Musím ale uznat že se tam vejde pěkně velká baterie.
dejvid.black

#19 Příspěvek od dejvid.black »

Ryko píše:Dneska jsem si to chtěl vyzkoušet venku ale nepovedlo se naklání se to pořád dozadu asi někde dělám chybu .Musím ale uznat že se tam vejde pěkně velká baterie.

Neděláš chybu, pouze musíš gimbal namontovat tak, aby to bylo váhově pěkně na středu stroje. Ale na to jsou zase krátký připojovací kabely(musíš si koupit nebo vyrobit delší) a budeš mít taky v záběru kamery trochu nožičky stroje.
Když dáš gimbal s kamerou tak jak to mají vymyšlené, tak to docela bojuje ve stabilizovaném režimu samo se sebou, to soudruzi v Číně moc nepořešili.
Baterie 2800 mah podle mě nic moc, kdyby udelali díru jen o 3cm delší a 5 mm vyšší, tak se tam vejde 5000 mah a doba letu se prodlouží alespon o 5 min....
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Ryko »

Zdar ,včera jsem trochu povisel je fakt že z gimbalem to asi bude dobré ted to mám zatím bez a musím to tlačit pořád dopředu jinak dost foukalo ale dalo se to, lítal jsem do pípání a články byli na 3,2
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Ryko »

Tak dnes byl zálet,lítá to na 2200-8min, 2800- 10min
Jsem s ním spokojený litání na manuál super ,návrat domů ,stabilizace nic moc velké odchylky asi slabý senzor gps odchylka byla 10-15m.
Zamknutí výšky v pořádku .Jedna drobná závada,špatný vypínač na tx.
Budu zjištovat jestli to gps nejde nějak zlepšit.
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Ryko »

Dnes znovu zálet a nová kalibrace gps, je to horší quad načte satelity ale hned po startu začne blikat a bliká pořád. Tím pádem lze použít jen zafixování výšky. Přitom telefon říká 10 satelitu z toho 9 zelených tak nevím.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ig3r4igHgAU[/youtube]
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Ryko »

Takže jsem kutil a zjistil jsem že když se GPS senzor vytáhne ven z quadry a dá se do té malé gondoly vedle kompasu tak je vše ok stojí tam kde se zamkne a vrací se na místo s kterého vzlétla už je to ok. Číňani neuvažujou naperou to dovnitř pod kabely jednotka nakřivo a dobre,hlavně že když chci gps senzor koupit zvlášt tak ho prodávají na stopce aby prý nechital ruchy. :lol:
Přílohy
IMG_20150313_181838.jpg
DSCF1345.JPG
davesl

#24 Příspěvek od davesl »

Zdravím pánové, mám takový dotaz na zde zkušenější s Quanuem Nova RTF případně uživatele APM. Dostala se mi do ruky tato koptra na opravu. Nebyla po pádu. Po připojení baterie proběhne inicializace 3x blikne zelena několikrát červená dioda pak probliknou současně rychle obě a následně se rozbliká červená dioda a ta stále bliká. Pokoušel jsme se připojit k Mission planeru a neproběhne hledání ovladačů a vytvoření seriového portu. To na více PC s různými OS (WIN 8/7/vista/XP. Zkoušel jsem připojit k PC jen řídící jednotku bez kompasu, gps, příjmače i motorů přes microusb přímo na řídící desce vše se stejným výsledkem. Po připojení mého přijímače jsem testoval výkonovou část regl/motor a to se zdá být ok. motory se točí . Prosím o radu. Chtěl jsem ještě vyzkoušet komunikaci přes MAVLINK bezdrátovou telemetrii, ale jedná se o novou verzi řídící jednotky a musím sehnat 5 pin PicoBlade konektor, již se nepájí na desku APM. Pro úplnost dodám, že jsem na napájecí desce (power board) jsem nalezl nepřipájený nebo ulomený kablík (-) který jde k destičce s Mini USB portem a připojením k gimbalu. a nepřipojený utržený servo kablík (data-bílý)který jde k přijímači CH8, Oba jsem připájel. Prosím o nějaké postřehy, Týden jsem hledat všude možně a zdá se že bude řídící jednotka v háji. Je možné APM řídící jednotku připojit k mission planeru bez čidel? Bude fungovat? Děkuji za rady. Jedná se už o druhou koptru Quanum Nova majitele, první mu uletěla, po výměně šasí -> po pádu a už se nenalezla. David
Turnigy 9XR FRSKY,
Beta 1400, MPX MiniMag, Phoenix 2000, Mini F-8 Crusader EDF Fighter Jet EPO
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Ryko »

Mohu ti jedině poslat podrobně nafocenou svou desku a i řídící jednotku .
davesl

#26 Příspěvek od davesl »

Děkuji za ochotu, jak vše patří vím, kabelíky jsem správně napájel. Asi bude v háji Řídící jednotka.. Budu dál pátrat..
Turnigy 9XR FRSKY,
Beta 1400, MPX MiniMag, Phoenix 2000, Mini F-8 Crusader EDF Fighter Jet EPO
MaxKin

#27 Příspěvek od MaxKin »

Koupil jsem
Quanum Nova FPV GPS Waypoint QuadCopter (PNF)

Pomoc s nastavením... :?:
Ryko
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Ryko »

MaxKin píše:Koupil jsem
Quanum Nova FPV GPS Waypoint QuadCopter (PNF)

Pomoc s nastavením... :?:

Stáhni si APM Planner v2.0.15
a přes něho nastavíš vše
MaxKin

#29 Příspěvek od MaxKin »

Tak Jsem si při upgrade firmware zaadelal na problém ... :oops:

Po zapnutí jen pípá a jinak nic .Troch u jsem ¨jsem se porozhlíd po webu a asi nejsem jediný , krásně je to i na tomto videu https://youtu.be/fC4FwjmzrUU

Nemáte nějakou dobru radu co teď :?: :?:
j.s

#30 Příspěvek od j.s »

Mě to přijde spíš jako nějaká ochrana, rozhodně to dělají regly, jak kdyby se znovu a znovu chěli inicializovat. Zkus je znovu zkalibrovat.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“